Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Soundtrack-ul "A Star Is Born" debutează pe locul 1 în topul Billboard 200

Coloana sonoră a unuia dintre cele mai așteptate filme, "A Star Is Born", a debutat pe prima poziție în topul Billboard 200, înregistrând peste 231.000 de stream-uri. "A Star Is Born" este regizat de Bradley Cooper - acesta este și actorul principal din film, alături de Lady Gaga.

Publicat

pe

Lady Gaga și Bradley Cooper în filmul ”A Star Is Born”
Lady Gaga și Bradley Cooper în filmul ”A Star Is Born”

Totodată, albumul “A Star Is Born”, lansat în colaborare cu Interscope Records, îi oferă lui Lady Gaga titlul de artista cu cele mai multe albume numărul 1 din ultimii 10 ani. Acesta este al cincilea material consecutiv care debutează pe prima poziție în topurile internaționale.

Mai mult de atât, albumul “A Star Is Born” înregistrează și cele mai multe vânzări pentru prima săptămâna de la lansare. Soundtrack-ul “A Star Is Born” a debutat pe locul 1 în topul UK 40 Albums Charts și se află pe locul 1 în topurile iTunes din peste 75 țări, incluzând Statele Unite.

Albumul, pe care publicația Rolling Stones l-a definit ca fiind “impenetrabil de perfect”, s-a lansat oficial pe 5 octombrie, în aceeași zi în care a avut loc și premiera filmului. Albumul conține muzică interpretată și compusă de protagoniștii filmului: artista cu 6 premii Grammy, Lady Gaga, și regizorul “A Star Is Born”, nominalizat de 4 ori la Oscar, Bradley Cooper.

Single-ul “Shallow”, interpretat de cei doi, Lady Gaga și Bradley Cooper, este în prezent pe locul 5 în topul Billboard Hoț 100 și s-a menținut pe prima poziție în topul iTunes, încă din prima zi de când a fost lansat, pe 27 Septembrie. Piesa a fost scrisă de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando și Andrew Wyatt.

Albumul “A Star Is Born” conține 19 piese cu o mare varietate de genuri și stiluri de abordare, având grijă să includă și o serie de 15 dialoguri care marchează momente importante din film. Prin urmare, albumul “A Star Is Born” are puterea de a-și purta ascultătorii într-o călătorie romantică, arc peste carieră muzicală a celor 2 personaje principale ale filmului, Jackson Mâine (Bradley Cooper) și Ally (Lady Gaga). Materialul discografic este disponibil pe toate platformele digitale.

Soundtrack "A Star Is Born"

  1. Intro
  2. Black Eyes – Piesă interpretată de Bradley Cooper. Scrisă și produsă de Bradley Cooper și Lukas Nelson.
  3. Somewhere Over The Rainbow
  4. Fabulous French
  5. La Vie En Rose – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă de Louiguy și Edith Piaf. Piesă produsă de Lady Gaga și Brian Newman.
  6. I'll Wait For You
  7. Maybe It's Time – Piesă interpretată de Bradley Cooper. Scrisă de Jason Isbell. Produsă de Bradley Cooper și Benjamin Rice.
  8. Parking Lot
  9. Out of Time – Piesă interpretată de Bradley Cooper. Scrisă și produsă de Bradley Cooper și Lukas Nelson.
  10. Alibi – Piesă interpretată de Bradley Cooper. Scrisă și produsă de Lady Gaga, Bradley Cooper și Lukas Nelson.
  11. Trust Me
  12. Shallow – Piesă interpretată de Lady Gaga și Bradley Cooper. Scrisă de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, și Andrew Wyatt. Produsă de Lady Gaga și Benjamin Rice.
  13. First Stop, Arizona
  14. Music To My Eyes – Piesă interpretată de Lady Gaga și Bradley Cooper. Scrisă de Lady Gaga și Lukas Nelson. Produsă de Lukas Nelson.
  15. Diggin' My Grave – Piesă interpretată de Lady Gaga și Bradley Cooper. Scrisă de Paul Kennerley. Produsă de Lady Gaga și Lukas Nelson.
  16. I Love You
  17. Always Remember Us This Way – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă de Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey și Lori McKenna. Produsă de Dave Cobb și Lady Gaga.
  18. Unbelievable
  19. How Do You Hear It?
  20. Look What I Found – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, Paul “DJWS” Blair, Lukas Nelson și Aaron Raitiere. Produsă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson și Paul “DJWS” Blair.
  21. Memphis
  22. Heal Me – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, Paul “DJWS” Blair, Julia Michaels și Justin Tranter. Produsă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson și Paul “DJWS” Blair.
  23. I Don't Know What Love Is – Piesă interpretată de Lady Gaga și Bradley Cooper. Scrisă și produsă de Lady Gaga și Lukas Nelson.
  24. Vows
  25. Is That Alright? – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, Paul “DJWS” Blair, Lukas Nelson și Aaron Raitiere. Produsă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson și Paul “DJWS” Blair.
  26. SNL
  27. Why Did You Do That? – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă de Lady Gaga, Diane Warren, Mark Nilan Jr., Nick Monson și Paul “DJWS” Blair. Produsă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson și Paul “DJWS” Blair.
  28. Hair Body Face – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă și produsă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson și Paul “DJWS” Blair.
  29. Scene 98
  30. Before I Cry – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă și produsă de Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson și Paul “DJWS” Blair.
  31. Too Far Gone – Piesă interpretată de Bradley Cooper. Scrisă și produsă de Bradley Cooper și Lukas Nelson.
  32. Twelve Notes
  33. I'll Never Love Again (Film Version) – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă de Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey și Aaron Ratiere. Produsă de Lady Gaga și Benjamin Rice.
  34. I'll Never Love Again (Extended Version) – Piesă interpretată de Lady Gaga. Scrisă de Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey și Aaron Ratiere. Produsă de Lady Gaga și Benjamin Rice.

Tehnologie

Lady Gaga va fi headliner în Fortnite Festival din 22 februarie

Lady Gaga va fi viitorul star din Festivalul Fortnite. Cel de-al doilea sezon vine pe 22 februarie. Artista a lansat un teaser în acest sens.

Publicat

pe

Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie
Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie │ FOTO: Fortnite

Fortnite Festival a introdus o nouă componentă muzicală în universul Fortnite, joc dezvoltat de Epic Games. Festivalul virtual a demarat pe 9 decembrie 2023 în cadrul de-al 5-lea capitol al jocului, primul sezon avându-l headliner pe The Weeknd și alți 25 de artiști în setlist.

Din 22 februarie 2024 va începe cel de-al doilea sezon Fortnite Festival, iar Lady Gaga va fi headliner, potrivit unui teaser lansat de artistă. Participarea ei va conferi o nouă dimensiune spectacolelor muzicale integrate în gaming. Nu doar că va atrage fanii din întreaga lume, dar va oferi și o experiență specială în cadrul jocului.

Speculațiile privind colaborarea dintre Lady Gaga și Fortnite au început încă din 15 octombrie 2019, când artista a postat pe Twitter întrebarea „What’s fortnight.” Greșeala (intenționată) de scriere de atunci i-a pus fanii în așteptare. A urmat introducerea piesei „Rain On Me” în Battle Royale, piesă ce poate fi auzită pe radiourile mașinilor de pe harta din joc.

Hitul „Bad Romance” a fost adăugat și el în setlistul Festivalului Fortnite. Teaserul de acum face trimitere la postarea din 2019.

Cu siguranță, fanii Fortnite și ai cântăreței vor fi pe servere în noaptea de 22 februarie. În România, Lady Gaga a concertat o singură dată, în Piața Constituției, de atunci au trecut aproape 12 ani... Poți citi impresii de la acel concert aici.

Cât despre joc, în luna decembrie 2023, Fortnite înregistra peste 500 de milioane de conturi, cu peste 235 de milioane de jucători activi. Marea lor majoritate au între 18 și 24 de ani. Jocul lansat inițial pe 25 iulie 2017 e disponibil atât pe PC, console cât și pe dispozitivele mobile.  Dintre artiștii ce au bifat apariții live virtuale în Fortnite îi amintim pe Eminem, The Weeknd, Travis Scott, Marshmello, Ariana Grande și J Balvin.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lady Gaga a revenit în studioul de înregistrare - FOTO

2024 se anunță un an muzical pentru Lady Gaga. Artista le-a dat de înțeles fanilor că lucrează la piese noi, după ce a publicat câteva poze din studioul de înregistrare.

Publicat

pe

Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021
Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021 │ FOTO: captură YouTube / Lady Gaga

Lady Gaga a confirmat că petrece timp în studio și a împărtășit cu admiratorii săi fotografii noi-nouțe. Artista de 37 de ani se află într-un studio de înregistrări, înconjurată de instrumente muzicale. Poartă un pulover supradimensionat în dungi, cizme cu platformă și ochelari de soare. O inimă neagră și emoji-ul cu note muzicale completează postarea, dând de înțeles fanilor că lucrează la muzică nouă.

Aceștia sunt dornici de noi piese semnate de artistă, mai ales că ultimul album solo datează din 2020. Lady Gaga s-a concentrat în ultimii trei ani pe alte proiecte. De exemplu, gama ei de make-up, Haus Lab, a lansat o mulțime de produse noi, de la fonduri de ten și farduri de obraz, la creioane și luciuri de buze.

Demn de menționat este și filmul "Joker: Folie à Deux", în care Gaga joacă alături de Joaquin Phoenix. Ea interpretează o versiune a personajului DC Comics - Harley Quinn - un psihiatru care se îndrăgostește de Joker înainte ca acesta să devină "personajul negativ". Tot legat de industria cinematografică, artista a declarat în urmă cu câteva luni că lucrează la un film bazat pe turneul ei din 2022 - "The Chromatica Ball".

Din punt de vedere muzical, Lady Gaga s-a bucurat de succes cu piesa "Hold My Hand", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Top Gun: Maverick". În toamna lui 2023, a colaborat cu Rolling Stones și Steve Wonder pentru piesa "Sweet Sounds of Heaven".

Citește în continuare

Trending