Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

Slash despre rock în 2018: "Nu mai știu care e locul lui în industrie"

Aflat în postura de artist consacrat, ce s-a bucurat de o perioadă prolifică a rockului, Slash mărturisește că nu mai știe care este locul acestui gen muzical în industria de astăzi. Chitaristul se simte, însă, foarte bine alături de Myles Kennedy & The Conspirators și nu ar renunța la această formație indiferent cât de bine ar merge lucrurile cu Guns N' Roses.

Concert SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013 (foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

Slash a oferit de curând un interviu publicației LA Times, în care a vorbit despre relația sa cu actuala trupă în contextul reunirii Guns N' Roses, dar și despre locul rockului în industria muzicală actuală.

"Când eu și Axl am avut prima noastră conversație după 20 de ani, a fost super. A fost o eliberare pentru amândoi, pentru că a fost foarte multă ranchiună perpetuată de-a lungul anilor de presă.

M-am dus atunci la băieții din The Conspirators și le-am spus: <<Uitați, o să fac chestia asta cu Guns N' Roses. Nu am idee încotro o să ducă>>. În final, chestia cu Guns s-a transformat într-un fenomen, dar așteptam mereu o pauză pentru a mă întoarce în trupă și a termina ceea ce începusem cu The Conspirators. Nu aveam nicio intenție în a renunța la asta doar pentru că se întâmpla chestia cu Guns N' Roses”, a mărturisit Slash.

”Nu cred că rock 'n' roll-ul trebuie să sune ca ceva din trecut”

Slash este încântat de sinergia dintre el și membrii trupei The Conspirators, care îi permite să experimenteze mereu lucruri noi.

”Nu cred că rock 'n' roll-ul trebuie să sune ca ceva din trecut. Eu, ca muzician, adopt foarte multe influențe, iar asta nu mi se permite în orice trupă. Cu The Conspirators, am ajuns la concluzia că putem face aproape orice compun, atâta timp cât Myles vrea să cânte piesa respectivă.”

”Nici nu mai știu care e locul rockului în industrie”

Crescut cu muzică rock, Slash iubește ceea ce face, chiar dacă acest gen muzical nu mai este la fel de popular ca în anii '70 - '80 - '90.

"Eu sunt chitarist. În ce privește locul muzicii în prezent și locul rock ’n’ roll-ului în 2018, trebuie să accepți că noul rock ’n’ roll nu mai este atât de comercial ca hip hop-ul sau piesele din Top 40. Nici nu mai știu care e locul rockului în industrie, dar atâta timp cât este autentic, va fi mereu prezent."

”Îmi place foarte mult să cânt cu The Conspirators. E o trupă simplă de rock 'n' roll și iubesc chestia asta. Nu e nimic cu surle și trâmbițe și nu e nici presiune din exterior.”

Slash despre posibilitatea înregistrării unor piese noi cu Guns N' Roses

"Nu vreau să spun ceva ce i-ar putea face pe oameni să creadă că se întâmplă ceva, pentru că nu e nimic aranjat. Dar e clar că mă gândesc la asta.

Știu că și Axl se gândește la asta, și Duff de asemenea. E genul de chestie care nu poate funcționa după un program sau un deadline. Trebuie să o lași așa și se va întâmpla când se va întâmpla.”

În septembrie, Slash a lansat albumul "Living the Dream", de pe care a fost extras single-ul cu videoclip "Driving Rain"Slash a susținut două concerte în România, în 2013 la Sala Palatului și în 2015 la Arenele Romane. Tot de două ori a concertat la București și Axl cu Guns N'Roses, dar niciodată împreună.

Citește mai multe despre Slash
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
John Legend lansează un album de Crăciun (TRACKLIST)

După lansarea materialului discografic dedicat sărbătorilor, artistul urmează să plece într-un turneu de promovare în Statele Unite. Mai multe detalii...

Închide