Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Slash a dezvăluit cine i-a dat pseudonimul și care e semnificația lui

I se spune Slash de atâția ani, încât numele său real și-a pierdut aproape complet relevanța. Intervievat de fostul chitarist Sex Pistols, Slash a povestit cum a dobândit acest pseudonim și care e semnificația lui.

Concert SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013 (foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

Deși îl cheamă Saul Hudson, toată lumea îi spune Slash. Singurii care încă îi spun Saul sunt polițiștii, pentru că acesta este numele trecut în carnetul său de conducere.

”Tata îmi spune Slash, mama îmi spune Slash. Cred că ultima persoană care mi-a spus Saul a fost bunica. Odihnească-se în pace”, a detaliat Slash într-o discuție cu fostul chitarist Sex Pistols, Steve Jones.

Acest nume își are geneza în anii adolescenței chitaristului, cel care l-a botezat astfel fiind Seymour Cassel.

”Tatăl celui mai bun prieten al meu este un actor cool pe nume Seymour Cassel. De fiecare dată când mergeam la el, obișnuia să-mi spună Slash. Și devenise o obișnuință pentru noi, cei de acolo. Apoi toți prietenii mei au început să-mi spună Slash și a devenit cumva numele meu.”

Multă vreme nu a știut de ce Seymour i-a spus așa, întrebându-l ani mai târziu care e semnificația pseudonimului.

”Au trecut ani, cred că eram în 1991 sau 1992, eram în Europa și m-am întâlnit cu Seymour. Am fost cu el la masă și l-am întrebat: <<De ce mi-ai spus așa?>>. Și el îmi răspunde: <<Pentru că nu te opreai niciodată să vorbești cu cineva, nu aveai timp, mereu te grăbeai>>. Așa că de aici a venit numele. Nu a avut nicio legătură cu cuțitele sau chestii de genul ăsta.

Eram mereu pe picior de plecare. De fiecare dată când mă vedeai, spuneam în viteză un <<Hey>> și mergeam mai departe. Ca un flash (fulger), doar că slash. Ceva de genul ăsta”, a explicat Slash.

Acest nume a fost adoptat de către toți cei care îl cunosc sau au auzit de el, devenind mai mult decât un nume de scenă. Așa cum menționa și Slash, până și familia lui îi spune așa.

În septembrie, Slash a lansat un nou album solo, intitulat "Living the Dream". De pe acest disc au fost extrase single-urile  "Driving Rain" și "Mind Your Manners".

Slash a susținut două concerte în România, în 2013 la Sala Palatului și în 2015 la Arenele Romane.

Citește mai multe despre Guns N' RosesSlash
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Delia Rus - artista care împletește povești și alină suflete

Săptămâna aceasta, la rubrica #JOINewArtist, vă invităm să aflați povestea Deliei Rus, o artistă ce reușește să transmită cu sinceritate...

Închide