Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă "Grace", coverul lui Rod Stewart interzis la BBC Radio - AUDIO

Coverul lui Rod Stewart după balada irlandeză ”Grace” a fost interzis la BBC Radio din cauza ”accentelor anti-britanice din cântec”. Veteranul a fost uluit să afle de această cenzură, ”Grace” fiind în opinia sa ”cea mai grozavă melodie de dragoste scrisă vreodată”.

Publicat

pe

Rod Stewart
Rod Stewart │ FOTO: www.facebook.com

Noul album al lui Rod Stewart, ”Blood Red Roses”, include în mare parte piese originale, dar și câteva coveruri. "Grace" este unul dintre aceste coveruri, precum și una dintre melodiile de dragoste preferate ale lui Rod. Părerea nu-i este împărtășită, însă, și de conducerea BBC, care i-au interzis muzicianului să cânte această piesă la radio.

”Nu mă lasă să cânt ”Grace” din cauza accentelor irlandeze, anti-britanice din piesă”, s-a confesat Rod Stewart într-un interviu pentru Billboard. ”Deși e una dintre cele mai grozave piese de dragoste scrise vreodată. Tipul se duce să moară în dimineața de după căsătoria sa, și nu pot să cânt despre asta.”

Piesa originală ”Grace”, compusă în 1985 de Frank și Seán O'Meara, relatează povestea mariajului lui Joseph Plunkett cu Grace Gifford. Cei doi s-au căsătorit cu doar câteva ore înainte ca Joseph să fie executat în închisoarea Kilmainham din Dublin, ca parte a implicării sale în revolta irlandeză din 1916. Inițiată de republicanii irlandezi, revolta a avut ca scop eliberarea Irlandei de sub conducerea britanică și obținerea independenței.

Rod Stewart a auzit de această piesă în urmă cu 3 ani și i-a rămas întipărită în minte.

”Am fost în Dublin și mi-am făcut temele. Am vizitat închisoarea și am văzut capela în care s-a întâmplat totul. Așa că piesa asta înseamnă mult pentru mine. (...) Inumanitatea oamenilor față de oameni nu contenește să mă uimească”, a declarat Rod Stewart.

AUDIO: Rod Stewart - ”Grace”

Albumul ”Blood Red Roses”, ce include piesa ”Grace”, a fost lansat pe 28 septembrie. Discul a fost produs de reputatul Kevin Savigar, ce a lucrat anterior cu artiști precum Bob Dylan, George Harrison, Marilyn Manson și Willie Nelson.

“Întotdeauna am impresia că fac albume pentru câțiva prieteni, iar acest material transmite acea intimitate. Sinceritatea și onestitatea sunt foarte importante în viață, iar asta este valabil și atunci când compui”, a declarat Rod Stewart.

Tracklist ”Blood Red Roses” - Rod Stewart:

  1. Look In Her eyes
  2. Hole In My Heart
  3. Farewell
  4. Didn’t I
  5. Blood Red Roses
  6. Grace
  7. Give Me Love
  8. Rest Of My Life
  9. Rollin’ & Tumblin’
  10. Julia
  11. Honey Gold
  12. Vegas Shuffle
  13. Cold Old London

Deluxe bonus tracks:

  1. Who Designed The Snowflake
  2. It Was A Very Good Year
  3. I Don’t Want To Get Married

Rod Stewart a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Muzicianul a fost nominalizat de 18 ori la Premiile Grammy și a fost introdus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame, atât ca artist solo, cât și ca membru al trupei The Faces. În 2016, acesta a primit titlul onorific de Cavaler din partea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a pentru contribuțiile sale în muzică și pentru actele caritabile.

Anul acesta, Rod Stewart a concertat în România cu prilejul evenimentului ”Zilele Bucureștiului”.

Trending