Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion

Regizorul clipului "Baby One More Time" povestește cum la doar 16 ani, Britney Spears știa piața mai bine decât el

"Pune-mă într-o sală de clasă cu niște băieți drăguți". Aceasta a fost ideea lui Britney Spears pentru primul ei videoclip, "Baby One More Time", care pe 23 octombrie a împlinit 20 de ani de la lansare. Regizorul clipului, Nigel Dick, a avut o altă idee, însă a fost respinsă, pe motiv că nu se potrivește cu targetul.
Britney Spears - ...Baby One More Time

Britney Spears - ...Baby One More Time

Videoclipul care i-a adus lui Britney Spears primele milioane de fani și de la care a pornit întreaga sa carieră a avut în spate o idee simplă a unei puștoaice de doar 16 ani. "Baby One More Time" a fost filmat respectând indicațiile lui Britney, deși regizorul clipului nu a fost unul oarecare, ci reputatul Nigel Dick, care lucrase înainte cu Guns N’ Roses pentru clipul ”Sweet Child O' Mine” și cu Oasis pentru ”Wonderwall”.

”Uite, ideea ta nu se potrivește cu ce vrem noi să facem, dar Britney are o idee. De ce nu vorbiți la telefon?”, i-au spus lui Nigel cei de la Jive Records.

Regizorul clipului a mărturisit într-un interviu pentru Billboard că nu a putut accepta cu ușurință această propunere.

”Am avut un moment în care nu puteam să înțeleg de ce ar trebui să vorbesc la telefon cu o puștoaică de 16 ani. Dar apoi trebuie să realizezi că probabil își înțelege piața mai bine decât tine.”

Ideea lui Britney a fost simplă, dar atractivă pentru publicul larg.

”Mi-a spus doar atât: <<Pune-mă într-o sală de clasă cu niște băieți drăguți. Și vreau să dansez>>.”

Prima întâlnire cu Britney

Nigel Dick își amintește și cum a fost prima sa întâlnire cu Britney, înainte de a începe filmările pentru videoclip.

”Era foarte drăguță și deschisă. A fost o întâlnire foarte scurtă la New York. Nu aveam idee ce e The Mickey Mouse Club (din care a făcut parte Britney), pentru că, deși trăiam aici (în America) de vreo 10 ani, aveam lucruri mai bune de făcut decât să urmăresc programe pentru copii.

Abia atunci când a devenit destul de cunoscută, oamenii au început să spună: <<Ei bine, l-a cunoscut pe Justin [Timberlake] în Mickey Mouse Club, și pe Christina Aguilera >>. Și așa am aflat că în principiu era o școală pentru copii și tineri care vor să intre în showbiz.“

Tot Britney Spears a fost cea care s-a gândit că ar trebui să poarte uniformă de școlăriță, Nigel Dick opunându-se inițial. Susținută și de casa ei de discuri, ideea lui Britney a ajuns din nou în scenariu, tânăra adolescentă propunând și cele două sărituri pe spate, incluse în coregrafie.

Nigel Dick a avut și el un cuvânt de spus în privința locației. Acesta a hotărât ca videoclipul să fie filmat la Venice High School, acolo unde filmaseră și Olivia Newton-John și John Travolta pentru musicalul ”Grease”.

20 de ani mai târziu, videoclipul piesei "Baby One More Time" stârnește încă nostalgia generației care a crescut cu această piesă. Clipul are în prezent peste 368 de milioane de vizualizări, la momentul lansării, în octombrie 1998, zdruncinând industria muzicală. Drept urmare, single-ul a ajuns pe prima poziție în topurile a 18 țări și s-a vândut în peste 10 milioane de copii.

Citește mai multe despre Britney Spears
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lana Del Rey va colabora cu Machine Gun Kelly

Artista a publicat pe contul ei de Instagram un filmuleț în care se poate auzi vocea rapperului Machine Gun Kelly....

Închide