Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Regizorul clipului "Baby One More Time" povestește cum la doar 16 ani, Britney Spears știa piața mai bine decât el

"Pune-mă într-o sală de clasă cu niște băieți drăguți". Aceasta a fost ideea lui Britney Spears pentru primul ei videoclip, "Baby One More Time", care pe 23 octombrie a împlinit 20 de ani de la lansare. Regizorul clipului, Nigel Dick, a avut o altă idee, însă a fost respinsă, pe motiv că nu se potrivește cu targetul.

Publicat

pe

Britney Spears - ...Baby One More Time
Britney Spears - ...Baby One More Time

Videoclipul care i-a adus lui Britney Spears primele milioane de fani și de la care a pornit întreaga sa carieră a avut în spate o idee simplă a unei puștoaice de doar 16 ani. "Baby One More Time" a fost filmat respectând indicațiile lui Britney, deși regizorul clipului nu a fost unul oarecare, ci reputatul Nigel Dick, care lucrase înainte cu Guns N’ Roses pentru clipul ”Sweet Child O' Mine” și cu Oasis pentru ”Wonderwall”.

”Uite, ideea ta nu se potrivește cu ce vrem noi să facem, dar Britney are o idee. De ce nu vorbiți la telefon?”, i-au spus lui Nigel cei de la Jive Records.

Regizorul clipului a mărturisit într-un interviu pentru Billboard că nu a putut accepta cu ușurință această propunere.

”Am avut un moment în care nu puteam să înțeleg de ce ar trebui să vorbesc la telefon cu o puștoaică de 16 ani. Dar apoi trebuie să realizezi că probabil își înțelege piața mai bine decât tine.”

Ideea lui Britney a fost simplă, dar atractivă pentru publicul larg.

”Mi-a spus doar atât: <<Pune-mă într-o sală de clasă cu niște băieți drăguți. Și vreau să dansez>>.”

Prima întâlnire cu Britney

Nigel Dick își amintește și cum a fost prima sa întâlnire cu Britney, înainte de a începe filmările pentru videoclip.

”Era foarte drăguță și deschisă. A fost o întâlnire foarte scurtă la New York. Nu aveam idee ce e The Mickey Mouse Club (din care a făcut parte Britney), pentru că, deși trăiam aici (în America) de vreo 10 ani, aveam lucruri mai bune de făcut decât să urmăresc programe pentru copii.

Abia atunci când a devenit destul de cunoscută, oamenii au început să spună: <<Ei bine, l-a cunoscut pe Justin [Timberlake] în Mickey Mouse Club, și pe Christina Aguilera >>. Și așa am aflat că în principiu era o școală pentru copii și tineri care vor să intre în showbiz.“

Tot Britney Spears a fost cea care s-a gândit că ar trebui să poarte uniformă de școlăriță, Nigel Dick opunându-se inițial. Susținută și de casa ei de discuri, ideea lui Britney a ajuns din nou în scenariu, tânăra adolescentă propunând și cele două sărituri pe spate, incluse în coregrafie.

Nigel Dick a avut și el un cuvânt de spus în privința locației. Acesta a hotărât ca videoclipul să fie filmat la Venice High School, acolo unde filmaseră și Olivia Newton-John și John Travolta pentru musicalul ”Grease”.

20 de ani mai târziu, videoclipul piesei "Baby One More Time" stârnește încă nostalgia generației care a crescut cu această piesă. Clipul are în prezent peste 368 de milioane de vizualizări, la momentul lansării, în octombrie 1998, zdruncinând industria muzicală. Drept urmare, single-ul a ajuns pe prima poziție în topurile a 18 țări și s-a vândut în peste 10 milioane de copii.

Comentează

Industria muzicala

Britney Spears nu o să mai fie activă pe scena muzicală

Britney Spears a declarat că nu o să revină în industria muzicală, stopând astfel niște zvonuri conform cărora ar pregăti un album nou. Găsești declarația completă a artistei în articol.

Publicat

pe

Britney Spears în videoclipul "Slumber Party"
Britney Spears în videoclipul "Slumber Party" │ FOTO: captură YouTube

Britney Spears a început noul an cu o declarație fermă. Artista a publicat pe Instagram pictura "Salomeea cu capul lui Ioan Botezătorul", realizată de artistul baroc italian Guido Reni, acompaniată de următorul text:

"Ca să fie clar, majoritatea știrilor sunt un gunoi! Continuă să spună că apelez la oameni la întâmplare pentru a face un nou album... Nu mă voi întoarce niciodată în industria muzicală! Când scriu, scriu de distracție sau scriu pentru alții! Pentru cei dintre voi care mi-ați citit cartea, sunt multe lucruri pe care nu le știți despre mine... Am scris peste 20 de cântece pentru alți oameni în ultimii doi ani! Sunt o compozitoare din umbră și chiar mă bucur să fiu așa!

Mai mult, artista a stins și zvonurile care spuneau că autobiografia "The Woman in Me" ar fi fost lansată fără permisiunea ei. Spears a declarat că acele informații sunt departe de adevăr, adăugând că se simte atât de iubită și binecuvântată.

Anunțul făcut de artistă vine după ce presa străină a raportat că Charli XCX ar fi fost delegată drept compozitoare pentru un viitor album, un disc "de revenire" a lui Spears pe piața muzicală.

În 2022 și 2023, Britney Spears a fost implicată în două colaborări muzicale, cu Elton John pentru "Hold Me Closer" și cu will.i.am pentru "Mind Your Business". De asemenea, ea a lansat cartea "The Woman in Me", care detaliază experiențele din copilărie, cariera, relațiile și perioada de 13 ani în care s-a aflat sub tutela tatălui său. Autografia s-a vândut în peste un milion de copii în prima săptămână de la lansare în SUA.

Citește în continuare

Trending