Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 The Motans cântând piesa "Fata din vis"The Motans a întâlnit-o pe "Fata din vis" a trupei Compact - VIDEO (Marea Unire Zu 2020) Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României Irina Rimes și Tudor Chirilă la Vocea: ReuniuneaÎn cadrul "Vocea: Reuniunea", Irina Rimes și Tudor Chirilă și-au declarat iubirea - VIDEO Alexandra Stan, Cornel Ilie, Liviu Teodorescu - Oameni (Live la Marea Unire ZU 2020)Marea Unire Zu 2020 i-a adus împreună pe Alexandra Stan, Cornel Ilie și Liviu Teodorescu - VIDEO Alina Eremia la Marea Unire Zu 2020Alina Eremia a apăsat pedala rock la Marea Unire Zu 2020 cântând "Sunetul mai tare / DJ Vasile / Banii vorbesc" - VIDEO

Pianistul Johnny Bica lansează albumul "The Real Vibrations"

Johnny Bica a colaborat cu numeroși artiști din România, iar acum revine cu primul material discografic, ce îmbină jazzul cu stilul experimental. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articol.

Cu o vastă experiență în ceea ce privește concertele live și un serios fundament muzical clasic și de jazz, Johnny Bica, doctor în muzică, producător muzical, compozitor și colaborator al secției de jazz a Universității Naționale de Muzică din București, este unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale.

Colaborările cu nume importante precum Aylin Cadîr, Helen, Bucharest Jazz Orchestra, Virgil Ianțu, Aurelian Temișan sau Mandinga, înțelegerea tendințelor actuale și în același timp activitatea în sfera experimentală de jazz, constituie un avantaj decisiv în formarea unei viziuni muzicale proprii. Este laureat pe scenele Napocensis Jazz Festival - Cluj-Napoca, Sibiu Jazz Festival, susținând concerte la Bucharest Jazz Festival, Alba Jazz, Bucharest Music Film Festival, TNB, Sala Radio din Bucuresti, dar si Electric Castle sau Airfield Festival.

Join the real vibe! Acesta este motto-ul primului album al pianistului de jazz. Un îndemn la alăturarea unei mișcări cultural-muzicale care pune accent pe o muzică ce poartă valoare artistică și un caracter experimental, realizată de muzicieni profesioniști. Pe lângă influențele jazz, discul este presărat și cu momente energice de improvizație și influențe funk-jazz, breakbeat, drum’n’bass, hip-hop și electro.

Structural, conceptul albumului este construit în jurul a șase teme originale, cărora li se alătură patru interludii de facturi diferite, drum and bass, dub și hip-hop. De asemenea, aportul creativ al muzicienilor (pian electric, synth, producător - Johnny Bica, bas electric - Michael Acker, chitara electrica - Andy Ava, baterie - Andrei Paraschiv, Dan Alexandru), dar și al invitaților speciali de calibru, precum trompetistul Sebastian Burneci, fondator al Bucharest Jazz Orchestra, saxofonistul spaniol Gianni Gagliardi del’Agnolo și percuționistul cubanez Alexander Himely Benavides (Mandinga), contribuie decisiv la întregirea și potențarea sonoră a ideilor muzicale.

În ansamblu, atmosfera creată este pe de o parte contemplativă, într-o lumină semiobscură evocată prin sonoritățile calde, misterioase ale pianului electric, și prin liniile bântuitoare de sintetizator analog. Pe de altă parte, impulsul energic de dans nu lipsește, fiind reprezentat de temele ritmate și groove-urile vibrante ale bateriei și percuției. Piesele au fost înregistrate live în studio, cu o atenție deosebită asupra sound-ului și producției muzicale, păstrând totodată caracterul organic, spontan.

Toate aceste atribute fac ca albumul de debut al artistului, “The Real Vibrations”, să fie unul special, unic în peisajul muzical de jazz experimental, care, în același timp poate rezona cu o paletă largă de ascultători.

Citește mai multe despre Johnny Bica
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Din online, în offline: primul turneu național al vloggerilor are loc în această toamnă

Toamna aceasta, România are parte de o premieră: primul turneu al vloggerilor va ajunge în principalele orașe ale țării, iar...

Închide