Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album Rammstein va apărea în primăvara lui 2019, estimează chitaristul Paul Landers

Albumul pe care fanii Rammstein îl așteaptă de aproape 10 ani se apropie de finalizare. Chitaristul Paul Landers a dezvăluit în cadrul unui interviu noi detalii cu privire la stadiul înregistrărilor, estimând că materialul va fi gata în prima parte a anului viitor.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Cu primele poze de la studio publicate încă din 2015, albumul în lucru al trupei Rammstein se mai lasă puțin așteptat. Deși au existat zvonuri că discul va fi lansat anul acesta, chitaristul Paul Landers estimează că materialul va fi gata în primăvara lui 2019.

"În momentul ăsta aș estima că noul album va fi lansat primăvara viitoare, iar dacă ar fi să rezum ce am făcut până acum aș putea să spun că am cântat împreună într-un cerc, cu toți băieții într-o cameră", a detaliat Landers într-un interviu acordat publicației Music Radar.

Chitaristul a intrat apoi în detalii, dezvăluind că procesul de înregistrare a decurs altfel decât în mod obișnuit.

”Am mers cu toții în camera de mixaj, iar eu mi-am conectat direct procesorul meu de efecte personalizat (PL1 Signature Fly Rig). La fel s-a întâmplat și cu o parte din ceilalți băieți - toboșarul nostru (Christoph Schneider) are niște tobe electronice, așa că am lucrat așa împreună la câteva idei.

Nu a fost ca în pre-producție, când fiecare membru e singur; a fost mai curând o activitate de grup. Ne-a plăcut atât de mult cum sunăm împreună, încât am hotărât să dăm albumului un sentiment de unitate, mai degrabă decât să îl înregistrăm separat.

Rămâne de văzut în ce formă vor ajunge aceste înregistrări pe album, dar ideea principală este că poți asculta o trupă cântând...ai putea spune că e inspirat de sound-ul nostru live. Exact asta urmăream."

În urmă cu câteva săptămâni se înregistra secţiunea orchestrală şi cea corală în Minsk, pe pagina de Facebook a formației apărând câteva teasere.

Noul album Rammstein va încheia o pauză discografică de 10 ani, ultimul disc al trupei, "Liebe Ist Fur Alle Da", fiind lansat în 2009.

Rammstein a concertat în România în 2013, acesta fiind cel mai recent show al trupei în țara noastră. Evenimentul a avut loc în București, la Romexpo.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending