Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Publicul ARTmania Festival 2019Un festival de muzică rock are loc în Wisconsin, "Herd Immunity Fest" a fost denumirea inițială a evenimentului Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii

Mihail a fost invitat să cânte la Vatican, în cadrul concertului anual de Crăciun

Mihail a fost invitat la concertul anual de Crăciun de la Vatican, ce va avea loc anul acesta pe 15 decembrie. Ajuns la a 26-a ediție, evenimentul a găzduit de-a lungul anilor artiști precum Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones și Lauryn Hill.

Festivalul Awake 2018 (foto: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro)

Mihail, unul dintre artiștii cu cea mai spectaculoasă ascensiune a ultimilor ani, continuă să impresioneze prin performanțele sale în domeniul muzical. Recent, artistul a fost invitat la concertul anual de Crăciun de la Vatican, un eveniment prestigios, în cadrul căruia au cântat de-a lungul anilor nume legendare ale industriei muzicale, precum Patti Smith și B.B. King.

Evenimentul de la Vatican se adaugă unei liste impresionante de apariții TV ale artistului de origine basarabeană. Mihail a fost invitat să cânte piesa "Who You Are" atât în finala emisiunii The Voice, cât și în cadrul emisiunii "Che Tempo Che Fa" a postului de televiziune Rai 1. Acesta este cel mai bine cotat talk-show din Italia din punct de vedere al audiențelor, Mihail fiind urmărit de 4 milioane de telespectatori în timpul interpretării live.

Tot în această țară, artistul a ocupat locul I în Italian Airplay Charts și Italian Indie Charts, dar și în topul iTunes Italy. Cu „Who You Are”, Mihail a câștigat discul de aur în Italia, dar și trofeul „Top Of The Top”, din cadrul festivalului Sopot din Polonia.

În 2018, Mihail a venit cu o nouă direcție muzicală și un nou concept de show, un mix de muzică electronică, alternativ și pop marcat de lansarea conceptului „End Of Summer Session”, ce include piese ca „Slow Train”, „Guess It’s On You” si „Intro”.

Ascultă „End Of Summer Session”:

De origine rusă, Mihail Sandu a crescut în Republica Moldova și, încă din copilărie, s-a îndreptat spre domeniul artistic. A studiat timp de șapte ani pianul, a învățat să cânte și la chitară, însă în liceu a ales pictura. La facultate, deși i-ar fi plăcut să se reîntoarcă la muzică, a considerat că nu va avea perspective muzicale în Chișinău. Astfel, i s-a părut mai potrivit designul, pe care l-a văzut ca pe o provocare. Mutarea în România, la Cluj, a venit tot datorită studiilor și după doi ani în care a acumulat aici informații noi din acest domeniu, a plecat cu o bursă în Polonia, la Cracovia, unde și-a continuat studiile în design grafic și în fotografie. Așa s-a născut proiectul „I had a dream”, ce i-a avut ca protagoniști pe diverși oameni ai străzii, fotografiile fiind expuse mai târziu într-o galerie din Cluj.

RECOMANDARE: Urmărește interviul InfoMusic cu Mihail

Chitara l-a însoțit peste tot, la fel și muzica, iar primul său single s-a numit „Dans nocturn”. A devenit cunoscut cu „Mă ucide ea”, un mix de funk, blues și pop, piesa fiind desemnată a doua cea mai difuzată piesă din 2016, acumulând pâna în momentul de față aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube. Influențele indie-alternative din creațiile sale au apărut odată cu „Simt că ne-am îndepărtat”, piesa reprezentând primul pas spre reinventarea artistului, direcție ce avea să se continue prin single-ul „Who You Are”.

Citește mai multe despre Mihail (Mihail Sandu)
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă Take That "Out Of Our Heads" - AUDIO

Take That a revenit pe scena muzicală în ultima săptămână, cu un nou single, "Out of Our Heads". Sună a...

Închide