Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

"M-ai convins la un moment în care ai avut și lacrimă, și disperare în voce" i-a spus Chirilă unei concurente la Vocea României - VIDEO

Cea de-a cincea serie a audițiilor pe nevăzute de la Vocea României a avut loc pe 28 septembrie și a adus în fața juraților o voce care a emoționat: Letiția Roman. Citește în articol povestea muzicală a concurentei.

Publicat

pe

Letiția Roman în audiții la Vocea României 2018
Letiția Roman în audiții la Vocea României 2018 │ FOTO: ProTV

La doar 16 ani, Letiția se poate lăuda cu o bogată experiență muzicală. Moștenind talentul de la bunica sa, care a fost cântăreață de muzică populară, Letiția cântă de la o vârsta fragedă și se dedică serios muzicii. Tânăra a participat la numeroase concursuri muzicale printre care KIDSing, Next Star, X Factor România sau Biggest Talent (Las Vegas), la cel din urmă câștigând premiul cel mare.

Letiția a devenit cunoscută publicului prin aparițiile sale pe micile ecrane, făcând ce îi place cel mai mult: să cânte. În 2013, tânăra a participat la emisiunea Next Star. A impresionat jurații cu piesele "Hurt" (Christina Aguilera) și "Je t'aime" (Lara Fabian). Atunci, copila de 11 ani a interpretat cu emoție, dar și cu o tehnică remarcabilă cele două melodii solicitante. Piesa Larei Fabian cântată în variantă Letiției a strâns peste 3 milioane de vizualizări pe YouTube.

După experiența acestui concurs, a urmat participarea la show-ul X Factor, ediția 2016. Letiția a cucerit antrenorii cu piesa "How Deep Is Your Love" (Calvin Haris & Disciples). A ajuns în cea de-a doua etapă a emisiunii, proba scaunelor. Aici, Letiția a interpretat "Impossible" (James Arthur). Deși a întâmpinat dificultăți în a revendica locul cuvenit din cauza altei concurente care nu dorea să se ridice, Letiția a ocupat scaunul dorit, însă nu pentru mult timp. Prezența sa la X Factor s-a încheiat în această etapă.

Determinarea tinerei, pasiunea pentru muzică și dorința de a realiza cât mai multe în acest domeniu au făcut-o să se înscrie la Vocea României 2018. Visul ei este să câștige marele premiu. Letiția a urcat pe scenă și a emoționat până la lacrimi publicul cu piesa "Jealous" (Labrinth). A reușit să întoarcă trei scaune: Smiley, Tudor și Irina.

"Îți strălucește o lacrimă. Dar știi cum strălucește? Strălucește exact cum a strălucit vocea ta pe piesa asta", au fost cuvintele Irinei Rimes

Andra și-a arătat regretul că nu s-a întors, menționând că aștepta să audă ultimele două versuri.

"Eu vreau să punctez faptul că pe mine m-ai convins, chiar dacă m-am întors înainte puțin, la un moment în care ai avut și lacrimă, și disperare în voce, și totul. Mi se pare extraordinar să poți lucra cu un om care înțelege ceea ce cântă. Este extrem de important. Și asta nu poți să o faci decât dacă ai ceva mai mult decât doar ureche muzicală și voce. Mă precipit când îmi doresc pe cineva foarte mult în echipa mea și imi pierd, poate, argumente mai puternice, dar eu sper că între mine și tine va exista aceeași conexiune care a venit de la tine la mine atunci când m-am întors, a spus Tudor

Irina a ținut să îi explice concurentei de ce s-a întors ultima:

"A fost totul atât de emoționant încât nu am vrut să stric senzația pe care o simțeam cu întoarcerea scaunul. Eu caut emoție. Eu vreau să lucrez cu emoția și te chem în echipa mea.

"Eu sunt foarte atent la niște detalii la care poate sunt doar eu atent și am observat o inflexiune a vocii tale foarte particulară, pe care n-am auzit-o pe alte variante ale acestui cântec. Iată că o fată de 16 ani poate să emoționeze niște adulți și niște copii, că suntem oameni de toate vârstele aici, și poate să transmită un mesaj atât de puternic de dragoste, cum poate alți oameni, de alte vârste nu reușesc. M-aș bucura foarte tare să te am în echipă și să te descopăr, să descopăr toate abilitățile vocii tale și să reușim să creăm în continuare emoții și mai puternice decât ai reușit tu în seara asta", a comentat Smiley

Letiția le-a mulțumit antrenorilor pentru cuvintele frumoase și a ales să meargă în echipa lui Smiley. Acesta a fost primul care s-a întors și concurenta a considerat că el a simțit cel mai bine vocea și interpretarea.

Comentează

Trending