Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Lil Wayne debutează pe locul întâi în topul Billboard 200

Lil Wayne a revenit cu un nou album, "Tha Carter V", care l-a poziționat pe locul întâi în topul Billboard 200. Este cel de-al patrulea material discografic care debutează pe primul loc.

Publicat

pe

Lil Wayne
Lil Wayne │ FOTO: www.facebook.com

A fost lansat pe 28 septembrie prin Young Money / Republic Records și a vândut aproape 500.000 de unități în prima săptămâna. Este unul dintre cele mai bine vândute albume din 2018 (vânzări înregistrate doar în prima săptămână). Pe lângă aceste cifre impresionante, discul a avut 433 de milioane de ascultări.

În trecut, Lil Wayne a stat pe locul 1 timp de 2 săptămâni, în 2001, cu albumul "Tha Carter IV", timp de o săptămână în fruntea topului în 2010 cu discul "I Am Not a Human Being" și timp de 3 săptămâni în 2008 cu "Tha Carter V".

Anul 2018 i-a surprins și pe Drake și Travis Scott cu vânzări impresionate. Cel mai nou material al rapperului canadian, "Scorpion" a vândut peste 700.000 de unități în prima săptămână, iar "Astroworld", al lui Travis Scott, peste 500.000 de unități.

Inițial, "The Carter V" trebuia lansat în 2015, dar rapperul a avut mai multe procese cu casa lui de discuri Cash Money Records, pe care a dat-o în judecată. Lil Wayne susține că reprezentanții labelului i-au amânat lansarea albumului de mai multe ori și că nu au respectat clauzele din contract.

Comentează

Trending