Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Trupa de folk-metal Korpiklaani vine la Rockstadt Extreme Fest 2019

Trupa finlandeză Korpiklaani aduce folk-metalul scandinav la poalele Cetății Râșnov. Formația a fost confirmată în lineup-ul Rockstadt Extreme Fest 2019.

Publicat

pe

Korpiklani
Korpiklani

Fondat de Jonne Järvelä (și denumit în primă fază „Shaman”), proiectul muzical Korpiklaani a cunoscut un parcurs stilistic ușor diferit de cel al altor trupe din același registru. Dacă alte formații folk-metal și-au început cariera abordând stilul metal, adăugând abia apoi componenta folk, Korpiklaani a început cu folk și a schimbat ulterior direcția spre metal, cel mai probabil în urma colaborării lui Järvelä cu Finntroll.

Voice of Wilderness” (2005) a adus trupei recunoașterea internațională, albumul incluzând o bogată colecție de hituri pentru fanii stilului folk-metal. Cântece precum „Cottages and Saunas”, „Journey Man” sau „Beer Beer” au rămas nelipsite din playlist-ul formației.

În următorii ani, finlandezii s-au dovedit foarte inspirați, reușind să compună noi albume bine primite de public. Cel mai recent dintre ele, „Kulkija”, lansat anul acesta sub Nuclear Blast, este un „album plin de povești, mituri și istorisiri despre monștri imaginari sau reali”, potrivit recenziei revistei Distorted Sound Magazine (Marea Britanie).

Korpiklaani este o prezență constantă la marile festivaluri de metal din Europa, în 2019 ajungând pentru prima dată în Transilvania, la Rockstadt Extreme Fest.

Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, finlandezii vor urca alături de Asphyx, una din cele mai importante trupe olandeze de death/ doom metal, Hypocrisy, legendara trupă de melodic death metal condusă de Peter Tägtgren și de Paradise Lost, pionierii gothic/ doom metalului. Noi nume consacrate în industria muzicală internațională urmează să fie anunțate în curând.

Rockstadt Extreme Fest 2019 va avea loc în perioada 1-4 august, la poalele Cetății Râșnov. Abonamentele pentru festival au fost puse în vânzare la prețuri de presale. Publicul va putea cumpăra și bilete pe zi, acestea urmând a fi puse în vânzare cu aproximativ o lună înainte de începerea festivalului, la prețul de 220 lei.

Prețuri abonamente la Rockstadt Extreme Fest 2019:

  • Pre-sale 3: include 1.000 de abonamente cu prețul de 270 lei/ buc., valabil până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 4 noiembrie 2018;
  • Pre-sale 4: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 300 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019;
  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
  • După data de 16 iunie 2019 și pe perioada festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 1 august 2019

Rockstadt Extreme Fest 2019

Loc
Cetatea Râșnov

Trending