Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Kanye West vrea un premiu Grammy la categoria Rock, înscrie o melodie la nominalizări

În ultimele luni feedurile de ştiri au fost pline cu trăznăi ale lui Kanye West, între apariţia bizară de la Saturday Night Live şi vizita de la Casa Albă. În ultima săptămână Yeezy a decis să atace lumea rock-ului, înscriindu-se în cursa pentru Grammy-uri la această categorie.

Publicat

pe

Kanye West
Kanye West │ FOTO: www.facebook.com

Nominalizările pentru premiile Grammy ediţia 61 vor fi anunţate pe 5 decembrie, deci mai avem de aşteptat. Site-ul tabloid TMZ scrie că rapperul doreşte să îi fie recunoscute meritele pentru piesa "Freeee (Ghost Town, Pt. 2)". Melodia ar putea fi nominalizată la categoria "Best Rock Performance" şi "Best Rock Song".

Sursele TMZ sugerează că înscrierile au trecut de procesul de audiţie şi există destul suport de la votanţi încât Kanye West să intre în cărţi pentru nominalizare. Kanye West cântă împreună cu Kid Kudi pe acest track, iar piesa are tobe şi chitară care virează puţin spre rock. Este o abordare uşor atipică pentru hip-hop-ul modern, amintind de epoca de aur a experimentelor care încrucişau genuri muzicale.

Colaborarea dintre Aerosmith şi RUN DMC pe "Walk This Way" a fost doar începutul. Un alt moment cheie a fost atunci când Puff Daddy a împrumutat chitara lui Jimmy Page pe piesa "Come With Me", folosită pe coloana sonoră a filmului "Godzilla". În cazul lui Kanye avem de-a face cu o piesă bizară, psihedelică, cu elemente funk şi de rock al anilor '70, care califică oarecum piesa la categoria mai sus amintită.

Kanye West a mai colaborat cu trupe rock, pentru "Homecoming" în 2008, cu Chris Martin (Coldplay), și în 2009 cu 30 Seconds To Mars  la "Hurricane 2.0". Vezi o listă cu 20 de colaborări rock - rap interesante.

Kanye West şi Kid Cudi au colaborat pe albumul "Kids See Ghosts", care are toate şansele să primească o serie de nominalizări la premiile Grammy viitoare. Nu e prima oară când un artist rap sau R&B este inclus la categoria rock, după ce Beyonce a primit o nominalizare pentru "Cea mai bună reprezentaţie rock" în 2017. Era vorba de piesa "Don't Hurt Yourself", cu care artista a făcut senzaţie, deşi ce e drept o parte din merit l-a avut şi Jack White, cu care a colaborat pe piesă.

Chiar dacă premiile Grammy au încercat să ofere o şansă şi metalului în ultimii ani, prin nominalizări şi premii acordate unor formaţii ca Mastodon sau Ghost, categoria Rock rămâne una controversată. Cât despre Kanye, acesta se declara "cel mai mare rock star în viaţă de pe planetă" în 2015 în timpul unui concert la Glastonbury. Afirmaţie la care un Mick Jagger nu poate decât să râdă în hohote, evident.

Comentează

Trending