Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

IAMX cântă la Bucureşti şi Cluj în februarie 2019

IAMX a anunţat un nou turneu pentru începutul anului 2019, care va aduce trupa lui Chris Corner în Europa, inclusiv în România. De această dată trupa va avea două opriri în ţara noastră, la Cluj şi apoi în Bucureşti. Află detalii despre planurile grupului în cadrul articolului.

Publicat

pe

Concert IAMX in Club Control pe 14 martie 2016 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Formaţia a anunţat pe Facebook faptul că va lansa single-ul "Mile Deep Hollow" într-o variantă specială, nouă. Va primi şi un videoclip dedicat, care va debuta până la final de an 2018. IAMX motivează decizia de a relansa această melodie separat pentru că sărbătoreşte "moartea ego-ului şi o dragoste imensă". O primă variantă de "Mile Deep Hollow" auzeam la început de an, când piesa sosea ca un single de pe albumul "Alive In New Light".

Turneul european al grupului începe la Koln pe 18 ianuarie şi se termină în Belgia pe 26 februarie. Pe 13 februarie Chris Corner şi colegii săi ajung la Cluj, la Form Space, urmând apoi o oprire la Bucureşti la clubul Quantic. Ultimul concert IAMX în ţara noastă a avut loc la Control Club în martie 2016. A început cu întârziere pentru că autocarul artiştilor a rămas blocat în Transilvania, dar a fost cel puţin la fel de magic ca reprezentaţia din 2009 de la Fratelli.

Şi asta chiar dacă Chris Corner avea probleme cu vocea din cauza unei răceli puternice. De atunci trupa a lansat atât un album complet instrumental şi electronic, "Unfall", dar şi "Alive In New Light". Acel LP sărbătoreşte un nou Chris Corner, plin de viaţă după ce a scăpat de luptă cu insomnia, depresia, anxietatea şi problemele de sănătate. Mutarea de la Berlin către însoritul Los Angeles i-a priit, dar întunecimea interioară îi serveşte în continuare ca muză creatoare.

În ultimii ani am auzit şi ceva zvonuri despre o reuniune Sneaker Pimps, Chris fiind văzut în studio cu foşti colegi de trupă.

IAMX este proiectul muzical al lui Chris Corner, fondat în 2004 la Londra. Se axează atât pe reprezentaţii muzicale, cât şi pe artă vizuală experimentală. Concertele IAMX sunt un festin vizual, cu multe efecte, proiecţii, filtre, microfoane multiple, vizualuri abstrate şi... mult fum, după cum am văzut la Club Control. Din 2006 până în 2014 IAMX şi-a tras seva din cultura Berlinului, asemenea lui Bowie în perioada sa de aur.

Între 2014 şi 2016 Chris a început să guste din soarele Los Angeles-ului. Trupa are 8 albume de studio la activ, lansate independent, unele cu ajutorul crowdfunding-ului.

Trending