Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Gene Simmons (Kiss) crede că "fanii sunt răufăcătorii" care nu susțin viitorul muzicii

Basistul trupei Kiss, Gene Simmons, este nemulțumit de felul în care evoluează industria muzicală. Acesta este de părere că "fanii sunt răufăcătorii", explicând într-un interviu cum a ajuns la concluzia asta.
Gene Simmons

Gene Simmons (foto: Brian Lowe)

Gene Simmons și-a exprimat frustrarea cu privire la modul în care funcționează industria muzicală în prezent. Din perspectiva cofondatorului Kiss, lucrurile merg prost pentru că fanii nu vor să plătească pentru muzica pe care o ascultă, deducând astfel că ei sunt răufăcătorii.

"S-a terminat. Cutia Pandorei a fost deschisă. Și mi se rupe inima pentru că trupele noi n-au nicio șansă. E mult talent acolo. Nu vor avea nicio șansă”, a declarat Simmons în cadrul unui Q&A.

Legendarul rocker și-a continuat pledoaria privind lipsa de entuziasm a fanilor, explicând cum industria s-a dus în cap.

”O trupă mare a momentului este Foo Fighters. Sunt pe piață de peste 20 de ani. <<Ei bine, asta e o trupă nouă>>. Nu, nu e. Sunt mai bătrâni decât bunica. Vor mai fi pe aici mult timp, dar și-au început activitatea înainte să se prăbușească casele de discuri. De atunci, n-a mai apărut nicio trupă care să poată vinde bilete.

Și asta pentru că fanii sunt răufăcătorii. Pentru că ei sunt cei care nu plătesc pentru a avea muzică.”

Particularizând, Gene Simmons a găsit și genuri muzicale care încă merg bine.

”Apropo, dacă ești un fan al muzicii pop, e micuța Ariana Grande - e o fată super, apropo - fanii cumpără muzica ei. Dacă ești pe rap, se cumpără și asta. Country și western, și astea se vând.”

Aceste declarații au fost făcute în contextul promovării box-setului The Vault. Pachetul, ce conține 10 CD-uri cu piese ale lui Gene Simmons care nu au mai fost lansate până acum, o figurină a muzicianului, un album cu poze și un bilet de tip Meet & Greet, se vinde cu 2000 de dolari. Reacțiile fanilor la anunțul punerii în vânzare a acestui box-set nu au fost tocmai îmbucurătoare pentru Simmons, mulți considerând prețul mult prea piperat.

”Unii oameni au spus: <<Costă 2000 de dolari, nu e ieftin>>. Da. Dar nimeni nu îmi plătește zborurile și cazările și toate chestiile (cu referire la biletul Meet & Greet din pachet). Nimic nu e ieftin și asta e viața, așa merg lucrurile. Și mai important de atât - nu trebuie să-l cumperi.”

[Unboxing Video]: Gene Simmons - The Vault Experience

Kiss este una dintre cele mai de succes trupe ale tuturor timpurilor. Formația a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel internațional, în 2014 fiind introdusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Citește mai multe despre Gene SimmonsKISS
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Luciana Răducanu - vocea care a întors patru scaune și a ridicat publicul în picioare

În cea de-a șaptea rundă a audițiilor pe nevăzute de la Vocea României, concurenta Luciana Răducanu a creat un moment...

Închide