Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Gene Simmons (Kiss) crede că "fanii sunt răufăcătorii" care nu susțin viitorul muzicii

Basistul trupei Kiss, Gene Simmons, este nemulțumit de felul în care evoluează industria muzicală. Acesta este de părere că "fanii sunt răufăcătorii", explicând într-un interviu cum a ajuns la concluzia asta.

Publicat

pe

Gene Simmons
Gene Simmons │ FOTO: Brian Lowe

Gene Simmons și-a exprimat frustrarea cu privire la modul în care funcționează industria muzicală în prezent. Din perspectiva cofondatorului Kiss, lucrurile merg prost pentru că fanii nu vor să plătească pentru muzica pe care o ascultă, deducând astfel că ei sunt răufăcătorii.

"S-a terminat. Cutia Pandorei a fost deschisă. Și mi se rupe inima pentru că trupele noi n-au nicio șansă. E mult talent acolo. Nu vor avea nicio șansă”, a declarat Simmons în cadrul unui Q&A.

Legendarul rocker și-a continuat pledoaria privind lipsa de entuziasm a fanilor, explicând cum industria s-a dus în cap.

”O trupă mare a momentului este Foo Fighters. Sunt pe piață de peste 20 de ani. <<Ei bine, asta e o trupă nouă>>. Nu, nu e. Sunt mai bătrâni decât bunica. Vor mai fi pe aici mult timp, dar și-au început activitatea înainte să se prăbușească casele de discuri. De atunci, n-a mai apărut nicio trupă care să poată vinde bilete.

Și asta pentru că fanii sunt răufăcătorii. Pentru că ei sunt cei care nu plătesc pentru a avea muzică.”

Particularizând, Gene Simmons a găsit și genuri muzicale care încă merg bine.

”Apropo, dacă ești un fan al muzicii pop, e micuța Ariana Grande - e o fată super, apropo - fanii cumpără muzica ei. Dacă ești pe rap, se cumpără și asta. Country și western, și astea se vând.”

Aceste declarații au fost făcute în contextul promovării box-setului The Vault. Pachetul, ce conține 10 CD-uri cu piese ale lui Gene Simmons care nu au mai fost lansate până acum, o figurină a muzicianului, un album cu poze și un bilet de tip Meet & Greet, se vinde cu 2000 de dolari. Reacțiile fanilor la anunțul punerii în vânzare a acestui box-set nu au fost tocmai îmbucurătoare pentru Simmons, mulți considerând prețul mult prea piperat.

”Unii oameni au spus: <<Costă 2000 de dolari, nu e ieftin>>. Da. Dar nimeni nu îmi plătește zborurile și cazările și toate chestiile (cu referire la biletul Meet & Greet din pachet). Nimic nu e ieftin și asta e viața, așa merg lucrurile. Și mai important de atât - nu trebuie să-l cumperi.”

[Unboxing Video]: Gene Simmons - The Vault Experience

Kiss este una dintre cele mai de succes trupe ale tuturor timpurilor. Formația a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel internațional, în 2014 fiind introdusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Comentează

Industria muzicala

Trupa KISS lansează un concert virtual în 2027

Primul concert cu Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer drept avataruri virtuale va avea premiera în 2027. KISS a confirmat vestea cu un scurt clip video. Te invităm să-l urmărești în articol și să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

KISS virtual
KISS virtual │ FOTO: captură YouTube / KISS

KISS a susținut ultimul concert la Madison Square Garden pe 2 decembrie, marcând o încheiere spectaculoasă a turneului mondial "End Of The Road". În cadrul evenimentului, artiștii au anunțat că vor continua călătoria muzicală ca imagini virtuale, devenind astfel prima trupă din SUA care face acest lucru.

Pentru a confirma proiectul, KISS a dezvăluit un teaser video ce conține câteva fragmente audio de la fanii încântați ai trupei, precum și o scurtă animație a viitoarelor avatarurilor ale membrilor formației.

"50 de ani este o perioadă lungă, iar ceea ce ne rezervă viitorul este în pregătire", este menționat în clip.

Avatarurile ar fi realizate de compania SFX a lui George Lucas, Industrial Light & Magic, în colaborare cu Pophouse Entertainment Group, care a fost co-fondat de Björn Ulvaeus de la ABBA și care se află în spatele spectacolului Voyage al trupei suedeze.

Costurile depășesc 200 de milioane de dolari și conform lui Gene Simmons:

"Putem fi pentru totdeauna tineri și veșnic emblematici, ducându-ne în locuri la care nu am visat niciodată până acum. Tehnologia îl va face pe Paul [Stanley] să sară mai sus decât a făcut-o până acum."

Proiecțiile KISS vor avea o înălțime de peste opt metri și abilități care le vor permite să zboare deasupra publicului, să sufle foc și multe alte efecte dramatice pe care trupa le-a obținut adesea prin scenografie și cascadorii.

Citește în continuare

Trending