Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

FiRMA lansează single-ul "Dacă Ne-am Ucide Unul pe Altul"

FiRMA lansează single-ul ”Dacă Ne-am Ucide Unul pe Altul", în cadrul unui concert. Piesa anunță un nou album intitulat "Poezii Alese. Vol I".

Publicat

pe

Daniel Rocca - FiRMA
Daniel Rocca - FiRMA

FiRMA revine pe 25 octombrie, în Club Control cu un nou concert, de data aceasta, însoțit de lansarea single-ului "Dacă Ne-am Ucide Unul pe Altul".

"Dacă Ne-am Ucide Unul pe Altul" este cea de a treia piesă care anunță un nou material, albumul "Poezii Alese.Vol I", o coproducție FiRMA - Radio România, prin editura Casa Radio. Acest proiect discografic reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeților români, clasici și contemporani.

RECOMANDARE: Câștigă o invitație dublă la concertul FiRMA din 25 octombrie 2018

Anul 2018 îi aduce trupei FiRMA o nouă sursă de inspirație și o nouă colaborare, care are la bază înregistrări ale poeților români, clasici și contemporani care și-au lecturat operele în studiourile Radio România. Pornind de la aceste versuri, Rocca crează o structură muzicală care îmbracă și se împletește cu creațiile poeților Nina Cassian, Elena Vlădăreanu, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, George Bacovia, Adela Greceanu, Leonid Dimov, Lucian Blaga și Mihai Eminescu.

"Dacă Ne-am Ucide Unul Pe Altul", single-ul lansat în cadrul concertului de pe 25 octombrie în Control, combină creația și interpretarea muzicală marca FiRMA cu vocea poetei Ana Blandiana, care dădea citire versurilor sale, cu ani în urmă, în studiourile Radio Romania.

Până în acest moment au fost lansate în online și pe undele radio "În lemn" și "Spațiu Vital", primele piese ce anunță albumul "Poezii Alese Vol I”, care va fi lansat până la sfârșitul acestui an.

Aflată în metamorfoză continuă, FiRMA transpune publicul în universuri paralele de la un material discografic la altul. În ultimii ani, acesta a fost invitat să călătorească alături de ei prin (des)cântecele incluse pe dublul album ”Descântece. Vol 1 & 2” și să experimenteze live, la maximă intensitate, trăirile personajelor din lumea teatrului prin cele nouă piese create și interpretate în spectacolul "Deșteptarea Primăverii".

FiRMA și-a reconfirmat în toate contextele poziția printre cele mai importante și fascinante trupe de alternative din România, prin acordurile originale, lirica subtilă și printr-o poveste vizuală inovatoare, la baza căreia stă viziunea grafică și regizorală a solistului Daniel "Rocca" Stoicea.

Trupa a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală, de la începuturile lor ieşite din tipare din anii 2000, până la fervoarea maturităţii actuale.

FiRMA a fost prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională ("New Sounds of Europe") și invitată la gala MTV European Music Awards în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la MTV European Music Awards la categoria "Best Romanian Act" și "Best Rock Band" la MTV Romanian Music Awards în 2005.

FiRMA înseamnă Daniel "Rocca" Stoicea (voce, chitară), Sorin Erhan (bass, chitară acustică), Adrian Coman (chitară, chitară solo), Alex Gavril (chitară), "Barbuță" Constantin Bărbășelu (tobe, percuție).

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending