Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Delia Rus - artista care împletește povești și alină suflete

Săptămâna aceasta, la rubrica #JOINewArtist, vă invităm să aflați povestea Deliei Rus, o artistă ce reușește să transmită cu sinceritate iubirea pe care o simte atât de frumos, intens și pasional.

Publicat

pe

Delia Rus
Delia Rus

Deși are doar 21 de ani, Delia Rus reușește să atingă inimi și să vindece suflete prin intermediul pieselor ei. Artista a învățat să cânte și să compună singură, fiind pasionată de muzică încă din copilărie.

Nu caut un stil, ce simt eu, se scrie singur și își creează propriul stil pe loc, nu e nimic gândit, nimic analizat, e totul așa de sincer. Amuzant e că toate experiențele mele personale ce mi-au influențat personalitatea artistică sunt triste, dorinte neîmplinite, cuvinte nespuse, greșeli peste greșeli.

De la piesa "Dacă pleci"...

Primul ei single, "Dacă pleci", lansat în 2016 a adunat peste 20 de milioane de vizualizări pe YouTube. Pentru această piesă, Delia a folosit un instrumental de pe internet, care a inspirat-o să scrie. Și-a imaginat ce s-ar întâmpla dacă el ar pleca, iar din temerile izvorâte la începutul relației s-au născut versurile melodiei.

A urmat "Tatuaj pe inimă", apoi o colaborare cu Doddy și Karo la piesa "Tot mai departe". La decernarea premilor Media Music Awards, în toamna anului 2017, artista a cântat în premieră piesa "Inimi Străine", în fața unui public generos. După acest eveniment, Delia Rus a intrat din nou în studio, unde a scris la piesa "Ochii la mine", o colaborare cu Tranda. A urmat "Fericire / Chip de chin" și cel mai nou single, "Alandala".

... iubirea a ajuns "Alandala"

Piesa "Alandala" prezintă a altă față a artistei, o explozie a creației, stări contradictorii, care parcă te implică în poveste și te transpun din vis în realitate.

"«Alandala» e o iubire plină de haos, la fel ca toate marile iubiri."

Delia Rus este iubire pură. Este un haos frumos. O carte deschisă, o poezie, povești împletite și multă vulnerabilitate.

"Dragostea pentru mine este totul și uneori nici nu știu de ce. Când eram mică credeam că ăsta e scopul meu în viața, să iubesc, la 22 de ani observ că pe cât de frumos e acest sentiment pe atât de tare te înnebunește. «El» e atât de diferit de la o zi la alta, dar ar trebui să mă calmeze, asta e cel mai important. O întâlnire perfectă ar fi o liniște plăcută, o privire, două și muzică pe fundal."

Melodiile ei par frânturi de suflet transpuse în versuri și în muzică, iar artista recunoaște că cel mai mult a inspirat-o... un anumit el.

"Un om m-a descoperit, un om m-a inspirat. Cumva a început ca o portiță spre el, cel ce făcea asta deja. Ușor ușor, a devenit o parte din mine, apoi a devenit totul și piesele mele sunt jurnalul meu personal, transpuse vag uneori pentru că nu aș vrea să spun totul pe față. El a scos din mine ceva unic, a scos slăbiciunile, nebuniile și rănile și mi-a dat impulsul de a le scrie. Când m-am apucat să scriu am scris despre el, doar despre el și obsesiile mele devenite două mergeau acum mână în mână. E ceva frumos pentru unii, trist pentru alții."

Artista este întotdeauna cu un pas în trecut, iar dacă ar fi să se întoarcă în timp, tabloul ei ar fi pictat cu nuanțe de gri.

"Tabloul meu e în nuanțe de gri, ceva mai spre negru, ceva mai spre alb. Aleg totul zi de zi, trăiesc cumva și în trecut, fapt ce știu că nu este chiar bun."

Povestea va continua pe un prim album

Fiind o prezență caldă, Delia rupe bucăți din ea și le pune în muzică, demonstrându-și abilitățile muzicale și talentul, fără să uite de inocența și sinceritatea specifică vârstei, pe care cei mai mulți dintre noi le pierdem odată cu trecerea timpului. Pe viitor, aceasta visează și la un prim album

"Un prim album va apărea când voi reuși sa mă «storc». Probabil va fi un concept din toate stările trăite cu el și etapele dintre noi, va fi jurnalul unei vieți în doi.

Comentează

Muzică nouă

Delia Rus colaborează cu Criss Blaziny și lansează "Vrum Vrum" - AUDIO

O piesă de dragoste pe beat-uri afro, "Vrum Vrum" continuă relația apropiată pe care Delia Rus a dezvoltat-o cu zona de urban din România. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Delia Rus x Criss Blaziny - Vrum Vrum
Delia Rus x Criss Blaziny - Vrum Vrum │ FOTO: captură YouTube

"Vrum Vrum" a fost scrisă de Criss Blaziny și Delia Rus, în timp ce producția a fost realizată de Paul Iorga (care a lucrat anterior cu artiști precum Nicole Cherry, Alina Eremia, Mario Fresh, Andra, Nane). Dacă în peisajul muzical autohton piesele de dragoste tind să vină la pachet cu o notă negativă, "Vrum Vrum" întoarce foaia și vorbește despre trăirile intense de la începutul unei relații.

"Din când în când cineva o să-ți apese accelerația. Ești gata? Nebunia cu care dragostea își face apariția este de-a dreptul superbă, iar ea îți poate aduce un haos într-o viață monotonă sau o liniște într-o viață agitată.

Cum de mereu este invers? Poate suntem noi atrași de ce avem nevoie", a transmis Delia Rus.

Cu un stil muzical în continuă dezvoltare, ce îmbină muzica pop cu influențe urbane, lansările Deliei Rus au strâns zeci de milioane de vizualizări. Afinitatea artistei pentru muzica urbană i-a adus colaborări cu nume precum El Nino, NOSFE, Yakki sau Tranda.

Citește în continuare

Trending