Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 Daniel Rocca în concertul FIRMA din Club Control din Bucuresti pe 2 aprilie 2015Câștigă o invitație dublă la concertul FiRMA din 25 octombrie 2018 Câștigă o invitație dublă la concertul Direcția 5 din 25 octombrie 2018 INFO CONCERT:
Ed Sheeran
INFO CONCERT:
Acadelia
INFO CONCERT:
BT Live: Cuibul / Soul Serenade
INFO CONCERT:
David Duchovny

Coldplay anunţă documentarul "A Head Full of Dreams", cu imagini din 20 de ani de concerte

Coldplay îşi sărbătoreşte întreaga carieră prin intermediul unui nou documentar. Numele său este "A Head Full of Dreams", iar titlul este preluat de la albumul omonim din 2015. Grupul a făcut public primul trailer al acestui documentar şi îl puteţi viziona în articol.
Trailer documentar Coldplay A Head Full of Dreams

Trailer documentar Coldplay A Head Full of Dreams (foto: Coldplay)

Creaţia video include filmări din concertele trupei din ultimii 20 de ani. "A Head Full of Dreams" va avea premiera pe 16 noiembrie prin Amazon Prime Video în Marea Britanie, SUA, Australia şi Noua Zeelandă. Ulterior se va lansa şi la nivel global. Filmările sunt uimitoare, pline de energie şi ni-l prezintă pe Chris Martin maturizându-se de la un tânăr emoţionat că urca prima oară pe scenă până la artistul matur pe care îl cunoaştem acum.

Îl vedem cântând la chitară acustică, cu păr lung şi cu aparat dentar. E înduioşător să îi vezi pe băieţii de la Coldplay proaspăt ieşiţi din adolescenţă şi promiţând că vor ajunge o trupă uriaşă. Documentarul nu este doar despre aspectele pozitive ale carierei de douăzeci de ani a trupei, ci şi despre momentele grele. Disensiunile legate de versuri, reacţia negativă a fanilor sau criticilor şi drame personale apar în acest documentar.

Un moment deosebit de greu a fost scăderea serioasă de profit a casei de discuri EMI după ce LP-ul "Viva La Vida" a fost amânat în mod repetat. Acest film a fost regizat de care Mat Whitecross, forţa creatoare din spatele documentarului "Supersonic", despre trupa Oasis. Regizorul are în portofoliu şi pelicula "Spike Island" din 2012, o comedie bazată pe concertul legendar Stone Roses din 1990.

Whitecross nu e deloc străin de începuturile trupei Coldplay, cunoscându-i pe muzicieni chiar dinainte să îşi ia acest nume. A filmat cu artiştii încă de la primele repetiţii într-un cămin studenţesc şi a regizat clipuri ale unor piese ca "Paradise", "A Sky Full of Stars" şi "Adventure of a Lifetime". O bună parte din documentar include momente din turneul "A Head Full of Dreams Tour", dar şi interviuri şi momente speciale din culise.

Coldplay a anunţat şi că pregăteşte lansarea a 3 înregistrări live speciale, printre care şi un cover după "Stayin' Alive" de la The Bee Gees. Piesa a fost cântată în 2016 la Glanstobury alături de Barry Gibb de la Bee Gees.

Citește mai multe despre Chris MartinColdplay
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE