Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Cine l-a împușcat pe Bob Marley? Netflix revine cu un nou documentar

Netflix lansează un documentar prin care analizează cele mai misterioase morți din industria muzicală. Mai multe detalii puteți afla în articol.
Bob-Marley

După mai bine de 42 de ani, legenda muzicii reggae revine în atenția publicului. Unul dintre episoadele documentarului ReMastered oferă posibile răspunsuri la întrebarea: "cine a încercat să îl asasineze pe Bob Marley?".

Primul episode poartă numele "Who Shot the Sheriff?" și ne duce înapoi în trecut până în anul 1976. S-a încercat asasinarea lui Bob Marley cu câteva zile înaintea unui concert pentru pace ce urma să aibă loc în Kingston. Misteriosul atac a fost subiectul multor scrieri de-a lungul anilor din care putem menționa cartea lui Marlon James, "A Brief History of Seven Killings".

Bob Marley a scăpat cu viață, având doar câteva răni minore și a susținut concertul programat, denumit Smile Jamaica. Inițial trebuia să cânte o singură piesă, dat fiind pericolul de a fi împușcat din nou, însă a cântat tot repertoriul în fața a peste 80.000 de oameni uniți prin muzică, pace și iubire.

ReMastered va avea 8 episoade, documentarul debutând pe 12 octombrie cu povestea lui Bob Marley. Pe lângă legenda reggae, vor fi puse sub lupă și alte povești din istorie precum asasinarea muzicianului din Chile Victor Jara în 1973, moartea unui alt nume important al muzicii soul, Sam Cooke, sau asasinarea artistului hip hop Jam Master Jay.

Citește mai multe despre Bob Marley
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Charles Aznavour a murit; Creatorul "La Boheme" avea 94 de ani

Legendarul muzician francez Charles Aznavour a încetat din viaţă astăzi, 1 octombrie 2018, la vârsta de 94 de ani. Cunoscut...

Închide