Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump

Bulgaria se retrage de la Eurovision

Bulgaria nu va participa la următoarea ediție a Eurovision Song Contest, a anunțat Televiziunea Națională Bulgară (BNT). Este pentru a treia oară când Bulgaria alege să nu intre în această competiție, după retragerile din 2014 și 2015.
Reprezentanți ai Bulgariei la Eurovision

Reprezentanți ai Bulgariei la Eurovision

"Suntem triști să anunțăm că Bulgaria se retrage din Eurovision. Decizia se bazează pe motive de natură economică, costurile acestui proiect depășind cu mult capacitatea financiară a BNT", a transmis managementul televiziunii bulgare.

La scurtă vreme de la acest anunț, un purtător de cuvânt al EBU și-a exprimat regretul cu privire la decizia Bulgariei.

"Regretăm că BNT a luat decizia de a nu participa la Eurovision Song Contest de la Tel Aviv în 2019. BNT a fost un participant entuziast și s-a bucurat de mare succes în concurs în ultimii ani. Așteptăm cu nerăbdare reîntoarcerea Bulgariei în competiție".

Bulgaria a participat pentru prima oară la Eurovision în 2005 și s-a calificat pentru prima dată în Marea Finală în 2007. De atunci și până în 2013, Bulgaria a participat în fiecare an, exceptând edițiile din 2014 și 2015.

Cel mai bun rezultat obținut de Bulgaria la Eurovision a fost poziția a doua în clasamentul final. Acestă reușită s-a datorat piesei "Beautiful Mess", interpretată de Kristian Kostov în cadrul ediției din 2017.

Nu este neobișnuit ca o țară să se retragă din concurs. Ucraina a luat o pauză în 2015, revenind în 2016 și obținând locul întâi. Același lucru s-a întâmplat și cu Portugalia, care s-a retras în 2016 și a revenit în 2017 cu forțe proaspete, reușind să obțină trofeul. Rămâne de văzut dacă acest șablon se va aplica și Bulgariei în 2020.

România, pe de altă parte, a fost exclusă de la Eurovision. În 2016, țara noastră a pierdut dreptul de a participa la acest concurs din cauza unor datorii neachitate către EBU.

Eurovision Song Contest 2019 va fi găzduit de Tel Aviv

Eurovision Song Contest 2019 se va desfășura la International Convention Center din Tel Aviv. Decizia a fost luată în luna septembrie, pe lista opțiunilor propuse de postul de televiziune israelian KAN aflându-se și orașele Ierusalim și Eilat.

Nemulțumiți de alegerea Tel Avivului ca oraș gazdă pentru acest concurs, Roger Waters și alți peste 100 de artiști au cerut boicotarea Eurovision 2019 într-o scrisoare deschisă publicată de The Guardian.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bianca Moccia, italianca de 15 ani de la X Factor cu "o voce extrem de matură" - VIDEO

”Ești foarte frumoasă”, i-au spus cei 4 jurați Biancăi Moccia, o tânără de doar 15 ani care a părut că...

Închide