Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

AFI lansează o nouă piesă, "Get Dark", anunţă un nou EP

În mijlocul zvonurilor că solistul Davey Havok ar fi părăsit trupa AFI, grupul tocmai a lansat un nou single, "Get Dark". Acesta prefaţează un viitor EP şi poate fi ascultat în cadrul articolului.
Coperta single AFI Get Dark

Coperta single AFI Get Dark (foto: AFI)

AFI revine la sunetul său punk de la inceputuri, dar cu un zvâc tineresc şi virând spre pop. Basul este unul impecabil în "Get Dark", setând un ritm nervos şi plin de angoasă pentru single. Auzim power chords distorsionate şi o voce a lui Davey care se pierde în propriul sine post gothic. Acesta este primul material al trupei de la albumul "AFI (The Blood Album)" de anul trecut.

Este mult mai vivace şi mai încărcat de energie, surprinzând chiar cu un solo neaşteptat spre final. Noul EP al trupei se numeşte "The Missing Man" şi va sosi pe 7 decembrie. Tracklistul său include 5 piese:

1. Trash Bat
2. Break Angels
3. Back Into The Sun
4. Get Dark
5. The Missing Man

Întrebat legat de longevitatea trupei active din 1991 solistul Davey Havok a pus totul pe seama sincerităţii şi adevărului. Acelaşi Davey a amintit de zvonurile care îl făceau satanist, violent, militant, suferind de dependenţe sau chiar murind de supradoze de câteva ori. Atât solistul, cât şi întreaga trupă sunt Straight Edge, curent punk extrem care insistă pe o viaţă sănătoasă, cu o dietă fără carne, fără droguri, fără alcool şi vicii în general.

Artistul este un mare promotor al veganismului şi a avut câteva campanii cu PETA. Noul EP a luat naştere în timpul turneului prelungit "The Blood Tour". De pe ultimul disc am putut asculta în ultimul an single-urile "Hidden Knives" şi "Aurelia".

AFI (A Fire Inside) este o formaţie alternative rock/ punk/ post hardcore din California. Are aceeaşi componenţă din 1998 încoace şi doar Davey Havok şi Adam Carson fac parte din componenţa originală din 1991. AFI are la activ 10 albume de studio, 10 EP-uri şi un album live. Succesul comercial a venit odată cu albumul 5, "The Art of Drowning" din anul 2000.

Citește mai multe despre AFI
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Duelul blues considerat de Irina drept "unul dintre cele mai bune" de la Vocea României

Așa cum a obișnuit și în edițiile trecute, Tudor Chirilă și doi dintre concurenții săi au creat un moment impresionant...

Închide