Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

AFI lansează o nouă piesă, "Get Dark", anunţă un nou EP

În mijlocul zvonurilor că solistul Davey Havok ar fi părăsit trupa AFI, grupul tocmai a lansat un nou single, "Get Dark". Acesta prefaţează un viitor EP şi poate fi ascultat în cadrul articolului.

Publicat

pe

Coperta single AFI Get Dark
Coperta single AFI Get Dark │ FOTO: AFI

AFI revine la sunetul său punk de la inceputuri, dar cu un zvâc tineresc şi virând spre pop. Basul este unul impecabil în "Get Dark", setând un ritm nervos şi plin de angoasă pentru single. Auzim power chords distorsionate şi o voce a lui Davey care se pierde în propriul sine post gothic. Acesta este primul material al trupei de la albumul "AFI (The Blood Album)" de anul trecut.

Este mult mai vivace şi mai încărcat de energie, surprinzând chiar cu un solo neaşteptat spre final. Noul EP al trupei se numeşte "The Missing Man" şi va sosi pe 7 decembrie. Tracklistul său include 5 piese:

1. Trash Bat
2. Break Angels
3. Back Into The Sun
4. Get Dark
5. The Missing Man

Întrebat legat de longevitatea trupei active din 1991 solistul Davey Havok a pus totul pe seama sincerităţii şi adevărului. Acelaşi Davey a amintit de zvonurile care îl făceau satanist, violent, militant, suferind de dependenţe sau chiar murind de supradoze de câteva ori. Atât solistul, cât şi întreaga trupă sunt Straight Edge, curent punk extrem care insistă pe o viaţă sănătoasă, cu o dietă fără carne, fără droguri, fără alcool şi vicii în general.

Artistul este un mare promotor al veganismului şi a avut câteva campanii cu PETA. Noul EP a luat naştere în timpul turneului prelungit "The Blood Tour". De pe ultimul disc am putut asculta în ultimul an single-urile "Hidden Knives" şi "Aurelia".

AFI (A Fire Inside) este o formaţie alternative rock/ punk/ post hardcore din California. Are aceeaşi componenţă din 1998 încoace şi doar Davey Havok şi Adam Carson fac parte din componenţa originală din 1991. AFI are la activ 10 albume de studio, 10 EP-uri şi un album live. Succesul comercial a venit odată cu albumul 5, "The Art of Drowning" din anul 2000.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

AFI a lansat două piese noi, "Escape From Los Angeles" şi "Twisted Tongues" - VIDEO

AFI, poate trupa cu cea mai reuşită combinaţie de punk cu emo a revenit pe scenă muzicală în 2021, cu două piese noi. E vorba despre "Escape From Los Angeles" şi "Twisted Tongues", marea noutate fiind schimbarea de casă de discuri pentru trupa lui Davey Havok. Artiştii au trecut la Rise Records şi le puteţi asculta noile single-uri în articol.

Publicat

pe

Videoclip AFI Escape From Los Angeles
Videoclip AFI Escape From Los Angeles │ FOTO: AFI

AFI a lansat în acest început de 2021 un disc cu două single-uri, care prefaţează un viitor album. Piesele noi sunt "Twisted Tongues" şi "Escape From Los Angeles". Ele se găsesc pe un vinil ediţie limitată, de 7 inch. Acestea sunt primele melodii lansate din 2018 încoace, atunci când a debutat EP-ul "The Missing Man". Vestea bună e că Davey Havok and co ne pregătesc şi un album complet nou lansat până la final de an 2021.

"Escape From Los Angeles" primeşte un videoclip abstract, un soi de screensaver care e în egală măsură melancolic, ironic, amuzant şi visător. Privind peste L.A. vedem peisaje urbane, dar şi diferite obiecte ce nu îşi au locul, precum ploi cu gogoşi sau camere de filmat plus tornade. Odată cu trecerea la Rise Records, AFI sună mai aproape de punk-ul de acum două decenii, iar solistul Davey a renunţat la ţipetele de pe "Miss Murder". Vocea sa afectată şi cu mult ecou, de The Smiths americanizat şi de Pet Shop Boy pus pe fapte mări a rămas totuşi neschimbată.

E interesant că în ciuda faptului că piesa nu e heavy, elemente ale sale sunt ceva mai dure şi complexe decât de obicei. Toboşarul munceşte overtime, iar câteva riff-uri prefaţează o posibilă intrare în alternative metal pentru băieţi. Solistul vede oraşul Los Angeles ca o entitate injectată cu întuneric, dar şi cu o lumină specială. E o figură a dualităţii, abordată pe acest single.

"Twisted Tongues" face din nou toboşarul vedetă, el accelerând serios piesa, care sună a un soi de intro etern. Avem şi o chitară ce sună a post rock uneori, deci e clar că se întâmplă ceva cu AFI şi artiştii încearcă un nou stil. Acest single a fost de fapt înregistrat ca un experiment în perioada în care se finisa albumul "AFI/Blood" cu câţiva ani în urmă. Versurile sunt inspirate de visare şi de o despărţire neprevăzută. Chitaristul Jade Puget a subliniat că opera trupei nu a fost niciodată uniformă şi că există doar similarităţi, aşa că AFI se reinventează mereu.

AFI debuta în 1995 cu albumul "Answer That And Stay Fashionable", trecând printr-un punk frenetic, urmat de o perioadă emo şi alternative rock la început de ani 2000. Formaţia a avut un hit pe locul întâi în topul Billboard 200, "Decemberunderground". În 2017 AFI a lansat albumul "AFI (The Blood Album)", de pe care s-a remarcat single-ul "Aurelia". Pe atunci ajungea la o discografie de 10 albume, iar acum îl aşteptăm pe cel cu numărul 11.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending