Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

A fost dezvăluită statuia lui Chris Cornell - FOTO / VIDEO

Vicky Cornell și Muzeul Culturii Pop (MoPOP) au onorat duminică memoria regretatului Chris Cornell dezvăluind în orașul lui natal, Seattle, o statuie comemorativă a artistului în mărime naturală. Aceasta a fost amplasată la intrarea în muzeu, cu fața orientată spre Fifth Avenue North.

Publicat

pe

Chris Cornell (Soundgarden)
Chris Cornell (Soundgarden)

Impresionanta statuie a fost sculptată de Nick Marras, care l-a surprins pe Chris Cornell în una din ipostazele sale emblematice: cu chitara în mână, încălțat cu cizmele sale și purtând la gât unul dintre accesoriile lui nelipsite.

"Am vrut să-l sărbătoresc și să-l onorez, să-i păstrez în amintire contribuția adusă istoriei muzicii și artei, filantropiei, în orașul său natal, unde impactul său și-a făcut prima oară simțită prezența. Este un oraș unic cu adevărat, care simt l-a propulsat în crearea acestei mișcări care urma să-și pună decisiv amprenta asupra muzicii", a declarat Vicky Cornell pentru The Seattle Times.

Dezvăluirea statuii a avut loc duminică, pe 7 octombrie, evenimentul fiind urmat de expunerea unui concert al trupei Soundgarden din 2013. Captat de Artist Den, concertul de o oră al formației a putut fi urmărit în Sky Church din interiorul Muzeului Culturii Pop.

"Ca artist, soțul meu nu a fost doar una dintre cele mai mari voci din istoria rock, ci și unul dintre cei mai mari și mai prolifici poeți ai generației sale - contribuția sa adusă muzicii a dat naștere unei mișcări care a lăsat o amprentă permanentă asupra muzicii în ansamblul ei. Cel mai firesc lucru pe care îl pot face este să donez această statuie Muzeului Culturii Pop (MoPop), care s-a dedicat susținerii ideilor și asumării de riscuri care alimentează cultura pop contemporană ", a spus Vicky Cornell. "Ca și soțul meu și muzica lui, MoPop ajunge la audiențe de toate vârstele, iar acesta este locul perfect în care oamenii din împrejurimi și de departe pot să se întâlnească nu doar să susțină muzeul și programele sale, dar și să sărbătorească moștenirea pe care soțul meu a lăsat-o în urmă, nu numai în Seattle, dar în întreaga lume", a declarat Vicky Cornell în cadrul ceremoniei de duminică.

Poze cu statuia lui Chris Cornell

VIDEO de la ceremonia dezvăluirii statuii lui Chris Cornell

Chris Cornell statue unveiled

A life-size statue of Chris Cornell is being unveiled at MoPOP.

Chris Cornell a murit pe 18 mai 2018, la vârsta de 52 de ani.

Cunoscut în special pentru activitatea în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”.

Trending