Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Peste 60.000 de oameni sunt așteptați în fiecare seară la Zilele Bucureștiului; află programul, regulile de acces și restricțiile de trafic

Zilele Bucureștiului 2018 aduc în Piața Constituției concerte gratuite cu Rod Stewart, Hurts și Gheorghe Zamfir, precum și o nouă ediție de videomapping 3D pe fațada Palatului Parlamentului - iMapp Bucharest. Intrarea la eveniment este liberă, însă trebuie respectate anumite reguli de acces, disponibile în articol. În perioada 19-26 septembrie, poliția rutieră a impus și restricții de trafic în zonă.

Publicat

pe

Zilele Bucurestiului 2018

Evenimentul Zilele Bucureștiului 2018 celebrează 559 de ani de la prima atestare documentară a capitalei și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. După debutul cu redeschiderea fântânilor arteziene din Piaţa Unirii și un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti, weekendul ne oferă concerte cu headlineri internaționali, precum Rod Stewart și duoul britanic Hurts.

Primele recitaluri vor începe în jurul orei 19. Publicul va putea intra în piață cu 2 ore mai devreme, începând de la 17:00, în limita capacității disponibile și doar prin zonele special amenajate.

Organizatorul estimează că în fiecare seară vor participa aproximativ 60.000 de oameni. Vor fi disponibile un număr de 10.000 de locuri pe scaune, care vor fi ocupate în ordinea sosirii. După ocuparea locurilor disponibile, accesul va fi permis în picioare, în spatele zonei de scaune.

Vineri la Zilele Bucureștiului: Gheorghe Zamfir și Enrico Macias

Maestrul Gheorghe Zamfir și invitații săi vor deschide Zilele Bucureștiului. Pe scenă vor urca: artistul francez Enrico Macias, Avi Toledano, Eugen Sârbu, Andrea Griminelli și Valentina Nafornița.

Vor acompania 2 orchestre: Orchestra Metropolitană București, dirijată de Daniel Jinga și Orchestra Națională "Lăutarii" din Chișinău, condusă de Nicolae Botgros. Vedeta TVR, Iuliana Tudor, va fi gazda serii.

Sâmbătă la Zilele Bucureștiului: iMapp Bucharest și Hurts

Ziua de sâmbătă este dedicată celui de-al cincilea concurs anual de 3D videomapping, iMapp Bucharest. Înaintea showului vizual, va concerta trupa britanică HURTS, duoul synth-pop englezesc format de Theo Hutchcraft și multi-instrumentalistul Adam Anderson. Trupa The Mono Jacks va deschide seara, după ce DJ-ul CS84 va anima publicul din piață.

Pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului vor fi proiectate lucrările celor 10 echipe finaliste:

 • Sila Sveta din Rusia
 • Go2 Productions din Canada
 • LosRomeras and OTUCINEMA din Spania
 • NullPixel din Mexic
 • SKG Media din China
 • United Motion Labs din Austria
 • Mindscape Studio din România
 • OCUBO din Portugalia
 • ArtZebs din Ucraina
 • Vision Impossible din Olanda

Duminică la Zilele Bucureștiului: Rod Stewart, VUNK în deschidere

Unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile, Rod Stewart va concerta iar în România, după 23 de ani de la Rockmania Festival. În deschidere va urca pe scenă trupa VUNK.

În cariera sa de peste 50 de ani, Rod Stewart a vândut peste 200 de milioane de albume și single-uri. În anul 2016, el a fost numit Cavaler de Regina Elisabeta a II-a pentru contribuția în muzică și pentru actele caritabile.

Cum se va face accesul la Zilele Bucureștiului

Spectatorii vor trece printr-un control de securitate, toate gențile, rucsacurile, sacoșele și pachetele fiind verificate, conform legii, de personalul de securitate autorizat.Organizatorii nu le vor permite accesul celor care vor refuza controlul de securitate sau persoanelor suspecte de punere în pericol a celorlalți spectatori sau a desfășurării evenimentului.

Accesul copiilor la Zilele Bucureștiului:

Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces în perimetrul evenimentului numai însoţiţi de către un adult, părinte, reprezentant legal sau convenţional, acesta fiind direct răspunzător de siguranţa minorului. Minorii cu vârstă peste 14 ani trebuie să poată face dovada vârstei cu un act de identitate valid, pentru a li se permite accesul neînsoţiţi.

În faţa scenei, zgomotul produs poate fi mult peste nivelul suportat de cei mici, prin urmare se recomandă folosirea căştilor speciale pentru protecţia auzului copiilor.

Totodată, spectacolele la scenă includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice. Persoanele cu dizabilităţi vor avea acces, cu un singur însoţitor, pe o platformă special construită pentru acestea în cadrul evenimentului.

Este INTERZIS accesul cu următoarele:

 • băuturi alcoolice, recipiente de sticlă sau plastic, conserve;
 • materiale toxice, inflamabile sau explozibile, spray-uri paralizante şi articole pirotehnice;
 • lasere, bannere, steaguri, umbrele;
 • arme, cuţite, lanţuri sau orice alte obiecte contondente/arme albe, substanţe interzise, droguri;
 • drone;
 • camere foto DSLR sau orice altă cameră foto cu obiective detaşabile; camere video, indiferent de mărimea acestora (excepţie fac fotografii/ cameramanii oficiali şi presa acreditată de organizator);
 • biciclete.

Chiar dacă nu este recomandat din cauza aglomerației și a zgomotului, posesorii de câini pot intra în zona evenimentului împreună cu animalul de companie, dacă acesta este ţinut în lesă. Câinii de talie mare trebuie să poarte şi botniţă (posesorii animalelor sunt singurii responsabili de acţiunile animalelor lor).

Restricții de trafic cu prilejul Zilelor Bucureștiului

În perioada 21-23 septembrie 2018, pentru buna desfășurare a evenimentului se va restricționa traficul rutier, după cum urmează:

 • până pe data de 26 septembrie, orele 23:00, pe durata amenajărilor, banda III adiacentă Pieței Constituției (aferentă celor două bretele: bretea Parchet și bretea Ministerul de Finanțe);
 • 19 septembrie, orele 06:00 - 25 septembrie, orele 06:00, banda I de circulație de pe Bd. Libertății, sensul de deplasare dinspre Bd. Națiunile Unite către Calea 13 Septembrie;
 • 21 septembrie, orele 17:00 - 24 septembrie, orele 06:00, pe Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției, precum și pe Bd. Libertății, tronsonul cuprins între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie;

Restricții de trafic rutier la Zilele Bucureștiului 2018

Comentează

Concerte & turnee

Jessie J cântă în premieră la București, în cadrul Unforgettable Festival 2024

Jessie J va urca pe scenă alături de Lara Fabian, Havasi, Garou, Al Bano și Romina Power, Gheorghe Zamfir, Gipsy Kings și mulți alții la Unforgettable Festival, între 13 - 15 septembrie, la Romexpo. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Concert Jessie J la Electric Castle pe 22 iulie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

În weekendul 13-15 septembrie, Roxempo va fi gazda unui eveniment muzical de neratat: Unforgettable Festival. Publicul din România și nu numai va fi parte dintr-o sărbătoare a muzicii ce va traversa patru generații, reunind artiști de renume internațional din lumea muzicii clasice și moderne.

Jessie J vine la București

Superstarul internațional va urca pe scena Unforgettable Festival și promite un show spectaculos. Cunoscută pentru hituri precum "Price Tag", "Domino" sau "Bang Bang", Jessie J va aduce o explozie de energie și carismă la Romexpo, transformând scena într-un spectacol de neuitat. Pregătiți-vă să fiți electrizați de vocea sa impresionantă și de duetul unic pe care îl pregătește.

Fanii se pot aștepta la o performanță memorabilă, în care energia, carisma și talentul său de a îmbina ritmuri captivante cu mesaje puternice vor transforma scena într-un teren de joacă al muzicii live, plin de surprize și momente de neuitat. Jessie J va aduce un aer fresh pe scena festivalului, marcând una dintre cele mai vibrante și dinamice prestații ale ediției.

Lineup memorabil și colaborări în premieră mondială

Festivalul Unforgettable va transforma Bucureștiul în epicentrul artei muzicii. Timp de 3 zile, Romexpo va deveni o arenă a muzicii live, cu 12 spectacole ce vor avea drept protagoniști 20 de artiști de talie internațională. Printre aceștia se numără Al Bano and Romina Power, emblematicul duo italian, care vine în România să ne încânte cu melodiile care au cucerit Europa în anii '80, în timp ce Julien Dassin va omagia muzica tatălui său, Joe Dassin, prin interpretări contemporane ale hiturilor sale celebre. Gipsy Kings, celebra trupă franceză, va ridica atmosfera cu ritmurile sale flamenco și rumba, garantând momente pline de energie și dans, iar Lara Fabian și Garou vor aduce pe scenă pop-ul internațional și rock-ul cu un strop de emoție profundă și interpretări care ating sufletul. Va fi prezent și Havasi, cunoscutul pianist din Ungaria, renumit pentru combinația sa unică de muzică clasică, rock și elemente electronice.

Pe scena Unforgettable Festival vor urca și maestrul Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, tânăra soprană care a uimit publicul la nivel mondial cu talentul său vocal excepțional, Elena Mosuc, cunoscută pentru interpretările sale vibrante din operele lui Mozart, Puccini și Monsserat Marti Caballe, cu o prestație care reflectă moștenirea muzicală regală a mamei sale.

Orchestra Operei Naționale București, sub bagheta maeștrilor dirijori de talie mondială - Daniel Jinga, Giora Linenberg și Alterisio Paoletti - va acompania momentele festivalului, pus în scenă cu multă pasiune de inegalabilul regizor Claudiu Stan. Nu va lipsi nici Sorin Francu, actorul cu o prezență scenică inegalabilă.

Duete în premieră mondială

Un element care va da o notă inedită întregului festival este reprezentat de duetele care se vor întâmpla în premieră mondială. Pentru prima dată pe o scenă, Garou va cânta cu Lara Fabian, alături de Julien Dassin, Daniel Lavoie, Chiara Di Bari melodiile din celebrul musical "Notre-Dame de Paris", inclusiv hit-ul "Belle", iubit de milioane de oameni.

Al Bano si Romina Power vor cânta în premieră simfonic cu maestrul Gheorghe Zamfir, în timp ce Havasi și Laura Bretan vor pregăti un moment muzical unic. Organizatorii vor construi și alte momente speciale care îi vor încânta și pe cei mai pretențioși participanți.

Prețuri bilete Unforgettable Festival 2024

 • Abonamentele și bilete de o zi pot fi achiziționate online, la prețuri ce pornesc de la 672 lei, preț special în pre-sale pentru abonamentul standard de 3 zile, respectiv de la 249 lei, preț special în pre-sale pentru biletele de o zi. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Havasi, Gheorghe Zamfir se numără printre artiștii care vor cânta la Unforgettable Festival 2024

Între 13 și 15 septembrie, Romexpo va deveni un areal cosmopolit și va găzdui 12 spectacole memorabile, toate într-un singur weekend de poveste. Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Havasi, Gheorghe Zamfir sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă, în cadrul unui eveniment de neratat pentru melomani. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Lara Fabian / Gheorghe Zamfir / Al Bano
Lara Fabian / Gheorghe Zamfir / Al Bano

Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Gheorghe Zamfir, Havasi, Julien Dassin, Gipsy Kings, Garou, Daniel Lavoie, Chiara di Bari, Laura Bretan, Monsserat Marti Caballe, Elena Moșuc, Sorin Francu, sub bagheta maeștrilor dirijori: Daniel Jinga, Giora Linenberg, Alterisio Paoletti, alături de Orchestra Operei Naționale București vor încânta publicul la Unforgettable Festival.

Program Unforgettable Festival 2024:

Al Bano și Romina Power vor interpreta pentru prima oara în România acompaniați simfonic toate hiturile lor: "Felicita", "Liberta", "Sharazan", "Sempre Sempre" și multe altele. Aceștia vor fi acompaniați de maestrul Gheorghe Zamfir, care va fi celebrat într-un recital special, accentuând contribuția sa remarcabilă la muzica internațională.

Vocea inconfundabila de bariton a lui Garou va încânta publicul cu "Sous le vent", "Gitan", "Que le temps" și multe altele. Mai mult, artistul, alături de prietenii săi, Daniel Lavoie și Chiara di Bari, care au făcut parte din distribuția celebrului musical "Notre-Dame de Paris", vor interpreta melodii celebre precum: "Belle", "Tu vas me detruire", "Le temps des cathedrals" etc.

Vocea Larei Fabian se va auzi din nou la București, de data aceasta la Unforgettable Festival. Pe lângă piesele sale celebre, artista va cânta hit-ul "Belle" alături de Garou, Daniel Lavoie și Julien Dassin.

De asemenea, Julien Dassin va interpreta în manieră simfonică și multimedia celebrele cântece ale legendarului său tată, Joe Dassin: "Et si tu n'existais pas", "Salut", "A toi" etc.

Havasi, unul dintre cei mai apreciați pianiști din lume, de o virtuozitate unică, va transpune spectatorii într-o experiență memorabilă, ca o călătorie într-un carusel al emoțiilor, accentuată de cea mai recentă tehnologie în materie de sunet, scenă, lumini și proiecții video. Din compozițiile sale originale amintim: "The Storm", "The City" sau "Prelude|Age of Heroes".

Magnificii Gipsy Kings se vor face remarcați prin ritmurile de rumba și flamenco și vor susține un recital excepțional în care se vor regăsi hit-uri precum "Bamboleo", "Volare", "Baila me" sau "Vamos a bailar".

Un moment special va fi lansarea proiectului Blessed Voices, care reunește sopranele Montserrat Martí Caballé, Laura Bretan și Elena Moșuc într-un tribut emoționant adus marii Montserrat Caballé. Tenorul român Sorin Frâncu va adăuga un plus de rafinament artistic evenimentului, contribuind la momente muzicale deosebite.

Prestigioasa Orchestră a Operei Naționale București va asigura acompaniamentul muzical al festivalului, sub bagheta unor dirijori de renume mondial precum Daniel Jinga, dirijorul principal al orchestrei, Giora Linenberg, cunoscut pentru stilul său dinamic, și Alterisio Paoletti, apreciat pentru colaborările sale internaționale.

Prețuri bilete Unforgettable Festival 2024:

 • Abonamentele pentru festival se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 592 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Muzică nouă

VUNK a lansat piesa "Un scaun lângă noi" - AUDIO

VUNK oferă ascultătorilor o nouă mostră din viitorul album de studio odată cu lansarea "Un scaun lângă noi". Melodia este disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

Cornel Ilie
Cornel Ilie │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

"Un scaun lângă noi" a fost compusă de Cornel Ilie și Gabriel Maga și este extrasă de pe albumul "De Luni Până Duminică". Versurile melodiei sunt presărate cu ironie, cu toate că mesajul este unul cât se poate de serios. Experiențele trecute și bagajul emoțional pot afecta dureros o relație amoroasă.

Discul "De Luni Până Duminică" va fi disponibil pe toate platformele de streaming începând cu 16 februarie 2024. Materialul va îngloba 26 de piese, 26 de povești pline de viață și farmec. Ele vor fi aduse live în fața publicului în cadrul unui turneu național ce debutează luna aceasta.

De 28 ani pe scena muzicală din România, VUNK este trupa inovației în rock-ul românesc. Primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum "Pleacă" (Hit Gold), "Vreau o țară ca afară", "Așa și" sau "Numai la doi" au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni. În 2018, formația VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist român - "Jur să spun adevărul". Folosind tehnologia, show-urile spectaculoase și cântecele cu mesaj profund, VUNK își continuă viziunea de a conecta oamenii și de a le aduce bucurie, încredere și speranță.

AUDIO: VUNK - Un scaun lângă noi

Citește în continuare

Trending