Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Peste 60.000 de oameni sunt așteptați în fiecare seară la Zilele Bucureștiului; află programul, regulile de acces și restricțiile de trafic

Zilele Bucureștiului 2018 aduc în Piața Constituției concerte gratuite cu Rod Stewart, Hurts și Gheorghe Zamfir, precum și o nouă ediție de videomapping 3D pe fațada Palatului Parlamentului - iMapp Bucharest. Intrarea la eveniment este liberă, însă trebuie respectate anumite reguli de acces, disponibile în articol. În perioada 19-26 septembrie, poliția rutieră a impus și restricții de trafic în zonă.

Zilele Bucurestiului 2018

Evenimentul Zilele Bucureștiului 2018 celebrează 559 de ani de la prima atestare documentară a capitalei și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. După debutul cu redeschiderea fântânilor arteziene din Piaţa Unirii și un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti, weekendul ne oferă concerte cu headlineri internaționali, precum Rod Stewart și duoul britanic Hurts.

Primele recitaluri vor începe în jurul orei 19. Publicul va putea intra în piață cu 2 ore mai devreme, începând de la 17:00, în limita capacității disponibile și doar prin zonele special amenajate.

Organizatorul estimează că în fiecare seară vor participa aproximativ 60.000 de oameni. Vor fi disponibile un număr de 10.000 de locuri pe scaune, care vor fi ocupate în ordinea sosirii. După ocuparea locurilor disponibile, accesul va fi permis în picioare, în spatele zonei de scaune.

Vineri la Zilele Bucureștiului: Gheorghe Zamfir și Enrico Macias

Maestrul Gheorghe Zamfir și invitații săi vor deschide Zilele Bucureștiului. Pe scenă vor urca: artistul francez Enrico Macias, Avi Toledano, Eugen Sârbu, Andrea Griminelli și Valentina Nafornița.

Vor acompania 2 orchestre: Orchestra Metropolitană București, dirijată de Daniel Jinga și Orchestra Națională "Lăutarii" din Chișinău, condusă de Nicolae Botgros. Vedeta TVR, Iuliana Tudor, va fi gazda serii.

Sâmbătă la Zilele Bucureștiului: iMapp Bucharest și Hurts

Ziua de sâmbătă este dedicată celui de-al cincilea concurs anual de 3D videomapping, iMapp Bucharest. Înaintea showului vizual, va concerta trupa britanică HURTS, duoul synth-pop englezesc format de Theo Hutchcraft și multi-instrumentalistul Adam Anderson. Trupa The Mono Jacks va deschide seara, după ce DJ-ul CS84 va anima publicul din piață.

Pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului vor fi proiectate lucrările celor 10 echipe finaliste:

 • Sila Sveta din Rusia
 • Go2 Productions din Canada
 • LosRomeras and OTUCINEMA din Spania
 • NullPixel din Mexic
 • SKG Media din China
 • United Motion Labs din Austria
 • Mindscape Studio din România
 • OCUBO din Portugalia
 • ArtZebs din Ucraina
 • Vision Impossible din Olanda

Duminică la Zilele Bucureștiului: Rod Stewart, VUNK în deschidere

Unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile, Rod Stewart va concerta iar în România, după 23 de ani de la Rockmania Festival. În deschidere va urca pe scenă trupa VUNK.

În cariera sa de peste 50 de ani, Rod Stewart a vândut peste 200 de milioane de albume și single-uri. În anul 2016, el a fost numit Cavaler de Regina Elisabeta a II-a pentru contribuția în muzică și pentru actele caritabile.

Cum se va face accesul la Zilele Bucureștiului

Spectatorii vor trece printr-un control de securitate, toate gențile, rucsacurile, sacoșele și pachetele fiind verificate, conform legii, de personalul de securitate autorizat.Organizatorii nu le vor permite accesul celor care vor refuza controlul de securitate sau persoanelor suspecte de punere în pericol a celorlalți spectatori sau a desfășurării evenimentului.

Accesul copiilor la Zilele Bucureștiului:

Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces în perimetrul evenimentului numai însoţiţi de către un adult, părinte, reprezentant legal sau convenţional, acesta fiind direct răspunzător de siguranţa minorului. Minorii cu vârstă peste 14 ani trebuie să poată face dovada vârstei cu un act de identitate valid, pentru a li se permite accesul neînsoţiţi.

În faţa scenei, zgomotul produs poate fi mult peste nivelul suportat de cei mici, prin urmare se recomandă folosirea căştilor speciale pentru protecţia auzului copiilor.

Totodată, spectacolele la scenă includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice. Persoanele cu dizabilităţi vor avea acces, cu un singur însoţitor, pe o platformă special construită pentru acestea în cadrul evenimentului.

Este INTERZIS accesul cu următoarele:

 • băuturi alcoolice, recipiente de sticlă sau plastic, conserve;
 • materiale toxice, inflamabile sau explozibile, spray-uri paralizante şi articole pirotehnice;
 • lasere, bannere, steaguri, umbrele;
 • arme, cuţite, lanţuri sau orice alte obiecte contondente/arme albe, substanţe interzise, droguri;
 • drone;
 • camere foto DSLR sau orice altă cameră foto cu obiective detaşabile; camere video, indiferent de mărimea acestora (excepţie fac fotografii/ cameramanii oficiali şi presa acreditată de organizator);
 • biciclete.

Chiar dacă nu este recomandat din cauza aglomerației și a zgomotului, posesorii de câini pot intra în zona evenimentului împreună cu animalul de companie, dacă acesta este ţinut în lesă. Câinii de talie mare trebuie să poarte şi botniţă (posesorii animalelor sunt singurii responsabili de acţiunile animalelor lor).

Restricții de trafic cu prilejul Zilelor Bucureștiului

În perioada 21-23 septembrie 2018, pentru buna desfășurare a evenimentului se va restricționa traficul rutier, după cum urmează:

 • până pe data de 26 septembrie, orele 23:00, pe durata amenajărilor, banda III adiacentă Pieței Constituției (aferentă celor două bretele: bretea Parchet și bretea Ministerul de Finanțe);
 • 19 septembrie, orele 06:00 - 25 septembrie, orele 06:00, banda I de circulație de pe Bd. Libertății, sensul de deplasare dinspre Bd. Națiunile Unite către Calea 13 Septembrie;
 • 21 septembrie, orele 17:00 - 24 septembrie, orele 06:00, pe Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției, precum și pe Bd. Libertății, tronsonul cuprins între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie;

Restricții de trafic rutier la Zilele Bucureștiului 2018

Citește mai multe despre Enrico MaciasGheorghe ZamfirHurtsRod StewartThe Mono JacksVunk
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Primul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București

Pe 3 iulie, Ed Sheeran va susține primul său concert în România. Evenimentul va avea pe Arena Națională din București,...

Închide