Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Deep Purple

Viţa de Vie lansează "Sorcova"

Vița de Vie lansează ”Sorcova”, cel de-al patrulea single extras de pe Șase (-). Noua piesă completează povestea celei de-a doua părți a albumului – ŞASE (-), începută de piesele ”Haihui”, ”Dur de-a dura” și ”ialapet”.
Adrian Despot

Adrian Despot - Concert Vita de Vie la Electric Castle pe 21 iulie 2018 (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

După cum și-a obișnuit fanii, Adrian Despot și-a transpus propria viziune în compoziția, interpretarea și producția acestui single. Videoclipul piesei ”Sorcova” va avea premiera săptămâna aceasta, pe 28 septembrie, în cadrul Festivalul Internaţional de Film de Animaţie, „Anim'est”, urmând ca, din 1 octombrie, să fie disponibil pe canalul de YouTube Vița de Vie.

Single-ul ”Sorcova” trebuie ascultat și privit ca fiind un altfel de colind, care se compune dintr-un frumos joc de imagini mentale și metafore create prin corpul unor motive etnice clasice. Ritmul ludic al piesei însoțește profilul unui om amorțit, condamnat să supraviețuiască supliciului rutinei piedicilor existențiale și a pietrificării afective. Sorcova este o unealtă împletită din iluzia magiei și revelația nevoii acerbe de timp, pe care omul o poartă în unica și definitiva sa călătorie.

„Cel mai nou single Vița de Vie, ”Sorcova”, este o reinterpretare a motivului sorcovei populare, cea cântată de copii imediat după Anul Nou, în care sorcova devine o baghetă cu proprietăți magice.

Plecând de la motivul popular, am dus mai departe povestea Sorcovei adaptând versurile și cerându-i să-și adapteze și ea, la rândul ei, magia pe propriile nevoi. În loc de a deveni tare ca piatra, îmi doresc ca sufletul meu, de piatră, să devină ușor ca un fulg de păpădie, de exemplu. Și nu vreau să trăiesc, să-mbătrânesc, vreau să opresc timpul în loc, pentru că cea mai mare nevoie pe care o am este cea de timp. Timp să păstrez lângă mine toate ființele iubite, toate emoțiile frumoase și toate lucrurile care-mi sunt în jur și compun viața mea. Sunt dispus să renunț la tot ce îmi oferă ea, iar în schimb să primesc timp. Asta este ”Sorcova” noastră,” a declarat Adrian Despot.

Vița de Vie a împărtășit publicului și câteva versuri ale noii piese.

“Fiindcă oarecum merg pe-un drum către asfințit
M-aș opri în loc să mă-ntorc dar merg pe muchia de cuțit
Dac-ar fi ceva viața mea, un lucru să îl schimb,
Eu aș vinde tot și-aș cumpăra timp.”

Sorcova” ne pregăteste pentru lansarea materialului ŞASE (-), cea de-a doua parte a albumului ”ŞASE/ ŞASE”, care va avea loc pe 27 octombrie, în cadrul unui concert la Arenele Romane.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Vita de Vie
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascult-o pe Cher interpretând piesa "One Of Us" de la ABBA - AUDIO

Cher reinterpretează o nouă piesă clasică din repertoriul ABBA - "One Of Us". Melodia se regăsește pe discul ”Dancing Queen”,...

Închide