Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Trupa The 1975 pleacă în turneu

Trupa originară din Manchester va pleca în turneu în Marea Britanie și Irlanda. Show-urile vor avea loc la începutul anului 2019, iar biletele urmează să fie puse în vânzare curând.

Publicat

pe

The 1975
The 1975 │ FOTO: www.facebook.com

The 1975 vor lansa cel de-al treilea album de studio, "A Brief Inquiry into Online Relationship" pe 30 noiembrie. Solistul Matthew Healy a vorbit pentru prima oară despre dependența lui de heroină și timpul petrecut la dezintoxicare.

Toboșarul trupei a descoperit cum Healy a consumat acest drog înainte unui show din cadrul unui festival. Ulterior solistul a fost la o clinică din Barbados unde a stat timp de șapte săptămâni și a reușit să se vindece de dependență.

Piesa "It's Not Living If It's Not With You" este despre lupta acestuia cu dependența de heroină. Matthew Healy a mai declarat:

"Lucrurile despre care scriu sunt lucruri pe care le simt zi de zi. Acesta este adevărul meu și simt că nu pot negocia cu lumea dacă nu spun adevărul."

Datele turneului:

9 ianuarie - SSE Arena, Belfast
10 ianuarie - 3Arena, Dublin
12 ianuarie - SSE Hydro, Glassgow
14 ianuarie - Motorpoint Arena, Cardiff
16 ianuarie - The Centre, Brighton
18 ianuarie - The O2, Londra
21 ianuarie - Westpoint, Exeter
23 ianuarie - Birmingham Arena
24 ianuarie - Manchester Arena
25 ianuarie - FlyDSA Arena, Sheffield

The 1975 a apărut peste noapte pe internet, captivând de la criticii Pitchfork Magazine până la realizatorii BBC Radio 1. Sound-ul trupei este „în afara tiparelor”, sau cum ar spune britanicii într-o nuanță de jargon – „dope”. Deși există influențe ale muzicii anilor ’80, stilul trupei The 1975 este gândit „în afara cutiei”, chiar dacă inițial piesele au fost înregistrate într-o cameră de apartament. Primele single-uri promovate au fost „The City” și „Sex„. Ambele s-au auzit la BBC Radio 1, popularitatea formației începând să crească spre sfârșitul anului 2013. Pitchfork Magazine i-a comparat cu duo-ul electro-rock The Big Pink, solistul Matthew Healy citându-i pe de altă parte pe lista influențelor pe Talking Heads, Prince, My Bloody Valentine, Michael Jackson, Peter Gabriel, Brian Eno, D’angelo și Sigur Ros.

The 1975 a concertat pentru prima oară în România în 2014, în cadrul festivalului Summer Well. (Vezi aici poze de la concert). Formația ar fi trebuit să revină în 2016 la București, în cadrul aceluiași festival.

Trending