Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Thom Yorke despre muzica de film: "e ca și cum ai face vrăji"

Solistul trupei Radiohead explorează un nou teritoriu muzical odată cu filmul horror "Suspiria". Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.
Thom Yorke (Radiohead, Atoms for Peace)

Thom Yorke (Radiohead, Atoms for Peace) (foto: TY)

Thom Yorke a participat la Festivalul de Film de la Veneția unde a vorbit despre ce înseamnă să compui muzică de film. Acesta a compus coloana sonoră de la "Suspiria", regizat de către Luca Guadagnino. Acesta a comparat procesul compozițional cu magia.

"Este o anumită structură în muzică, atunci când repeți aceeași secvență, care poate hipnotiza și mă tot gândesc că e ca și cum ai face vrăji. Așa că atunci când lucram în studio, făceam vrăji - știu că sună foarte stupid, dar așa mă raportez eu la acest proces."

"Suspiria" este primul proiect de acest gen la care lucrează artistul. În trailerul filmului, se pot auzi fragmente din piesele compuse.

"E o formă de libertate pe care nu am avut-o înainte: nu lucrez în formatul unei piese sau a unui aranjament, ci pur și simplu explorez. Dau ceva din mine studioului în care lucrez și văd ce îmi dă studioul înapoi."

În vara anului 2017, trupa Radiohead, a lansat o variantă aniversară a faimosului album "OK Computer", denumită "OK Computer OKNOTOK 1997 2017". Pe lângă piesele într-o varintă nouă de master, se numără și melodii nelansate precum "I promise", "Man of War" sau "Lift".

Radiohead a realizat videoclipuri pentru cele trei piese noi. Materialul discografic a urcat rapid în topurile din Marea Britanie, culminând cu prestația televizată a trupei de la festivalul din Glastonbury. Acest re-release a fost precedat de postere misterioase care au apărut pe tot globul, dar şi de un clip video teaser.

Citește mai multe despre Thom Yorke
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Aprinde scânteia", Smiley și Dorian cred în forța fiecărui vis - AUDIO

Smiley și Dorian ne îndeamnă să credem în noi și să luptăm pentru îndeplinirea visurilor noastre. Noul lor single se...

Închide