Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eliza G și FeliVIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă" INFO CONCERT:
Mariza
Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020

The Cranberries lansează piesa "Íosa", material de studio din arhivele trupei - AUDIO

The Cranberries continuă parcursul dureros prin muzică după ce a pierdut-o pe solista Dolores. Trupa tocmai a lansat o variantă de studio a piesei "Íosa", care a stat ceva vreme în arhivele formaţiei şi fusese auzită doar live.
Single The Cranberries Iosa

Single The Cranberries Iosa (foto: Iosa)

Acest single precede lansarea unui box set cu rarităţi, care aniversează împlinirea a 25 de ani de la debutul formaţiei în 1993. Box set-ul vine în octombrie şi ne duce într-o călătorie muzicală până la albumul de debut "Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?". Va include versiuni reinterpretate de piese, rarităţi, B-sides şi demo-uri.

"Íosa" este o piesă specială, deoarece Dolores O'Riordan cântă în irlandeză pură, în accentul său local Gaelic. Este singura înregistrare a trupei în limba nativă, iar titlul se traduce în "Iisus", fiind inspirat de religia catolică. Chiar dacă nu îi înţelegem versurile, de la primele acorduri până la ultimele vocalize deducem o tristeţe în această creaţie pur irlandeză.

Dolores a scris această piesă ca un tribut pentru bunicul său, onorat de limbajul Gaelic auzit în versuri. Compoziţia ia forma unei rugăciuni, care îl roagă pe Mântuitor să nu fie niciodată departe de cântăreaţă.

Box set-ul care soseşte pe 19 octombrie trebuia de fapt lansat în martie. A fost totuşi amânat după trecerea în nefiinţă a lui Dolores O'Riordan la început de an. Artista a fost găsită fără viaţă într-o cameră de hotel din Londra pe 15 ianuarie. Avea 46 de ani şi se pregătea să înregistreze o versiune nouă a piesei "Zombie" cu formaţia Bad Wolves.

Înregistrările lăsate în urmă de artistă s-ar putea concretiza într-un album în următorul an, după care The Cranberries îşi va înceta activitatea. Toate trackurile vocale ale lui O'Riodan au fost deja înregistrate, iar acum trebuie ca instrumentalul să fie gata. Versurile scrise în ultimul an au fost unele descrise drept "puternice" de chitaristul Noel Hogan, care a indicat faptul că Dolores trecea prin multe în ultimele sale luni.

The Cranberries a cântat în România în 2012, având în deschidere trupa The Mono Jacks. Legendara piesă "Zombie" a avut parte de un bis.

Citește mai multe despre The Cranberries
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concertul Metallica este Sold-Out

Pe 14 august 2019, trupa Metallica va cânta pentru a patra oară în București, de data asta pe Arena Națională și cu...

Închide