Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Tenacious D revine cu un album nou şi un serial de animaţie

Ce lipseşte din lumea muzicii rock în ziua de azi este o mare doză de umor. Fix acea doză va fi adusă înapoi în acest gen muzical de către Tenacious D, care şi-a confirmat revenirea, împreună cu un album nou. El va sosi în această toamnă.

Publicat

pe

Tenacious D album nou 2018
Tenacious D album nou 2018 │ FOTO: Tenacious D

Nu se putea fără o colaborare cu Dave Grohl, care va apărea la tobe pe acest nou LP, intitulat "Post-Apocalypto". Grohl a apărut pe multiple creaţii ale trupei şi chiar ca personaj în epicele videoclipuri ale grupului format de Jack Black şi Kyle Gass. Duo-ul comic a avut chiar propriile filme şi acum se pregăteşte de lansarea unui serial de animaţie. Acesta va avea 6 episoade şi va fi difuzat în exclusivitate pe canalul de YouTube al formaţiei.

Noul disc Tenacious D va fi lansat pe 2 noiembrie şi a fost produs de către John Spiker. Va putea fi achiziţionat de către fani digital, pe CD sau pe un vinil verde transparent. Seria animată de 6 episoade vine pe 28 septembrie şi fiecare episod nou va fi difuzat în zilele de vineri. Aventurile personajelor au fost desenate de mână chiar de către Jack Black, iar acesta va fi actor vocal împreună cu Kyle Gass.

Nu m-ar mira ca Jack Black să interpreteze multiple roluri, fiind cunoscută versatilitatea sa vocală. Toate episoadele seriei vor include melodii de pe noul album Tenacious D. De altfel cele 21 de piese noi spun o poveste, iar Kyle şi Jack se aventurează într-o călătorie prin timp şi spaţiu. Se lasă cu o vizită la Casa Alba, o incursiune în spaţiu şi chiar un univers post apocaliptic.

Fără a dezvălui prea multe Jack Black a menţionat că totul începe când un atac nuclear loveşte globul, iar membrii trupei supravieţuiesc ascunzându-se într-un frigider. Ultimul LP lansat de duo este "Rize of the Fenix" din 2012, iar "Post Apocalypto" duce discografia la 4 LP-uri. Tenacious D pornea în anul 1994 ca un proiect secundar şi hobby al lui Jack Black, devenind un fenomen cultural la început de mileniu.

În 2001 venea primul album şi un val de popularitate care a generat pelicule de lung metraj precum "School of Rock".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Tenacious D şi Amy Lee cântă despre vaccin pe un cover Ramones

Celebra trupă Tenacious D a avut o mini-reuniune cu ocazia unui cover amuzant pentru o piesă Ramones. Kyle Gass s-a reunit cu Jack Black pentru a îşi sărbători vaccinarea Covid-19, creând un cover după Ramones şi piesa "I Wanna Be Sedated". Mai avem şi câteva apariţii speciale de la Amy Lee, John C. Reilly şi alţii în videoclip.

Publicat

pe

Tenacious D Vaccinated videoclip
Tenacious D Vaccinated videoclip │ FOTO: Kyle Gass

Noua piesă se numeşte "Vaccinated" şi a primit un clip de 1 minut şi de 31 de secunde. Prezintă toată aventura lui Kyle Gass pregătindu-se cu 24 de ore înainte de vaccinare. În videoclip îi mai vedem şi pe Jack Black, coleg de trupă în Tenacious D cu Kyle, dar şi pe solista Evanescence Amy Lee. Aceasta apare primind o "vaccinare" de la fiica sa. Îi mai vedem în video şi pe chitaristul Toto Steve Lukather, actori ca John C. Reilly, Samantha Bee şi Kathy Najimy.

Cât despre nume mari din rock, apar Danko Jones, Black Stone Cherrry şi The Protomen. Versurile celebre din "Sedated" de la Ramones sunt inlocuited cu "I'm getting vaccinated". Originalul "I Wanna Be Sedated" este una dintre cele mai cunoscute melodii Ramones, care a apărut pe un album din 1978 al formaţiei. Acest cover are rol de awareness şi de a atrage americanii să se vaccineze.

Tenacious D este o trupă formată în 1994, dar care a avut o explozie de popularitate abia la începutul anilor 2000. La final de ani '90 cânta în deschiderea unor nume mari precum Pearl Jam, Tool sau Beck. În 2000 sosea albumul "Tenacious D", cu Dave Grohl la tobe. În noiembrie 2006 venea propriul film al acestui proiect muzical, "Tenacious D in The Pick of Destiny". Pelicula nu a avut încasări mulţumitoare, dar a fost urmată de de un turneu care a compensat din pierderi.

Jack Black şi Kyle au câştigat un Grammy în 2014 pentru un cover după o piesă a lui Ronnie James Dio, "The Last In Line. În 2018 se discută despre un al doilea film, dar a sosit doar o serie web animată "Tenacious D în Post-Apocalypto". Cheia acestui grup este stilul dramatic al vocii lui Jack Black şi abilităţile de chitarist ale lui Gass.

Evanescence a lansat la început de an 2021 albumul "The Bitter Truth", care abordează teme sociale şi politice, dar şi sentimentele resimţite în pandemie. A avut ca single-uri "Better Without You", "Yeah Right", "Use My Voice" şi "The Game Is Over". Amy Lee a vorbit pe final de 2020 despre relaţia sa cu casa de discuri şi condiţii i-a impus.

Citește în continuare

Trending