Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rammstein e aproape gata cu noul album, înregistrează secţiunea orchestrală

Greu de crezut că a trecut aproape un deceniu de la ultimul album Rammstein, dar iată că ne apropiem de lansarea unui nou LP al germanilor. Ultimele zvonuri indicau o lansare chiar în acest an, iar acum Rammstein a confirmat că e aproape gata cu noul album.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

În iunie apărea o descriere pe un site cu bilete la concertele Rammstein, care indica faptul că formaţia îşi va lansa discul în acest an. Menţiunea respectivă a fost retrasă între timp de pe site-ul de ticketing. În această săptămână, pe 17 septembrie contul oficial de Facebook Rammstein a confirmat că LP-ul este "aproape gata". În aceste zile se înregistrează secţiunea orchestrală şi cea corală în Minsk.

Acesta este albumul cu numărul 7, iar teaserele de pe Facebook au venit însoţite de două fotografii. Acestea prezintă trupa împreună cu orchestra pregătind piesele noi. În 2017 chitaristul Richard Kruspe a menţionat că Rammstein avea gata 28 de idei pentru melodii. Apăreau şi veşti proaste şi anume că acesta ar putea fi ultimul album al trupei, sau cel puţin aşa declara chitaristul.

Muzicianul are deja proiecte proprii separate, precum trupa Emigrate, cu care a scos 2 albume. Şi solistul Till are propria formaţie nouă, Lindemann, înfiinţată în 2015. Acela este un super duo metal, care îi include pe Till Lindemann şi pe Peter Tagtgren de la Hypocrisy şi PAIN.

Rammstein teaser album nou orchestra 2018

Rammstein teaser album nou orchestra 2018

Ultimul release Rammstein a fost "Liebe ist fur alle da", lansat în 2009 şi ajungând pe locul 13 în topul Billboard 200. Formaţia s-a reunit în urmă cu 2 ani pentru a începe concepţia LP-ului numărul 7. E ştiut faptul că fiecare lansare a formaţiei germane a inclus şi un concept special, o serie de videoclipuri controversate şi o nouă serie de costume şi materiale pirotehnice afişate pe scenă.

Anul 2018 se va încheia cu un show spectaculos, Rammstein având un concert chiar de anul nou în Mexic. Pe 31 decembrie vor cânta în Puerto Vallarta, Mexic, acolo unde cu siguranţă se va auzi şi "Te Quiero Puta", singura melodie în spaniolă a grupului.

Rammstein a cântat ultima oară în România în 2013, la Romexpo. Cu puţin noroc îşi vor promova noul album printr-un turneu european, care sperăm să îi readucă pe la noi.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending