Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Conway Savage, pianistul lui Nick Cave, a murit

Conway Savage, pianistul Nick Cave & The Bad Seeds s-s stins din viață la vârsta de 58 de ani. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Conway Savage
Conway Savage

Muzicianul a început colaborarea cu The Bad Seeds în 1990. Trupa a confimat veștile triste. Conway Savage fusese diagnosticat cu tumoare pe creier în 2017. Acesta a fost descris de foștii lui colegi ca fiind amuzant, sentimental, ușor irascibil, însă onest, cu o inimă bună și o voce de aur.

"Un membru al Bad Seeds pentru aproape 30 de ani, Conway era răzvrătitul trupei, ce ieșea întotdeauna în evidență în concertele live. Era iubit de toată lumea, atât de membrii formației, cât și de fani."

Nick Cave a mai spus într-o postare publicată pe Instagram:

"Într-o noapte de beție, la 4 dimineața, în barul unui hotel din Cologne, Conway s-a așezat la pian și ne-a cântat Streets of Laredo, în stilul lui dulce, melancolic, reușind să oprească lumea pentru o clipă. Niciun ochi n-a rămas neînlăcrimat. Cu bine, Conway, niciun ochi nu-i fără lacrimă. Cu dragoste, Nick and the Bad Seeds."

Conway Savage a făcut parte parte și din trupele Happy Organs, The Feral Dinosaurs și Dust on the Bible. În 1990, a intrat în formația Bad Seeds pentru a compune împreună albumul "The Good Son". Au urmat numeroase materiale discografice, printre care "Murder Ballads", "The Boatman's Call", "Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus" și "Dig, Lazarus, Dig!!!".

Nick Cave & The Bad Seeds au ajuns la București la festivalul Rock The City, unde au fermecat publicul.

Trending