Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
URMA - BT Live Limited Edition
INFO CONCERT:
Sarah Brightman
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza

Conway Savage, pianistul lui Nick Cave, a murit

Conway Savage, pianistul Nick Cave & The Bad Seeds s-s stins din viață la vârsta de 58 de ani. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articol.
Conway Savage

Conway Savage

Muzicianul a început colaborarea cu The Bad Seeds în 1990. Trupa a confimat veștile triste. Conway Savage fusese diagnosticat cu tumoare pe creier în 2017. Acesta a fost descris de foștii lui colegi ca fiind amuzant, sentimental, ușor irascibil, însă onest, cu o inimă bună și o voce de aur.

"Un membru al Bad Seeds pentru aproape 30 de ani, Conway era răzvrătitul trupei, ce ieșea întotdeauna în evidență în concertele live. Era iubit de toată lumea, atât de membrii formației, cât și de fani."

Nick Cave a mai spus într-o postare publicată pe Instagram:

"Într-o noapte de beție, la 4 dimineața, în barul unui hotel din Cologne, Conway s-a așezat la pian și ne-a cântat Streets of Laredo, în stilul lui dulce, melancolic, reușind să oprească lumea pentru o clipă. Niciun ochi n-a rămas neînlăcrimat. Cu bine, Conway, niciun ochi nu-i fără lacrimă. Cu dragoste, Nick and the Bad Seeds."

Conway Savage a făcut parte parte și din trupele Happy Organs, The Feral Dinosaurs și Dust on the Bible. În 1990, a intrat în formația Bad Seeds pentru a compune împreună albumul "The Good Son". Au urmat numeroase materiale discografice, printre care "Murder Ballads", "The Boatman's Call", "Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus" și "Dig, Lazarus, Dig!!!".

Nick Cave & The Bad Seeds au ajuns la București la festivalul Rock The City, unde au fermecat publicul.

Citește mai multe despre Nick Cave
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Brian May crede că Freddie Mercury "l-ar fi iubit și urât" pe Adam Lambert

Deși cântă împreună de 7 ani, Brian May este încă impresionat de calitățile vocale ale lui Adam Lambert. Într-un interviu...

Închide