Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

S-a stabilit orașul care va găzdui Eurovision 2019

După îndelungi speculații privind orașul israelian în care se va desfășura Eurovision 2019, EBU dezvăluie decizia luată de comisia concursului, anunțând totodată și datele stabilite pentru desfășurarea finalei și a celor două semifinale.

Publicat

pe

Tel Aviv
Tel Aviv │ FOTO: Or Kaplan

Eurovision Song Contest 2019 se va desfășura la International Convention Center din Tel Aviv. Decizia a fost luată astăzi de către membrii comisiei concursului. Pe lista opțiunilor propuse de postul de televiziune israelian KAN s-au aflat și orașele Ierusalim și Eilat.

“Toate ofertele au fost exemplare, dar în final am hotărât că Tel Aviv oferă cea mai bună configurație pentru cel mai mare eveniment muzical live din lume. Suntem încântați să aducem concursul într-un oraș nou și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu KAN pentru a face ca Eurovision Song Contest 2019 să fie cea mai  spectaculoasă ediție de până acum", a declarat Jon Ola Sand, director executiv al Uniunii Europene a Radiodifuziunii (EBU).

Când vor avea loc semifinalele și finala Eurovision 2019

Membrii comisiei Eurovision Song Contest au stabilit și datele show-urilor live ale următoarei ediții a concursului. Semifinalele Eurovision Song Contest 2019 vor avea loc pe 14 și 16 mai, iar Marea Finală pe 18 mai. Biletele vor fi puse în vânzare la sfârșitul anului.

În vederea pregătirii acestor evenimente, Președintele Grupului de referință al Eurovision, Frank-Dieter Freiling, solicită garanții privind securitatea orașului Tel Aviv.

"Așteptăm să primim garanții din partea premierului săptămâna aceasta în privința securității și a libertății de circulație a oricărui participant la eveniment. Aceste garanții sunt imperative pentru ca noi să putem merge mai departe cu planificarea evenimentului și a asigura siguranța vizitatorilor în vederea susținerii diversității și incluziunii, valori ale concursului Eurovision ", a declarat Frank-Dieter Freiling.

Roger Waters și alți peste 100 de artiști cer boicotarea Eurovision 2019

Roger Waters, regizorul Ken Loach și scriitorul Yann Martel (autor al cărții ”Life of Pi”) se numără printre cei 140 de artiști care solicită printr-o scrisoare deschisă boicotarea următoarei ediții a Eurovision Song Contest.

"Câtă vreme palestinienii nu se pot bucura de libertate, justiție și drepturi egale, nu ar trebui să existe afaceri cu statul care le neagă drepturile lor fundamentale", este menționat în scrisoarea publicată de The Guardian.

Dacă ţara gazdă a Eurovison Song Contest rămâne Israelul, aceștia solicită oamenilor boicotarea concursului.

Printre cei care au semnat scrisoarea se numără și 6 israelieni: muzicienii Aviad Albert, Michal Sapir, Ohal Grietzer, Yonatan Shapira şi Danielle Ravitzki şi artistul David Opp.

Eurovision 2018 a avut loc în Lisabona, Portugalia. Concursul a fost câștigat de reprezentanta Israelului, Netta, cu melodia "Toy", scrisă și produsă de Doron Medalie și Stav Beger.

Trending