Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Metallica revine la București în august 2019 - DETALII BILETE

La 10 ani de la concertul incendiar susținut pe Stadionul Cotroceni, Metallica anunță revenirea în România. Pe 14 august 2019, trupa va cânta pe Arena Națională din București. Evenimentul face parte din turneul Worldwired, început în octombrie 2016.
Trupa Metallica (2018)

Trupa Metallica (2018) │ FOTO: Herring Herring / Metallica

Turneul Metallica Worldwired se întoarce în Europa și Marea Britanie între 1 mai si 25 august 2019 cu show-uri ce se desfășoară pe stadioane, în parcuri și chiar la un castel. După seria de concerte indoor din 2017 - 2018, ce a depășit recorduri în 29 de locuri de pe tot continentul, Metallica anunță 25 de date în peste 20 de țări. Debutând pe 1 mai 2019 în Lisabona, turneul include orașe în care Metallica nu a mai concertat de mulți ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varșovia, București, Gothenburg, și chiar orașe cu show-uri în premieră, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) și Tartu (Estonia).

Concertul trupei de pe Arena Națională din București va avea loc pe 14 august 2019 și ar putea include un show cu drone. Potrivit Pollstar, în concertele europene susținute până acum, trupa a adua pe scenă 120 de micro drone autonome. Acestea au apărut în momentul interpretării piesei ”Moth Into Flames”, zburând deasupra capetelor membrilor trupei pe parcursul întregii melodii.

În cadrul turneului Worldwired, Metallica va fi însoțită de trupele Ghost și Bokassa, care vor cânta în deschidere. Prețurile biletelor pornesc de la 235 de lei și ajung la 685 de lei, vezi categoriile la finalul articolului.

Metallica, trupa cu zeci de milioane de albume vândute la nivel internațional

Metallica este una dintre cele mai apreciate, premiate și bine vândute trupe de thrash și heavy metal. Înființată în 1981 în Los Angeles, California, formația are în palmares 9 premii Grammy, câștigate în urma a 23 de nominalizări, și șase albume consecutive plasate pe prima poziție în topul american Billboard 200. În cei peste 35 de ani de carieră, trupa a vândut mai bine de 125 de milioane de albume, dintre care 66 de milioane s-au cumpărat doar în SUA.

Formată în prezent din James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) și Robert Trujillo (bas), trupa i-a avut în componență și pe Dave Mustaine, Jason Newsted, Ron McGovney și Cliff Burton.

Albumul care le-a adus titlul de cea mai influentă trupă de thrash metal este ”Master of Puppets”, disc lansat în 1986 și certificat de șase ori cu platină în SUA. Următorul material discografic, ”Metallica” (1991), a marcat o trecere vizibilă către heavy metal, dar și către zona mainstream, albumul vânzându-se în peste 16 milioane de albume doar în State.

RECOMANDARE: James Hetfield: "Mă lasă uimit faptul că, după atâta timp, oamenii încă ne ascultă cu plăcere muzica"

Albumul "Hardwired…To Self-Destruct", pe care trupa îl va promova la București anul viitor, a debutat pe prima poziție în topul american Billboard 200. A fost pentru a 6-a oară când formația a reușit să se plaseze pe primul loc în acest clasament, această performanță fiind atinsă și cu ”Death Magnetic” (2008), ”St. Anger” (2003), ”Reload” (1997), ”Load” (1996) și ”Metallica” - The Black Album (1991).

Metallica a concertat pe stadionul Lia Manoliu din București pe 9 iunie 1999, cu prilejul turneului "The Garrage Remains the Same". Trupa a revenit în România 9 ani mai târziu, pentru a cânta pe Stadionul Cotroceni. Desfășurat pe 23 iulie, concertul a adunat peste 30.000 de fani. În 2010, Metallica a luat parte la celebrul "The Big Four" în cadrul Sonisphere de la Romexpo.

Bilete la concertul Metallica de pe Arena Națională

Prețurile biletelor la Metallica pe categorii:

  • Gazon A - 395 lei
  • Gazon B - 285 lei
  • Cat 1 - 685 lei
  • Cat 2 - 505 lei
  • Cat 3 - 395 lei
  • Cat 4 - 285 lei
  • Cat 5 - 235 lei

Pachetele VIP (detalii în agendă):

  • Experiența ‘Dream No More’ - 9950 RON per pachet - VIP1 - Gazon A
  • Experiența ‘All Nightmare Long’ - 1600 RON per pachet - VIP2 - Loc sau Gazon A
  • Pachetul ‘Shortest Straw’ - 910 RON - VIP3 - Loc sau Gazon A

Fiecare bilet cumpărat include și cel de-al 10-lea album Metallica, ”Hardwired…To Self-Destruct, în format digital. Fanii vor primi un mail ulterior achiziției de bilet prin care vor primi instrucțiuni pentru a-și descărca albumul.

Pentru concertul de pe 14 august, fanii vor avea posibilitatea să achiziționeze Pachete VIP pentru o experiență Metallica mult mai intensă. Cele trei pachete VIP includ bilete în zone premium și alte beneficii, printre care acces cu prioritate, tur prin muzeul itinerant „Memory Remains” și chiar întâlnire cu trupa. Detalii complete vor fi disponibile pe 28 septembrie.

Vânzarea generală începe vineri, 28 septembrie, de la ora 10:00, iar membrii fanclubului Metallica vor putea achiziționa bilete începând de marți, 25 septembrie

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre BokassaGhostMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cezar Ouatu e de-a dreptul uluitor la X Factor UK, căutând o nouă consacrare - VIDEO

Cezar Ouatu participă la concursul de talente muzicale X Factor din Marea Britanie. La audiții el a impresionat juriul cu...

Închide