Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Metallica revine la București în august 2019 - DETALII BILETE

La 10 ani de la concertul incendiar susținut pe Stadionul Cotroceni, Metallica anunță revenirea în România. Pe 14 august 2019, trupa va cânta pe Arena Națională din București. Evenimentul face parte din turneul Worldwired, început în octombrie 2016.

Publicat

pe

Trupa Metallica (2018)
Trupa Metallica (2018) │ FOTO: Herring Herring / Metallica

Turneul Metallica Worldwired se întoarce în Europa și Marea Britanie între 1 mai si 25 august 2019 cu show-uri ce se desfășoară pe stadioane, în parcuri și chiar la un castel. După seria de concerte indoor din 2017 - 2018, ce a depășit recorduri în 29 de locuri de pe tot continentul, Metallica anunță 25 de date în peste 20 de țări. Debutând pe 1 mai 2019 în Lisabona, turneul include orașe în care Metallica nu a mai concertat de mulți ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varșovia, București, Gothenburg, și chiar orașe cu show-uri în premieră, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) și Tartu (Estonia).

Concertul trupei de pe Arena Națională din București va avea loc pe 14 august 2019 și ar putea include un show cu drone. Potrivit Pollstar, în concertele europene susținute până acum, trupa a adua pe scenă 120 de micro drone autonome. Acestea au apărut în momentul interpretării piesei ”Moth Into Flames”, zburând deasupra capetelor membrilor trupei pe parcursul întregii melodii.

În cadrul turneului Worldwired, Metallica va fi însoțită de trupele Ghost și Bokassa, care vor cânta în deschidere. Prețurile biletelor pornesc de la 235 de lei și ajung la 685 de lei, vezi categoriile la finalul articolului.

Metallica, trupa cu zeci de milioane de albume vândute la nivel internațional

Metallica este una dintre cele mai apreciate, premiate și bine vândute trupe de thrash și heavy metal. Înființată în 1981 în Los Angeles, California, formația are în palmares 9 premii Grammy, câștigate în urma a 23 de nominalizări, și șase albume consecutive plasate pe prima poziție în topul american Billboard 200. În cei peste 35 de ani de carieră, trupa a vândut mai bine de 125 de milioane de albume, dintre care 66 de milioane s-au cumpărat doar în SUA.

Formată în prezent din James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) și Robert Trujillo (bas), trupa i-a avut în componență și pe Dave Mustaine, Jason Newsted, Ron McGovney și Cliff Burton.

Albumul care le-a adus titlul de cea mai influentă trupă de thrash metal este ”Master of Puppets”, disc lansat în 1986 și certificat de șase ori cu platină în SUA. Următorul material discografic, ”Metallica” (1991), a marcat o trecere vizibilă către heavy metal, dar și către zona mainstream, albumul vânzându-se în peste 16 milioane de albume doar în State.

RECOMANDARE: James Hetfield: "Mă lasă uimit faptul că, după atâta timp, oamenii încă ne ascultă cu plăcere muzica"

Albumul "Hardwired…To Self-Destruct", pe care trupa îl va promova la București anul viitor, a debutat pe prima poziție în topul american Billboard 200. A fost pentru a 6-a oară când formația a reușit să se plaseze pe primul loc în acest clasament, această performanță fiind atinsă și cu ”Death Magnetic” (2008), ”St. Anger” (2003), ”Reload” (1997), ”Load” (1996) și ”Metallica” - The Black Album (1991).

Metallica a concertat pe stadionul Lia Manoliu din București pe 9 iunie 1999, cu prilejul turneului "The Garrage Remains the Same". Trupa a revenit în România 9 ani mai târziu, pentru a cânta pe Stadionul Cotroceni. Desfășurat pe 23 iulie, concertul a adunat peste 30.000 de fani. În 2010, Metallica a luat parte la celebrul "The Big Four" în cadrul Sonisphere de la Romexpo.

Bilete la concertul Metallica de pe Arena Națională

Prețurile biletelor la Metallica pe categorii:

  • Gazon A - 395 lei
  • Gazon B - 285 lei
  • Cat 1 - 685 lei
  • Cat 2 - 505 lei
  • Cat 3 - 395 lei
  • Cat 4 - 285 lei
  • Cat 5 - 235 lei

Pachetele VIP (detalii în agendă):

  • Experiența ‘Dream No More’ - 9950 RON per pachet - VIP1 - Gazon A
  • Experiența ‘All Nightmare Long’ - 1600 RON per pachet - VIP2 - Loc sau Gazon A
  • Pachetul ‘Shortest Straw’ - 910 RON - VIP3 - Loc sau Gazon A

Fiecare bilet cumpărat include și cel de-al 10-lea album Metallica, ”Hardwired…To Self-Destruct, în format digital. Fanii vor primi un mail ulterior achiziției de bilet prin care vor primi instrucțiuni pentru a-și descărca albumul.

Pentru concertul de pe 14 august, fanii vor avea posibilitatea să achiziționeze Pachete VIP pentru o experiență Metallica mult mai intensă. Cele trei pachete VIP includ bilete în zone premium și alte beneficii, printre care acces cu prioritate, tur prin muzeul itinerant „Memory Remains” și chiar întâlnire cu trupa. Detalii complete vor fi disponibile pe 28 septembrie.

Vânzarea generală începe vineri, 28 septembrie, de la ora 10:00, iar membrii fanclubului Metallica vor putea achiziționa bilete începând de marți, 25 septembrie

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 14 august 2019

Metallica

Loc
Arena Națională

Concerte & turnee

Metallica a anunțat un nou concert caritabil Helping Hands Concert & Auction

Metallica a oferit primele detalii ale concertului și licitației Helping Hands din acest an, ce vor avea loc pe 13 decembrie la Teatrul YouTube din Los Angeles. Gazda evenimentului va fi Jimmy Kimmel.

Publicat

pe

James Hetfield, solistul Metallica
James Hetfield, solistul Metallica │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica și-a obișnuit fanii cu acte de caritate, concertul și licitația Helping Hands fiind doar un exemplu în acest sens. Trupa păstrează tradiția acestui eveniment și pregătește o nouă ediție pentru acest an. Banii strânși vor merge către Fundația All Within My Hands a trupei, care se concentrează pe educația forței de muncă, stoparea foametei sau ajutorarea în caz de dezastre.

Pentru moment, trupa a dezvăluit doar data, locul și prețul biletelor, care variază între 190 și 765 de dolari. În perioada următoare, ne putem aștepta la anunțul unor invitați speciali și a unor momente muzicale atent pregătite.

Anteriorul eveniment Helping Hands a avut loc în decembrie 2022 și a strâns peste 3 milioane de dolari. A fost găzduit tot de Jimmy Kimmel și a inclus seturi acustice și electrice de la Metallica, împreună cu o reprezentație în deschidere susținută de trupa Gretei Van Fleet. Robert Downey Jr., St. Vincent, Tony Hawk, Tom Morello s-au numărat printre aparițiile surpriză.

În altă ordine de idei, Metallica își continuă turneul "M72 World Tour", cu reprezentații în America de Nord. Când nu urcă pe scene "reale", formația susține concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un recital în Fortnite.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ghost lansează o piesă care sună ca în anii '70: "The Future is a Foreign Land"

Ghost are o perioadă foarte ocupată şi după lansarea filmului "RITE HERE RITE NOW", acum ne oferă şi o piesă cu sound old school. E vorba despre "The Future is a Foreign Land", care e o piesă ciudată prin faptul că sună vechi, dar are versuri despre viitor.

Publicat

pe

Coperta single Ghost The Future is a Foreign Land
Coperta single Ghost The Future is a Foreign Land │ FOTO: Ghost

Ghost şi al său Tobias Forge ne duc la sound-ul din 1969, dacă judecăm după spusele artistului. Melodia "The Future is a Foreign Land" a fost special compusă pentru hibridul film-concert "RITE HERE RITE NOW" şi se remarcă prin sintetizatorul care făcea senzaţie pe vremea celor de la Blue Oyster Cult şi Mammas and the Pappas. Într-un clip extras din film este dezvăluit faptul că personajul Papa Nihil a compus piesa, dar nu a mai lansat-o vreodată.

Tot "el" a compus şi hiturile "Mary On a Cross" şi "Kiss the Go Goat". Vorbind cu cei de la NME despre pelicula, Tobias Forge a spus următoarele:

Mesajul este că se pierde o lecție importantă dacă privești doar ce se întâmplă acum în lume și ce ne-a adus aici... dacă ești suficient de norocos să vizionezi acest film în cinematograf, ești destul de privilegiat. Ești unul dintre norocoși și ar trebui să te bucuri de viață, să o îmbrățișezi și să faci tot ce îți stă în putință pentru a face viața mai bună pentru tine și pentru toți cei pe care îi cunoști.

Formaţia Ghost este activă din anul 2006 şi poate cea mai mare onoare a sa e faptul că e una dintre trupele preferate ale celor de la Metallica. De altfel i-au însoţit în turneu pe americani şi au cântat în deschiderea lor şi în România în 2019. Grupul suedez abordează genuri precum hard rock, heavy metal, arena rock, pop rock şi chiar progresiv, dar are puternice elemente de pop tipic suedez, ca ABBA.

A câştigat "Grammi-uri" nordice şi a primit o nominalizare la Grammy-urile americane în 2016 pentru piesa "Cirice". Cariera grupului nu a fost lipsită de probleme, de vreme ce în 2017 a fost şi un proces intre foşti membri ai trupei şi Tobias Forge, creierul său. Ceilalţi membri ai formaţiei au purtat mereu măşti şi identităţile le-au fost ascunse.

Citește în continuare

Muzică nouă

Apocalyptica a păstrat linia de bas a lui Cliff Burton pe "The Call of Ktulu", cover Metallica

Apocalyptica continuă lansările de single-uri de pe albumul "Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2", de această dată cu un nume apreciat mai degrabă de fanii die hard. E vorba despre coverul "The Call of Ktulu", care include de această dată linia de bas originală a lui Cliff Burton.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu
Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu │ FOTO: Apocalyptica

Fostul basist Metallica, Cliff Burton şi-a pierdut viaţa într-un accident de autobuz în 1986. Burton s-a alăturat trupei Metallica în 1982 și a contribuit semnificativ la primele trei albume ale trupei: "Kill 'Em All" (1983), "Ride the Lightning" (1984) și "Master of Puppets" (1986). Stilul său inovator de a cânta la bas și influențele sale muzicale diverse, care includeau muzica clasică și jazz, au avut un impact major asupra sunetului și direcției muzicale a trupei.

"The Call of Ktulu" este al patrulea şi ultimul single de pe noul album, după "The Four Horsemen", "The Unforgiven II" şi "One". Pe aceasta din urmă l-am auzit chiar pe James Hetfield, cu o interpretare proaspătă a legendarei piese. "Ktulu" originalul apărea pe al doilea album Metallica, "Ride the Lightning".

Cum a luat naştere acest cover aflam de la Eicca Toppinen, liderul Apocalyptica:

Am învățat în viață că, dacă ai idei trăznite, merită întotdeauna să întrebi, așa că l-am sunat pe Lars [Ulrich, toboșarul METALLICA]! El a fost de genul: Îmi place că voi întotdeauna gândiți inedit!' James [Hetfield, liderul METALLICA] a iubit ideea, și am întâlnit un apropiat al lui Cliff și ea a fost la fel de entuziasmată. A fost o experiență spirituală să lucrez la asta. Am vrut să tratăm acest proiect cu onoare și respect maxim, și a fost magic să avem oameni atât de apropiați de Cliff spunând că i-ar fi plăcut.

LP-ul a sosit pe 7 iunie prin Throwdown Entertainment şi continuă călătoria începută de Apocalyptica în 1996, atunci când a lansat un album de coveruri Metallica, şocând pe toată lumea. Iată tracklist-ul noului album Apocalyptica:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
10. One (instrumental)

Acum trupa pleacă în turneul de promovare pentru acest disc, care include doua opriri în România, în luna noiembrie, la Cluj şi în Bucureşti.

Citește în continuare

Trending