Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion

Lenny Kravitz povestește cum a fost consolat de Johnny Cash la moartea mamei sale

Deși nu l-a cunoscut foarte bine pe Johnny Cash, Lenny Kravitz a trăit alături de regretatul muzician un moment extrem de special. Johnny Cash și soția sa, June Carter, l-au consolat pe Lenny la aflarea veștii că mama sa a murit, emoția acestei apropieri neașteptate, dar atât de umane, inspirându-l pe Kravitz să compună una dintre noile piese de pe albumul ”Raise Vibration”.
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz (foto: Mark Seliger)

Aflat în vizită la postul de radio SiriusXM, Lenny Kravitz a povestit cum a luat naștere piesa ”Johnny Cash”, de pe cel mai recent album. Deși la prima vedere, titlul melodiei  ne-ar putea face să credem că este un omagiu adus regretatului muzician, piesa este de fapt inspirată de un moment emoționant pe care Lenny l-a trăit alături de Johnny Cash și soția sa, June Carter, deși atunci nu îi cunoștea mai deloc pe cei doi.

”Nu știam cum se va chema (piesa) atunci când o compuneam. M-am trezit în mijlocul nopții cu o piesă în mintea mea și m-am dus la studio. În mod normal, înregistrez linia melodică pe un reportofon, trag și câteva linii de chitară și mă culc, iar dimineața revin asupra piesei. În cazul acestei melodii, am simțit că este foarte important să mă ocup de ea imediat.

M-am dus la studio și stăteam în fața pianului, și în timp ce mă jucam cu acordurile și cu linia melodică, singurele cuvinte care îmi veneau în minte erau cele care începeau refrenul: <<Ține-mă în brațe ca Johnny Cash>>.  Mi-am spus atunci: <<Ce naiba înseamnă asta?>>. Și în timp ce stăteam și versurile începeau să mi se contureze, mi-am dat seama despre ce cântam. Piesa este despre cineva...îi cânt cuiva de care mă despart și îi spun că nu vreau să ne despărțim, că am nevoie de ea, că am nevoie de alinarea ei.”

Și Johnny [Cash] mă întreabă: <<Lenny, ce s-a întâmplat?>> Și i-am spus:<<A murit mama.>>

”Și acum, revenind la Johnny Cash. În ziua în care mama mea a murit, am stat cu ea în spital toată ziua. Asta se întâmpla în Los Angeles. Am luat o pauză pentru a mă duce acasă, a mânca ceva, a face un duș și a mă întoarce la spital. Cât am fost plecat acasă, mama mea a murit. Eu am crezut că mai are de trăit câteva zile. Știam că situația ei este gravă, dar a murit mai repede decât credeam că se va întâmpla. Și m-am întors acasă - la momentul respectiv stăteam acasă la Rick Rubin, reputatul producător. Am ajuns acasă, telefonul a sunat și am aflat ce se întâmplase. Am fost în stare de șoc, mi-aș fi dorit să fiu acolo, cu ea, dar nu eram. Iar Johnny și June au coborât pe scări și au observat imediat că ceva nu e în regulă cu mine. Și Johnny mă întreabă: <<Lenny, ce s-a întâmplat?>> Și i-am spus:<<A murit mama.>> Și au venit amândoi și m-au luat în brațe și au început să mă consoleze și să mă aline, spunându-mi tot felul de lucruri foarte frumoase. Și au făcut asta vreme de 10 minute. Am fost ținut în brațe de Johnny Cash și June Carter, iar noi nu ne cunoșteam atât de bine. Stăteam în aceeași casă, ne salutam când ne întâlneam, dar nimic mai mult. Și-au făcut timp să aibă acest moment intim și foarte uman cu cineva care trecea printr-o experiență dificilă. Și a fost un moment foarte frumos.”

Din perspectiva lui Lenny, aceasta a fost mâna destinului.

”Așa a fost să fie. Destinul a vrut ca la moartea mamei mele să-i am alături doar pe ei, pe Johnny Cash și pe June Carter. Fără prieteni, fără familie, doar ei doi. A fost un dar.”

Piesa ”Johnny Cash” se regăsește pe cel de-al 11-lea album de studio al lui Lenny, ”Raise Vibration”, lansat pe 7 septembrie. Discul a fost înregistrat în studioul lui Kravitz din Bahamas, rocker-ul fiind acompaniat de chitaristul Craig Ross.

Mii de oameni au venit la concertul lui Lenny Kravitz din Hyde Park

Weekendul acesta, fanii britanici ai lui Lenny au avut ocazia de a asculta live hituri mai vechi ale artistului, dar și piese de pe noul album ”Raise Vibration”. Kravitz a concertat în cadrul festivalului Radio 2 Live din Hyde Park, din lineup-ul evenimentului făcând parte și Kylie Minogue, Boyzone, Manic Street Preachers și All Saints.

Lenny Kravitz a susținut primul concert în România în 2008. Artistul ar fi trebuit să revină în țara noastră pe 28 septembrie 2012, însă concertul a fost amânat pentru 2013 și ulterior anulat.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Lenny Kravitz
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Florence Welch intră în transă pe scenă

Solista trupei Florence and the Machine a vorbit despre starea de transă în care intră pentru a se putea urca...

Închide