Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Kirk Hammett, chitaristul Metallica doreşte să înregistreze un album solo

Unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti din metal, Kirk Hammett a dezvăluit într-un interviu recent că ar dori să înregistreze un album solo. Chitaristul Metallica are o sumedenie de materiale compuse şi gata de înregistrare şi ar dori să le transforme într-un material solo.

Kirk Hammett (Metallica)

Motivul pentru care Kirk le consideră mai bune ca proiect separat este că nu sună a Metallica. Muzicianul este convins că mai are multe de oferit pentru Metallica şi că încă nu este momentul pentru un release solo. Declaraţiile au venit în cadrul unui interviu cu publicaţia "Metal Hammer" şi se pare că nu e prima oară când Hammett are o idee de acest gen.

Artistul recunoştea într-un interviu cu Rolling Stone din 2008 că dorea să înceapă o carieră solo în timpul înregistrărilor albumului "St. Anger". Asta în vreme ce colegii de trupă se luptau cu proprii demoni şi cu alte probleme. Pe atunci James Hetfield era la dezintoxicare, iar în grup abundau conflictele. Kirk Hammett avea şi atunci piese pregătite de înregistrare şi era gata să îl roage pe Lars să înregistreze tobe pentru un LP solo.

În acelaşi interviu recent Kirk a discutat despre abordarea potenţialului disc:

Nu va arăta ca un album metal deloc. Va fi ceva foarte ciudat şi îndepărtat ca stil, dar cu o coeziune în acelaşi timp. Nu aş fi surprins dacă noi toţi din Metallica am face câte ceva solo, independent şi autonom.

Consider că aşa ceva este sănătos şi atunci când revii în trupă, revii cu extra entuziasm. M-aş simţi ca şi cum aş merge într-o excursie, în camping şi aş reveni acasă la un pat cald.

Chitaristul avea material cât pentru o discografie generoasă, dar o problemă tehnică l-a afectat serios. Hammett a pierdut în 2015 un iPhone cu peste 250 de riff-uri şi idei de riff-uri, o tragedie pentru creativitatea sa. Şi mai rău e că nu avea backup pentru piese şi asta l-a deprimat serios câteva zile. Interviul cu Rolling Stone din 2008 oferise indicii că muzicianul ar putea aborda genuri ca jazz şi blues pe viitor.

Sunt citate influenţe ca Tal Farlow, Kenny Burrell, Elmore James şi Buddy Guy. Metallica a pornit recent etapa americană din turneul "WorldWired", în Madison, Wisconsin.

La anul îi aşteptăm pe muzicieni la noi, pe 14 august. Metallica va cânta pe Arenă Naţională, avându-i pe Ghost şi Bokassa în deschidere.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Kirk HammettMetallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Allen Stone, “un hippie cu suflet mare” rupt din alte vremuri

Allen Stone te cucerește încă de la primele note muzicale. Cu o voce smulsă din anii ‘60-‘70, artistul demonstrează că...

Închide