Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

În premieră, Dora Gaitanovici face antrenorii să se blocheze între ei la Vocea României - VIDEO

După Eurovision și Cerbul de Aur, Dora Gaitanovici din Buzău își urmează calea în muzică. La Vocea României 2018 a întors toate scaunele, făcându-l pe Smiley să acționeze butonul de blocare. Află cum a decurs momentul și vezi video.

Publicat

pe

Dora Gaitanovici în audiții la Vocea României 2018
Dora Gaitanovici în audiții la Vocea României 2018 │ FOTO: ProTV

Dora Gaitanovici vine din Colegiul Național B.P. Hașdeu din Buzău. Cântă la pian de la 4 ani și de curând a învățat la saxofon. Vara asta a fost admisă la două facultăți (Logică și Filosofie și Științe Politice), iar 2018 poate fi anul afirmării ei în muzică, judecând după parcursul actual.  Pe lângă interpretare, Dora compune. A participat la Eurovision cu o piesă proprie. "Te poți numi artist când oferi publicului ceva personal", spune ea.

În audițiile pe nevăzute de la Vocea României 2018, Dora Gaitanovici a cântat "One More Try", întorcând toate cele patru scaune. Momentul ei a adus și o premieră, Smiley l-a blocat pe Tudor, folosind noul buton aplicat scaunelor de antrenor.

"Deschide ochii și privește viitorul", i-a adresat Smiley solistului Vama. "Pentru mine e un compliment că sunt blocat la o voce ca a ta. Vecine, bumerangul are multe colțuri", a venit replica lui Tudor Chirilă. Ironia sorții, Smiley nu a fost alesul...

Irina Rimes a intrat și ea în luptă: "Dora are o voce incredibilă și compune foarte frumos. Am 26 de ani și mă aflu pe scaunul ăsta. Sunt o câștigătoare și vreau să te fac o câștigătoare" - a fost discursul ei motivațional.

"Pentru o voce ca a ta pot să fiu rea cu colegii mei. Ești pe stilul meu", a declarat Andra. Însă, Dora Gaitanovici  a ales-o pe Irina Rimes.

Dora Gaitanovici - experiență muzicală impresionantă la 18 ani

Publicul o știe pe Dora de la finala locală Eurovision 2018, când a ocupat locul al șaselea cu piesa "Fără Tine". Recent, ea a fost unul dintre cei trei reprezentanți ai țării noastre în concursul de interpretare din cadrul Festivalului Cerbul de Aur 2018.

  • Dora Gaitanovici (România) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

  • Dora Gaitanovici (România) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

  • Dora Gaitanovici (România) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

  • Dora Gaitanovici (România) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

RECOMANDARE: Deschide galeria de poze cu Dora Gaitanovici în concurs la Cerbul de Aur 2018

La doar 18 ani, Dora Gaitanovici are deja un număr impresionant de premii și realizări în palmares, printre care Trofeul Tinereții - Amara 2017, Trofeul Creație la Festivalul Mamaia Copiilor – 2015, cu piesa “Doar eu”, o compoziție proprie, trofeul festivalului Radu Șerban - 2017 etc.

Ascultă jazz, muzică clasică, blues și rock, dar și folclor. Îi place foarte mult să compună și să-și interpreteze propriile piese. A colaborat pentru diverse proiecte muzicale cu trupele Thy Veils (Garana Jazz Festival 2017, albumul “Neoradiant”), Implant pentru Refuz, Bucium, Undercover, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești și a avut numeroase apariții la TV și radio.

În urmă cu un an, Dora Gaitanovici a colaborat cu trupa Bucium, care căuta voce feminină potrivită pentru melodia "Frunză verde foi mărunte". Tânăra artistă a fost remarcată dintr-o altă colaborare, cu Implant Pentru Refuz pe "Apus".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Dora Gaitanovici prezintă o nouă piesă de pe albumul de debut - "Cosânzeana"

Dora Gaitanovici continuă seria de lansări a pieselor inspirate din poveștile mitice și din folclor, extrase de pe albumul său de debut, și dezvăluie melodia "Cosânzeana". Te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Dora Gaitanovici
Dora Gaitanovici

"Dorința de a fi mereu copil este bucățica de inocență din fiecare om, este setea de libertate. Cosânzeana e cea care încearcă să-l convingă pe Făt-Frumos să rămână în lumea în care viața e veșnică și până și timpul e fericit. Am compus această piesă împreună cu echipa mea și este prima pe care Dani cântă cu vocea, deci o provocare și o sete de libertate. Așa o simțim noi! Ce poate trezi în fiecare rămâne să stabilească doar imaginația", a declarat Dora despre piesa "Cosânzeana".

"Ana", "Manole", "Moldoveanu" și "Cosânzeana" sunt câteva dintre piesele extrase de pe albumul Dorei, intitulat "Descântec", ce urmează să fie lansat pe data de 12 decembrie. De asemenea, pentru a celebra lansarea albumului de debut, Dora Gaitanovici pregătește un eveniment live la Club Expirat, din Bucuresti, pe data de 11 decembrie.

Dora Gaitanovici are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. În prezent, Dora este studentă în cadrul Universității de Muzică din București.

Dora Gaitanovici a susținut un recital în cadrul finalei Eurovision România 2020 și a cucerit telespectatorii cu refrene celebre din cadrul concursului, interpretate alături de band-ul său, dar și un recital la Cerbul de Aur, unde a cântat alături de Bodo de la Proconsul. Primele piese lansate oficial sunt "El nu ma vrea", "Colț de lună" sau "Eu te las". Anul acesta, Dora Gaitanovici a participat în cadrul Selectiei Nationale Eurovision Romania, unde a fost pe primul loc, conform voturilor telespectatorilor.

AUDIO: Dora Gaitanovici - Cosânzeana

Citește în continuare

Muzică nouă

Dora Gaitanovici a lansat "Moldoveanu", a treia piesă de pe albumul de debut

Dora Gaitanovici continuă seria cântecelor inspirate din folclor, cu inserții mitice și lansează "Moldoveanu", cea de-a treia piesă de pe albumul care urmează să fie lansat în această toamnă. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Dora Gaitanovici (România) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Noul single vine în urma pieselor "Ana", primul single lansat de pe album, care a devenit un adevărat succes în mediul online și a ocupat primul loc în topul Spotify Viral 50 și "Manole", care a fost o inspirată de legenda Meşterului Manole. "Moldoveanu" este compusă de Dora, la fel ca majoritatea pieselor sale.

"Este o piesă pe care am compus-o acum mult timp, dar fără să știu exact ce va ajunge. Atunci era doar o piesă, nu era <<Moldoveanu>>. De curând am descoperit-o în arhivă și mi-am dat seama imediat ce-i trebuie pentru a intra pe album. Am completat pe ici, pe colo versurile și asta a fost. Am făcut-o împreună la sala de repetiție și a ieșit foarte natural... atât de natural încât la final eram toți pe jos, cântam ce ne trecea prin cap fiecăruia și așa s-a născut ultima parte...dintr-o transă în care am căzut cu toții după o zi lungă de repetiții. Eram perfect sincronizați, inclusiv mințile noastre erau și am simțit că trebuie adăugată partea asta, că face parte din piesă, tocmai pentru că a marcat procesul prin care s-a compus <<Moldoveanu>>", a declarat Dora.

De asemenea, "Moldoveanu" este o piesă specială, deoarece este prima piesă în care Dora cântă la caval, un instrument special pentru ea.

"E prima și singura piesă la care eu cânt la caval. E ceva complet nou pentru mine, deși m-am tot jucat în ultima perioadă cu câteva instrumente de suflat, cavalul are locul lui special la mine în suflet. E cumva parte din inspirația mea pentru acest album. Am mai cântat piesa asta live pentru că eram foarte nerăbdători. Anul ăsta ne-am dat seama ce înseamnă de fapt să lansezi un album. Chiar și după ce ai materialul, sunt atât de multe decizii de luat, iar lansarea pare ceva atât de îndepărtat, până când se întâmplă. Piesa asta ne-a scăpat în playlist la câteva concerte de până acum și s-a simțit extraordinar să aducem ceva nou și plin de caracter în live", a adăugat Dora.

Dora Gaitanovici are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Dora studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică, iar în prezent este studentă în cadrul Universității de Muzică din București.

Dora Gaitanovici a susținut un recital în cadrul finalei Eurovision România 2020 și a cucerit telespectatorii cu refrene celebre din cadrul concursului, interpretate alături de band-ul său, dar și un recital la Cerbul de Aur, unde a cântat alături de Bodo de la Proconsul. Primele piese lansate oficial sunt "El nu ma vrea", "Colț de lună" sau "Eu te las". Anul acesta, Dora Gaitanovici a participat la Selecția Națională Eurovision România.

AUDIO: Dora Gaitanovici - Moldoveanu

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending