Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Eivør, "copilul fenomen al Insulelor Feroe", revine la București

După un prim concert în România susținut în 2016, Eivør revine la București pentru a concerta în Club Control. Evenimentul va avea loc pe 20 octombrie și va fi deschis de duo-ul danez AyOwA.
Eivor (2018)

Eivor (2018)

Ce se întâmplă când amesteci sunetul valurilor izbite de stânci și incantațiile șamanice inuite cu o voce care sculptează minuțios stări pe care nu le mai poți uita? Se naște o muzică rară, o călătorie ritualică eliberată de spațiu și timp, în care doar Eivør poate fi maestrul de ceremonii.

Născută în Insulele Feroe, misteriosul și îndepărtatul arhipelag nordic, Eivør și-a descoperit vocea și pasiunea pentru muzică cântând piese tradiționale împreună cu familia. La doar 10 ani, de îndată ce învață să cânte la chitară de la mama sa, încearcă primele sale compoziții, influențată de Leonard Cohen și de calitățile sale unice de povestitor.

La 16 ani, Eivør deja debutase discografic și concerta la festivalurile de folk de-a lungul Scandinaviei. Urmează căutările artistice, interesul pentru jazz și muzică clasică, dar mai ales fascinația pentru experimentele electronice.

Inspirată de cele mai insolite surse, de la precursorii trip hop-ului, Massive Attack, beatboxing, la cântecele tradiționale inuite, cântând în engleză sau feroeză, Eivør își câștigă o poziție privilegiată în peisajul muzical scandinav, unde concertează des.

RECOMANDARE: Citește un interviu cu Eivør înaintea primului concert în România

În prezent locuind în Danemarca, artista este coautoarea soundtrack-ului serialului BBC, ”The Last Kingdom”, o colaborare ce i-a crescut notorietatea semnificativ în spațiul european și nu numai.

Comparată de unii critici cu Kate Bush, Eivør are în comun cu celebra cântăreață britanică nu doar precocitatea creativă, ci și neobosita curiozitate muzicală, curajul artistic și refuzul constant al compromisurilor.

Eivør concertează pe 20 octombrie în Club Control. În deschiderea concertului va urca pe scenă duo-ul danez AyOwA, grup a cărui muzică atmosferică și onirică oscilează între noise pop și dark electronic. Evenimentul este organizat de Twin Arts și Control Club.

Bilete concert Eivør în Club Control:

  • 60 de lei

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Eivør
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Cranberries va lansa un ultim album cu vocea înregistrată de Dolores O'Riordan înainte de moarte

Anul 2018 a început cu o tragedie pentru fanii The Cranberries şi fanii muzicii din toată lumea. Solista Dolores O'Riordan...

Închide