Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ed Sheeran stabilește un record pentru vânzările de bilete în România - VEZI CIFRE

Recordul stabilit de Ed Sheeran la punerea în vânzare a biletelor pentru concertul de anul viitor de pe Arena Națională ne demonstrează că este unul dintre cei mai așteptați artiști în România. Peste 25.000 de fani și-au achiziționat deja bilete, află mai multe detalii din articol.

Publicat

pe

Ed Sheeran
Ed Sheeran

În primele ore de la punerea în vânzare a biletelor la concertul lui Ed Sheeran din 3 iulie 2019 de pe Arena Națională din București s-au vândut 25.000 de bilete, iar numărul este în continuă creștere, au comunicat organizatorii pentru InfoMusic. Acestea se pot cumpăra exclusiv online (vezi link la final).

UPDATE: Categoria de bilete cu acces pe gazon este oficial SOLD-OUT!

17.000 de bilete într-o oră

Doar în prima oră după lansare s-au vândut 17.000 de bilete, în condițiile unor reguli suplimentare impuse de managementul artistului, comparativ cu alte vânzări de bilete, precum: limitarea la 4 tichete per cumpărător, tipărirea numelui spectatorului pe bilet, comercializare exclusiv online. Vânzările masive explică congestionarea platformei de vânzare în primele 15 minute.

Capacitatea Arenei Naționale este de 55.634 în cazul unui meci de fotbal, recordul de audiență fiind atins la meciul dintre România și Olanda din 2012 - 53.329 de spectatori. În cazul concertelor pe noul stadion, cele mai mari audiențe s-au strâns la Red Hot Chili Peppers (31 august 2012, aprox. 47.000 spectatori) și Depeche Mode (15 mai 2013, aprox. 40.000 spectatori).

Cele două concerte Ed Sheeran din Austria sunt deja sold-out

Vânzările din România sunt în trendul celor din Europa de Vest. În aceeași zi, cele două concerte anunțate de Ed Sheeran în Austria au fost declarate sold-out, cu peste 60.000 de bilete vândute.

Contactați de InfoMusic, organizatorii au exclus programarea unui al doilea concert la București.

Chiar dacă a lansat doar 3 albume până în prezent, Ed Sheeran este deja în topul artiștilor cu cele mai mari vânzări din lume (peste 100 de milioane de exemplare de singleuri și peste 26 de milioane de albume). În 2017, Ed Sheeran a fost declarat cel mai bine vândut artist la nivel global.

Cât costă biletele la concertul lui Ed Sheeran

  • Categoria 1 (pe scaun) - 399 lei
  • Categoria 2 (pe scaun) - 299 lei
  • SOLD OUT - În picioare - 199 lei

La aceste prețuri se adaugă 15 lei - taxa de livrare, sau 3 lei - taxa de ridicare a comenzii de la casa de bilete. Categoriile cu locuri sunt în funcție de poziția față de scenă.

Politica de vânzare a biletelor:

  • Deoarece Ed și echipa sa au o politică foarte strictă legată de vânzarea neetică a biletelor prin intermediul website-urilor secundare sau a altor metode neoficiale, acestea se vând personalizate cu numele cumpărătorului imprimat pe fiecare bilet.
  • O persoană poate comanda în numele său maxim 4 bilete, iar la momentul în care se face accesul la spectacol, cel puțin numele de familie imprimat pe bilet trebuie să corespundă cu documentul de identitate prezentat, iar a doua (și posibil a treia și a patra) persoană poate avea acces doar împreună cu persoana posesoare a cărții de identitate. La cerere, trebuie prezentată și dovada plății biletelor.
  • Organizatorul își rezervă dreptul de a verifica documentele de identitate la intrarea în zona de spectacol.
  • Revânzarea biletelor atât în regim propriu cât și prin alte companii de ticketing este strict interzisă.

Concertul lui Ed Sheeran de la București face parte din turneul mondial ”Divide”, pe care artistul l-a început în martie 2017 și care i-a adus vara aceasta un nou record. Cântărețul britanic era în iulie 2018 în fruntea clasamentului Pollstar Boxoffice al celor mai profitabile turnee, depășind detașat fruntașul anului trecut - formația Guns N’ Roses.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 3 iulie 2019

Ed Sheeran

Loc
Arena Națională
PUBLICITATE
Comentează

Trending