Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Actorul David Duchovny (Mulder din "X-Files") concertează la București cu trupa sa rock - BILETE

Actorul David Duchovny, cunoscut drept agentul Fox Mulder din "X-Files" şi în anii 2000 ca Hank Moody din serialul "Californication" a devenit muzician cu acte în regulă în ultimii ani. A debutat în 2015 cu albumul "Hell or Highwater", iar acum e gata să îşi aducă marca proprie de "dad rock" în Europa, cu opriri inclusiv în Ungaria şi România. Aflați mai multe despre concertul lui David Duchovny cu trupa sa rock la Sala Palatului în 2019.

Publicat

pe

David Duchovny, muzician cu trupa Weather
David Duchovny, muzician cu trupa Weather

Actorul american David Duchovny (58 de ani) și-a făcut trupă rock în 2014, împreună cu doi prieteni. Cu formația Weather a lansat un prim album în 2015, "Hell or Highwater", abordând un sound ce oscilează între indie-rock, folk-rock și alternative rock. Anul acesta, în februarie, a lansat un nou disc, "Every Third Thought", în promovarea căruia a intrat și România. Turneul european va demara pe 7 februarie 2019 la Moscova, iar concertul lui David Duchovny de la București va avea loc pe data 10 februarie 2019. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului și este organizat de Kompas Events.

Cât costă biletele la concertul lui David Duchovny

Prețurile biletelor la concertul lui David Duchovny pornesc de la 90 de lei și ajung la 350, în funcție de categorie. Pentru achiziția online, urmați link-ul de la final sau accesați agenda InfoMusic.

  • VIP - 350 lei
  • Categoria 1 - 250 lei
  • Categoria 2 - 150 lei
  • Categoria 3 - 120 lei
  • Categoria 4 - 90 lei

Ce cântă David Duchovny

Toată lumea va dori să-l vadă live pe David Duchovny, dar oare câți îi vor gusta muzica? Cei care nu-l cunosc în ipostaza de muzician ar putea să-și facă o impresie ascultându-i cele două albume lansate cu formația Weather. Analizând discul "Hell or Highwater" (2015, Thinksay Records), pe parcursul a 54 de minute trecem prin folk rock, alternative rock şi regăsim şi ceva elemente de country. Duchovny a menţionat multiple influenţe din partea lui Leonard Cohen, Bob Dylan, Flaming Lips sau R.E.M..

David Duchovny cântă despre dragoste (inclusiv paternă), despre lecţii învăţate din greşeli şi despre maturizare. Toate acestea pe un fundal de chitară acustică, combinat cu chitară electrică şi creând un sound perfect pentru parcurs drumuri lungi. În reprezentaţiile live, David este însoţit de un chitarist şi un pianist, dând greutate fiecărei note cântate.

David Duchovny, viață de actor și muzician târziu

Îndreptându-se spre 60 de ani, dar arătând tot de 40, David Duchovny a găsit timp atât să joace într-un nou sezon "X-Files", cât şi să apară în producţia "Aquarius" şi să fie un muzician care îşi ia cariera în serios şi ţine concerte internaţionale.

Are rost să vă mai spunem că David a fost asul din mânecă al lui David Lynch în ultimul an, când a apărut în "Twin Peaks" îmbrăcat în femeie şi fiind şeful FBI? Artistul are mereu o surpriză, o metamorfoză, ceva nou cu care să îşi uimească fanii. În muzica sa auzim un Bob Dylan cu mai puţină angoasă, un Tom Petty cu o voce mai puţin trecută prin viaţă. Tobele 4/4 sunt blânde pentru rockul alternativ dar transmit mesajul melancolic, reflectiv eficient.

Al doilea disc cu David Duchovny - "Every Third Thought"

Nu ar trebui să ne mire acest trend al actorilor mari deveniţi muzicieni târziu în carieră. Uitaţi-vă la Billy Bob Thornton, Jeff Bridges, Tim Robbins şi John C. Reilly - avem și un top aici cu actori celebri care cântă rock. Ca să nu mai vorbim de nesfârşitele albume de cântat la muzicuţă ale lui Bruce Willis. Faptul că vorbim din nou despre Duchovny ca muzician în 2018 nu este o coincidenţă, pentru că în acest an a debutat al doilea album al său, "Every Third Thought".

Cine ascultă noile piese o să aibă un şoc. Dacă primul LP a fost dad rock cuminte, noile piese au ceva mai mult "cojones", cu o chitară electrică mai dură, percuţie mai înfiptă şi un David mai activ, dar tot blazat şi relaxat, trecând prin viaţă fără obstacole aparent. Sunt şi câteva melodii pe care îl regăsim pe Michael Stipe cel flegmatic parcă, cu o doză mare de nepăsare şi luat viaţa în piept împrumutată de la un Travis.

Actorul şi muzicianul nu e deloc străin de muzică, pentru că şi în "Californication" ajuta la un moment dat un uriaş rocker retras să scrie o rock opera care să zguduie lumea. Iar pe parcursul "X-Files" sau "Aquarius" a apărut de câteva ori cochetând cu chitara acustică. Criticii au comparat noul album cu trecerea de la un vibe de Eagles şi Americana spre o abordare ceva mai glam şi un stil similar cu T-Rex. A fost remarcată şi o şlefuire a vocii artistului, mai cizelată pe această producţie decât pe primul disc.

David William Duchovny este actor, muzician, are 3 cărţi scrise şi a fost personaj în 4 jocuri video. Poate cel mai relaxat personaj de la Hollywood, absolventul de Yale îşi păstrează zâmbetul cucerilor şi atitudinea de bad boy care face ce vrea în muzică, filme şi literatură. A câștigat Globul de Aur pentru ambele roluri celebre, din Dosarele X ("X-Files") și Californication.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 10 februarie 2019

David Duchovny

Loc
Sala Radio
Comentează

Trending