Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Dave Grohl a dezvăluit ce și-a cumpărat cu primii bani câștigați în Nirvana

Dave Grohl avea doar 22 de ani când Nirvana urca pe primele poziții în topuri, grație lansării piesei ”Smells Like Teen Spirit”. Îmbogățit peste noapte, tânărul Grohl a cheltuit primii săi bani pe ceva ce-și dorea de mult.

Publicat

pe

Dave Grohl
Dave Grohl

Dave Grohl a dezvăluit într-un interviu pentru Variety care a fost prima sa achiziție după ce Nirvana a început să urce în topuri.

"Când Nirvana a devenit populară, primul lucru pe care l-am făcut a fost să cumpăr o casă pe plajă în Carolina de Nord. Mi-am petrecut acolo mulți ani mâncând ca un nebun carne de porc, de pe la 22 până la 25 de ani”, a dezvăluit Grohl.

Așa cum a declarat și în alte interviuri, solistul Foo Fighters a devenit un împătimit al grătarului.

"Am devenit obsedat de grătarul cu afumătoare Big Green Egg -  era ceva terapeutic pentru mine, pentru că nu e un intrument de gătit care funcționează automat. Trebuie să echilibrezi fantele de aerisire pentru a te asigura că obții și menții temperatura pentru o gătire lentă. Pur și simplu stai și privești niște termometre toată ziua."

După această mărturisire, redactorii de la Variety au dorit să afle care este secretul unui gratar delicios.

"Nu am de gând să-ți spun asta", a răspuns defensiv Dave Grohl, adăugând: "Cred că o greșeală pe care o fac mulți este condimentarea excesivă. Porcul iubește sarea. Sarea iubește porcul. Pui sare pe o bucată sănătoasă de porc și lași fumul să o pătrundă și apoi devine delicioasă."

Dave iubește încă atât de mult grătarul, încât nu ratează ocazia unei fripturi nici când e pe punctul de a urca pe scenă.

”Dacă ești în backstage la un concert și începi să afumi ceva sau să pui pe grătar, iar mirosul se împrăștie la kilometri distanță, orice trupă o să vrea o bucată. De exemplu, Nick Cave o să vină și-o să-ți ceară un burger.

Am avut un concert în Hyde Park, în Londra, cu Motorhead. Am făcut grătar până aproape de momentul în care trebuia să urcăm pe scenă. Am urcat și miroseam a grătar. A fost genial - și apoi am terminat show-ul și ne-am întors la grătar."

Lifestyle

Preţ record plătit pentru ultima chitară folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana

Probabil aţi remarcat în aceste zile nişte sume record circulând în tabloide şi publicaţii de tot soiul. E perioada licitaţiilor Sotheby's în Londra şi Hard Rock Cafe în SUA. Ei bine, ultima chitară folosită de Kurt Cobain tocmai s-a vândut pentru 1.5 milioane de dolari.

Publicat

pe

Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023
Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023 │ FOTO: Hard Rock Cafe

Chitara lui Kurt Cobain la care a cântat artistul înainte de moartea sa în 1994 a fost vândută la licitaţie la final de noiembrie 2023. S-a vândut la un preţ de 1.5 milioane de dolari. E vorba aici despre un instrument Fender Skystang I, iar licitaţia s-a desfăşurat la un restaurant Hard Rock Cafe din Nashville, Tennessee.

Kurt a cântat pentru prima dată la acest Fender Skystang I pe 18 octombrie 1993, la Arizona State Fair Veteran's Memorial Coliseum, în timpul turneului In Utero. A păstrat-o până la reprezentaţia finală, cea de pe 1 martie 1994, la Terminal 1 din Munchen. Moartea sa avea să se petreacă pe 8 aprilie 1994, la locuinţa sa din Seattle. Cobain s-a sinucis la doar 27 de ani.

Ei bine, revenim în 2023, cu legendarul instrument ajuns în colecţia lui Mitsuru Sato, care a participat prin telefon la licitaţia ţinută la Hard Rock Cafe în Nashville. Sato este un om de afaceri japonez, care vrea să deschidă o cafenea cu un muzeu cae expune alte instrumente muzicale celebre. Va da chiar şansa unor clienţi să interacţioneze cu ele, dorind să "ducă rock-ul şi la generaţiile viitoare".

O parte din veniturile generate de această licitaţie merg spre Kicking the Stigma, o iniţiativă legată de sănătate mentală. Odată cu această licitaţie, Skystang I a intrat în top 10 cele mai scumpe chitare vândute în istorie. Până acum Fender-ul pentru stângaci fusese deţinut de către fratele mai mare al lui Kurt, Chad şi vine cu cureaua sa originală şi cu corzile originale.

La aceeaşi licitaţie din noiembrie 2023 s-a vândut şi chitara psihedelică a lui Eric Clapton, The Fool, pentru 1.27 milioane de dolari. O pereche de jeanşi purtaţi de Cobain în videoclipul "Heart Shaped Box" au ajuns la un fan de asemenea, care a cheltuit 412.750 de dolari.

Citește în continuare

Trending