Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări

Inis Neziri din Albania a câștigat Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018 - LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Inis Neziri din Albania a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018. Aflați lista completă a laureaților de la Brașov.

Inis Neziri a castigat Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tânăra Inis Neziri (17 ani) din Albania a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, acordat în urma deliberării juriului, premiul valorând în bani 25 de mii de euro. Statueta a fost decernată de Luminita Dobrescu, prima câștigătoare de origine română a trofeului (video mai jos). Inis Neziri a interpretat în concurs piesele „Dau viata mea pentru o iubire" și "Piedestal".

Pe lângă trofeu, au fost decernate premiile pentru primele trei locuri ale podiumului. Laureații sunt:

  1. Locul #1: Olivier Kaye (Belgia)
  2. Locul #2: Antonia Gigovska (FYR Macedonia)
  3. Locul #3: Kelly Joyce (Franţa)

Olivier Kaye (Belgia) și-a primit statueta de la actorul Gabriel Garko. El a fost surprins și vădit emoționat. Spectatorii l-au încurajat încă o dată cu aplauze în interpretarea hitului Holograf din 2000 - "Să nu-mi iei niciodată dragostea". Olivier a fost preferatul publicului, conform sondajului online.

Cântăreața Gigliola Cinquetti, membră a juriului și invitată în recital în prima seară a festivalului, a premiat-o pe Antonia Gigovska din Macedonia, iar Kelly Joyce (Franţa) a fost felicitată de Kristina Cepraga Goodwin, care i-a transmis statueta locului al treilea.

Au fost acordate următoarele premii speciale: vezi galeria foto de la festivitatea de premiere

  • Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti: Raluca Blejușcă (România)
  • Premiul Municipiului Braşov: Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
  • Premiul Judeţului Braşov: Damiano Borgi (Italia)
  • Premiul Publicului: Olivier Kaye (Belgia)
  • Premiul Presei Festivalului: Ovidiu Anton (România)
  • Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune: Lidia Isac (Republica Moldova)

Premiul de popularitate a fost câștigat de Olivier Kaye (Belgia), în urma votului online. Fanii și-a votat favoriții în cadrul unui sondaj pe pagina de Facebook a festivalului.

Jurnaliștii acreditați i-au acordat votul majoritar lui Ovidiu Anton, care a interpretat melodia "Copacul". Premiul i-a fost oferit de Smaranda Vornicu-Shalit (directorul festivalului).

Raluca Blejușcă a interpretat cel mai bine o melodie românească, premiul fiindu-i decernat de Mădălin Voicu. Primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru, i-a înmânat premiul special irlandezului Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), iar Adrian-Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov i-a oferit premiul din partea județului italianului Damiano Borgi (Italia).

La ediţia din acest an, juriul a fost format din 7 persoane: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova, Kristina Cepraga Goodwin, Luminiţa Dobrescu şi Mădălin Voicu (România).

VIDEO: Decernarea trofeului Cerbul de Aur și interpretarea Inis Neziri

La concursul de interpretare au participat 18 concurenți din 15 țări: Raluca Blejușcă (România), Dinaya (Kazakhstan), Dora Gaitanovici (România), Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), Damiano Borgi (Italia), Jorge Gonzalez (Spania), Lidia Isac (Republica Moldova), Omer Netzer (Israel), Olivier Kaye (Belgia), Basti (San Marino), Inis Neziri (Albania), John Karayiannis (Cipru), Tiziana Camelin (Italia), Ovidiu Anton (România), Amaliya Margaryan (Armenia), Karl William Lund (Marea Britanie), Antonia Gigovska (Macedonia) și Kelly Joyce (Franţa).

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu cei 18 concurenți în prima seară de concurs

În cadrul recitalurilor, Nicole Scherzinger a ridicat audienţa în picioare, cântând atât hituri solo, cât şi melodii de succes din perioada în care a activat în trupa Pussycat Dolls.

Nicole Scherzinger în recital la Gala Festivalului Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu Nicole Scherzinger

Sâmbătă seara a concertat și Eleni Foureira, cântăreața din Grecia care a obținut locul 2 la Eurovision Song Contest 2018, reprezentând Cipru. Ea a făcut parte și din juriul Concursului de interpretare. Interpretă pop, actriţă, dansatoare şi fashion designer, Eleni are la activ 4 albume și 42 de single-uri.

Seara a cuprins și un recital The Motans, încheindu-se după aflarea câștigătorului cu un concert Carla’s Dreams. Gala Festivalului a fost urmărită de peste 5500 de spectatori prezenți în Piața Sfatului din Brașor și de telespectatorii TVR. Evenimentul a fost prezentat de Iulia Vântur, care l-a avut invitat pe scenă pe actorul Gabriel Garko, invitat special al Festivalului.

Ultima zi a Festivalului Cerbul de Aur 2018 va fi dedicată folclorului românesc, fiind prezentată de Iuliana Tudor. Spectacolul din 2 septembrie va avea un concept inedit, care va aduce folclorul în modernitate, află mai multe detalii despre program aici.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Carla's DreamsEleni FoureiraInis NeziriIulia VanturNicole ScherzingerOvidiu Anton
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cerbul de Aur 2018: Programul zilei de sâmbătă - Gala Festivalului

Sâmbătă seara vom afla cine câștigă Marele Trofeu Cerbul de Aur. Recitalurile serii de sâmbătă sunt: Nicole Scherzinger, Edvin Marton,...

Închide