Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Inis Neziri din Albania a câștigat Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018 - LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Inis Neziri din Albania a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018. Aflați lista completă a laureaților de la Brașov.

Publicat

pe

Inis Neziri a castigat Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tânăra Inis Neziri (17 ani) din Albania a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, acordat în urma deliberării juriului, premiul valorând în bani 25 de mii de euro. Statueta a fost decernată de Luminita Dobrescu, prima câștigătoare de origine română a trofeului (video mai jos). Inis Neziri a interpretat în concurs piesele „Dau viata mea pentru o iubire" și "Piedestal".

Pe lângă trofeu, au fost decernate premiile pentru primele trei locuri ale podiumului. Laureații sunt:

  1. Locul #1: Olivier Kaye (Belgia)
  2. Locul #2: Antonia Gigovska (FYR Macedonia)
  3. Locul #3: Kelly Joyce (Franţa)

Olivier Kaye (Belgia) și-a primit statueta de la actorul Gabriel Garko. El a fost surprins și vădit emoționat. Spectatorii l-au încurajat încă o dată cu aplauze în interpretarea hitului Holograf din 2000 - "Să nu-mi iei niciodată dragostea". Olivier a fost preferatul publicului, conform sondajului online.

Cântăreața Gigliola Cinquetti, membră a juriului și invitată în recital în prima seară a festivalului, a premiat-o pe Antonia Gigovska din Macedonia, iar Kelly Joyce (Franţa) a fost felicitată de Kristina Cepraga Goodwin, care i-a transmis statueta locului al treilea.

Au fost acordate următoarele premii speciale: vezi galeria foto de la festivitatea de premiere

  • Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti: Raluca Blejușcă (România)
  • Premiul Municipiului Braşov: Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
  • Premiul Judeţului Braşov: Damiano Borgi (Italia)
  • Premiul Publicului: Olivier Kaye (Belgia)
  • Premiul Presei Festivalului: Ovidiu Anton (România)
  • Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune: Lidia Isac (Republica Moldova)

Premiul de popularitate a fost câștigat de Olivier Kaye (Belgia), în urma votului online. Fanii și-a votat favoriții în cadrul unui sondaj pe pagina de Facebook a festivalului.

Jurnaliștii acreditați i-au acordat votul majoritar lui Ovidiu Anton, care a interpretat melodia "Copacul". Premiul i-a fost oferit de Smaranda Vornicu-Shalit (directorul festivalului).

Raluca Blejușcă a interpretat cel mai bine o melodie românească, premiul fiindu-i decernat de Mădălin Voicu. Primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru, i-a înmânat premiul special irlandezului Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), iar Adrian-Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov i-a oferit premiul din partea județului italianului Damiano Borgi (Italia).

La ediţia din acest an, juriul a fost format din 7 persoane: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova, Kristina Cepraga Goodwin, Luminiţa Dobrescu şi Mădălin Voicu (România).

VIDEO: Decernarea trofeului Cerbul de Aur și interpretarea Inis Neziri

La concursul de interpretare au participat 18 concurenți din 15 țări: Raluca Blejușcă (România), Dinaya (Kazakhstan), Dora Gaitanovici (România), Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), Damiano Borgi (Italia), Jorge Gonzalez (Spania), Lidia Isac (Republica Moldova), Omer Netzer (Israel), Olivier Kaye (Belgia), Basti (San Marino), Inis Neziri (Albania), John Karayiannis (Cipru), Tiziana Camelin (Italia), Ovidiu Anton (România), Amaliya Margaryan (Armenia), Karl William Lund (Marea Britanie), Antonia Gigovska (Macedonia) și Kelly Joyce (Franţa).

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu cei 18 concurenți în prima seară de concurs

În cadrul recitalurilor, Nicole Scherzinger a ridicat audienţa în picioare, cântând atât hituri solo, cât şi melodii de succes din perioada în care a activat în trupa Pussycat Dolls.

Nicole Scherzinger în recital la Gala Festivalului Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu Nicole Scherzinger

Sâmbătă seara a concertat și Eleni Foureira, cântăreața din Grecia care a obținut locul 2 la Eurovision Song Contest 2018, reprezentând Cipru. Ea a făcut parte și din juriul Concursului de interpretare. Interpretă pop, actriţă, dansatoare şi fashion designer, Eleni are la activ 4 albume și 42 de single-uri.

Seara a cuprins și un recital The Motans, încheindu-se după aflarea câștigătorului cu un concert Carla’s Dreams. Gala Festivalului a fost urmărită de peste 5500 de spectatori prezenți în Piața Sfatului din Brașor și de telespectatorii TVR. Evenimentul a fost prezentat de Iulia Vântur, care l-a avut invitat pe scenă pe actorul Gabriel Garko, invitat special al Festivalului.

Ultima zi a Festivalului Cerbul de Aur 2018 va fi dedicată folclorului românesc, fiind prezentată de Iuliana Tudor. Spectacolul din 2 septembrie va avea un concept inedit, care va aduce folclorul în modernitate, află mai multe detalii despre program aici.

Concerte & turnee

Carla's Dreams, EMAA, Speak Floyd cântă la deschiderea Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca

Vineri, 24 noiembrie 2023, la ora 19:00, va avea loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun "Planeta Crăciun", primul târg de sărbători organizat de UNTOLD Universe în Cluj-Napoca și unul dintre cele mai așteptate din România. Târgul este organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca și va fi deschis în fiecare zi, în perioada 24 noiembrie - 31 decembrie 2023.

Publicat

pe

"Planeta Crăciun" din Cluj-Napoca
"Planeta Crăciun" din Cluj-Napoca │ FOTO: UNTOLD

Inaugurarea Târgului de Crăciun din acest weekend va fi marcată de ceremonia oficială de deschidere și aprinderea luminițelor de Crăciun, concerte susținute de Carla's Dreams, EMAA, trupa de cover-uri Speak Floyd, Prințesa Karla & prietenii ei și Corul de Copii al Operei Maghiare și activități interactive pentru copii pe timp de zi în fața bradului de Crăciun și în Căsuța lui Moș Crăciun.

Atracții Târgul "Planeta Crăciun" în perioada 24 noiembrie - 31 decembrie 2023

Începând cu 24 noiembrie 2023, în Piața Unirii, vor fi amplasate peste 75 de căsuțe iluminate și decorate specific sărbătorilor de iarnă, unde vor avea loc activități dedicate copiilor, tinerilor și familiilor, dar vor fi comercializate și cele mai delicioase produse de sezon ale producătorilor locali. Astfel, vizitatorii pot găsi o varietate de produse: de la decorațiuni și cadouri magice de Crăciun la produse de meșteșugărit, de la costume populare tradiționale la blănuri călduroase și pline de stil.

Organizatorii îi vor aștepta pe participanți cu preparate pentru toate gusturile. De la turtă dulce la cozonaci tradiționali de casă, de la brânzeturi maturate la produse tradiționale din carne, preparatele gătite în târg vor fi pregătite special pentru fiecare. Printre preparatele tradiționale românești, vizitatorii vor fi întâmpinați și cu produse din bucătăria internațională precum: kurtos kalacs, burgeri, churros, cârnați vienezi și multe altele.

Cu ocazia organizării Târgului de Crăciun de către echipa UNTOLD Universe, în Piața Unirii va fi amplasată și o scenă unde vor avea loc concerte și spectacole în fiecare zi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În piață va fi prezentă și o roată panoramică, un carusel, căsuțe poștale pentru scrisori și Căsuța lui Moș Crăciun. La căsuță, copiii se vor putea bucura alături de părinți de ateliere și jocuri interactive, în fiecare zi, în programul de funcționare al târgului.

Program "Planeta Crăciun", weekend-ul 24-26 noiembrie

Vineri, 24 noiembrie, program 19:00 - 23:00

  • 19:00: "Vocea Planetei Crăciun" - deschiderea târgului cu un concert susținut de Corul de Copii al Operei Maghiare
  • 19:15: deschiderea oficială, aprinderea luminițelor
  • 19:30: concert Carla’s Dreams

Sâmbătă, 25 noiembrie, program 10:00 - 23:00

  • 18:30: Kids Sing Academy
  • 19:00: concert EMAA
  • 20:00: Speak Floyd

Duminică, 26 noiembrie, program 10:00 - 23:00

  • 18:00:Povești la Gura Sobei - "Harap Alb" (în fața bradului de Crăciun)
  • 19:00: Prințesa KARLA și prietenii ei

După weekend-ul de deschidere, Târgul de Crăciun va fi deschis în fiecare zi. De luni până joi, programul de funcționare este de la 10:00 la 22:00, iar în weekend programul târgului se va prelungi de la 10:00 până la ora 23:00. Pe toată perioada Târgului de Crăciun, programul de la scenă va începe în fiecare zi, de la ora 18:00.

Citește în continuare

Trending