Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Publicul ARTmania Festival 2019Un festival de muzică rock are loc în Wisconsin, "Herd Immunity Fest" a fost denumirea inițială a evenimentului Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii

Cauza morții solistei The Cranberries, dezvăluită de procurorul anchetator

Pe 15 ianuarie, lumea muzicii a pierdut-o pe solista trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan. La aproape 8 luni de la nefericitul eveniment, procurorul anchetator a făcut cunoscută cauza morții sale.
Dolores O'Riordan, a doua oară live la București

Dolores O'Riordan, a doua oară live la București

Deși în ultimele luni s-a bănuit că Dolores O'Riordan s-a sinucis, ancheta desfășurată la Judecătoria Westminster a ajuns la o altă concluzie.

Moartea artistei nu a fost plănuită, ci accidentală, a concluzionat procurorul care a anchetat acest caz. Dolores O'Riordan a fost găsită moartă în cada camerei sale de hotel din Londra, cauza morții fiind înecarea.

Solista The Cranberries nu a lăsat niciun bilet de adio și nu există nicio dovadă că ar fi încercat să-și facă rău. În camera sa au fost găsite, în schimb, 5 sticluțe mici de alcool și o sticlă de șampanie, testul toxicologic indicând în sângele ei o cantitate de alcool de 4 ori mai mare decât cea admisă de legislația rutieră. Cantități moderate de medicamente eliberate cu prescripție au fost identificate, de asemenea.

Toate aceste indicii au condus la concluzia că moartea prin înec a lui Dolores O'Riordan a fost cauzată de cantitatea mare de alcool consumată.

“Nu există nicio dovadă că ceea ce s-a întâmplat a fost altceva decât un accident”, a declarat procuroarea Shirley Radcliffe.

Solista The Cranberries se afla în Londra cu prilejul unor înregistrări alături de trupa Bad Wolves din Los Angeles. Pe 14 ianuarie s-a cazat la Park Lane Hilton Hotel, apelând la room-service în jurul orei 12 noaptea. La 3 dimineața a sunat-o pe mama ei, aceasta fiind ultima sa conversație. La ora 9 și 16 minute dimineața a fost găsită moartă. Artista avea 46 de ani.

Născută pe 6 septembrie 1971 în Limerick (Irlanda), Dolores O’Riordan a devenit vocalista trupei "Cranberry Saw Us" în 1989, în urma unui anunț dat de frații Hogan în presa locală. Numele formației a fost schimbat ulterior în The Cranberries. Succesul internațional a venit în 1993, odată cu albumul de debut: "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", care a înregistrat vânzări de peste 40 de milioane de exemplare. Discul a inclus hituri ca "Linger", "Zombie" și "Salvation".

În 2003, trupa s-a destrămat, reunindu-se 6 ani mai târziu în formula originală. În 2010, trupa a concertat pentru prima oară în România, revenind în țara noastră doi ani mai târziu. Show-ul a avut loc pe 11 octombrie 2012, la Romexpo. Citește recenzia și vezi fotografii de la concert!

Citește mai multe despre Dolores O’RiordanThe Cranberries
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ce artiști vor concerta la Balkanik Festival 2018 - Program, reguli și restricții de trafic

Cea de-a opta ediție Balkanik Festival va avea loc în perioada 7-9 septembrie 2018 la Gara Regală Băneasa și Youniverse...

Închide