Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Burt Reynolds a încetat din viaţă la 82 de ani; Legenda din "Boogie Nights" rămâne în istorie

Încă o vedetă din lumea cinematografiei s-a stins în această săptămână, unul dintre acei bărbaţi adevăraţi de pe ecran, dar şi din spatele său: Burt Reynolds. Actorul avea 82 de ani când a încetat din viaţă, din cauza unui stop cardiac.

Publicat

pe

Burt Reynolds Smokey and the Bandit
Burt Reynolds Smokey and the Bandit

Burt a fost cunoscut pentru roluri în filme ca "Boogie Nights", pentru care a luat un Glob de Aur sau "Deliverance". Nu a interpretat doar roluri serioase, ci ne-a amuzat în filme ca "The Cannonball Run", "Starting Over" şi "Smokey and the Bandit". Reynolds a început să fie apreciat ca un actor serios târziu în carieră, fiind nominalizat la Oscar pentru rolul din "Boogie Nights" al lui Thomas Anderson în 1997.

Reynolds a definit sălbaticii ani '70 şi perioada bărbaţilor duri, adevăraţi, care mestecau tutun şi apăreau cu pieptul dezgolit în faţa pericolului. Este din generaţia lui Robert Redford, Steve McQueen şi ducea mai departe şi torţa lui John Wayne. A jucat alături de nume mari, precum Dolly Parton şi Goldie Hawn, cele mai mari sex simboluri în anii '70 şi '80.

Între anii 1978 şi 1982 nu a existat nici un alt actor la Hollywood care să genereze încasări mai mari decât Reynolds. Recordul absolut venea chiar în 1978, când 4 filme cu macho-ul care făcea mereu cu ochiul rulau în acelaşi timp în cinematografe. Burt a fost cât pe ce să fie Han Solo în "Star Wars" sau poliţistul John McClane în "Die Hard", dar a refuzat rolurile.

Au mai fost şi alte refuzuri incredibile, precum cel de a fi Batman în anii '60 sau de a apărea în "Pretty Woman" în locul lui Richard Gere. În liceu şi facultate Burt a cochetat cu fotbalul american şi chiar i s-a propus o carieră în domeniu. Avea să îşi folosească talentul sportiv în pelicula "The Longest Yard" în 1974, când are loc un legendar meci între deţinuţi şi gardienii unei închisori.

"Smokey and the Bandit", cu tot umorul său trăznit şi ireverenţios debuta în 1977 şi aducea încasări de 126 de milioane de dolari, care ar echivala cu jumătate de miliard de dolari astăzi. Avea să devină filmul preferat al lui Alfred Hitchcock, iar compliment mai mare de atât nu se poate. Burt nu a fost străin nici de seriale, câştigând un Emmy în 1991 pentru cel mai bun actor de comedie din serialul "Evening Shade".

În 1973, Reynolds a lansat și un album de muzică country, "Ask Me What I Am".

Eternul antrenor sfătos şi fost sportiv, Burt Reynolds va rămâne un nume legendar în industria cinematografică. Avea mustaţa cool cu un deceniu înainte ca Tom Selleck să înceapă să o popularizeze şi a schimbat percepţia bărbatului dur de la Hollywood, fără a paria ca mulţi alţii pe westernuri. A avut şi o carieră muzicală, cântând cu Dolly Parton pe un album din 1983. În 1973 lansa albumul propriu "Ask Me What I Am", pe care aborda genul country.

Burton Leon Reynolds Jr lasă în urmă o filmografie cu peste 180 de titluri şi o imagine de bărbat dur, glumeţ şi sfătos.

Comentează

Trending