Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ce artiști vor concerta la Balkanik Festival 2018 - Program, reguli și restricții de trafic

Cea de-a opta ediție Balkanik Festival va avea loc în perioada 7-9 septembrie 2018 la Gara Regală Băneasa și Youniverse Summer Club (afterparty). Pe scenă vor urca mai mulți artiști internaționali ce promit un festival memorabil de world music. Găsești programul în articol, precum și restricțiile de trafic impuse cu prilejul Balkanik Festival 2018.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Încă din prima zi, 7 septembrie, pe scena festivalului de la Gara Regală Băneasa vor urca unii dintre cei mai așteptați artiști de pe afiș - Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, pentru a da startul unei petreceri care se va întinde pe trei zile, până pe 9 septembrie. Atmosfera de nuntă balcanică deturnată de rudeboys de vineri va continua toată noaptea cu un afterparty la piscină, la Younivers Summer Club, alături de Fanfara de la Cozmești.

Sâmbătă, 8 septembrie, publicul îi va cunoaște pe cei de la Light in Babylon. Acest ansamblu este format din Elia Kamal (solista cu rădăcini în Iran și Israel), un instrumentist turc care cântă la santur și un chitarist francez.

Câștigă un abonament dublu la Balkanik Festival 2018

InfoMusic îți oferă ocazia de a câștiga un abonament dublu la acest festival de world music. Completează fomularul aici!

Manonera vor pune în scenă un show pregătit special pentru festival și inspirat de muzicile lăutăreşti, muzicile romilor mai recent sedentarizaţi din România, muzicile de tango, flamenco şi turk halk muzigi (muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică). Mult așteptata Yasmin Levy va încheia seara de sâmbătă cu Ladino (muzica iudeo-spaniolă din Spania) şi inima arzătoare a flamenco-ului.

After Party la Balkanik Festival 2018 cu Dan Ciotoi și Formația Generic

Atmosfera de la afterparty va fi una de litoral românesc din anii ’90, cu Dan Ciotoi și Formația Generic. Salvamarii vor fi nelipsiți de la cele două afterparty-uri, unde publicul se va putea răcori în piscină după o zi și-o noapte de dans.

Duminică: revenirea lui Asaf Avidan la București

Ultima seară a festivalului îi va aparține lui Asaf Avidan, care își începe turneul solo The Study on Falling cu această ocazie, la București. Ajuns cunoscut la nivel internațional datorită hitului "One Day", Asaf Avidan a cucerit inimile publicului de pretutindeni prin versuri sincere amestecate cu sunete de folk, blues și rock. După peste 18 ani de activitate muzicală și trei albume de studio înregistrate alături de trupa The Mojos, solistul a lansat un proiect solo acustic impresionant. În această nouă formulă, artistul a lansat trei album: ”Different Pulses” (2013), ”Gold Shadow” (2015), "The Study of Falling" (2017).

Program Balkanik Festival 2018

Program Balkanik Festival 2018 │ FOTO: www.facebook.com

Programul Balkanik Festival 2018

Vineri, 7 septembrie

 Gara Regală Băneasa:

  • 16:00 - deschiderea porților – târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
  • 19:30 - 21:00 - Fanfara de la Valea Mare
  • 21:30 - 23:00 - Fanfare Tirana meets Transglobal Underground

Younivers Summer Club:

  • 23:30 - 01:30 - Fanfara de la Cozmești (instrumental)
  • 01:30 - 04:30 - Abasc DJ session

Sâmbătă, 8 septembrie

Gara Regală Băneasa

  • 12:00 - deschiderea porților, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
  • 17:30 - 19:00 - Light in Babylon
  • 19:30 - 21:00 - Manonera
  • 21:30 - 23:00 - Yasmin Levy

Younivers Summer Club

  • 23:30 - 02:00 - Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie
  • 02:00 - 03:00 - Dan Ciotoi și formația Generic
  • 03:00 - 04:30 - Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie

Duminică, 9 septembrie

Gara Regală Băneasa

  • 12:00 - deschiderea porților, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
  • 18:00 - 19:00 - Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu
  • 19:30 - 21:00 - Kroke
  • 21:30 - 23:00 - Asaf Avidan - The Study on Falling solo tour

Restricții de trafic cu prilejul Balkanik Festival 2018

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada 5 septembrie, orele 08.00 - 10 septembrie, orele 22.00, se va restricționa traficul rutier în Piața Gara Băneasa și Str. Tipografilor, adiacentă Gării Băneasa, precum și pe banda I de circulație de pe Str. Tipografilor, între Piața Gara Băneasa și aleea de legătură mai sus menționată.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Hartă Balkanik Festival 2018

Hartă Balkanik Festival 2018 │ FOTO: www.facebook.com

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internațional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label - Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv.

Pe lângă concerte, Balkanik Festival mai înseamnă:

  • Un târg meșteșugăresc, unde sunt invitați meșteri din toată România, care își vor prezenta obiectele artizanale și vor susține demonstrații ale unor meșteșuguri rare, pe care le dispariție
  • Un târg al tinerilor artizani, care împletesc tradițiile cu noile tehnologii, pentru a le asigura continuitatea.
  • Video mapping, expoziții de fotografie, instalații, performance-uri.
  • Cea de-a VIII-a ediție vine și cu cel mai bine curatoriat food court internațional, unde te poți desfăta cu bunătăți delicioase, pentru toate gusturile.
  •  dans, tarot, stihomanție, poezie, dans
Comentează

Concerte & turnee

Asaf Avidan este cap de afiș la Rocanotherworld 2024; află ce artiști mai urcă pe scenă

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024 la Iași, și va reuni pe scenă un lineup internațional de excepție. Abonamentele sunt deja disponibile online. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Primii artiști confirmați la Rocanotherworld 2024

Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K și Dora Gaitanovici sunt primii artiști care își anunță prezența în fața publicului festivalier.

Orientat spre o carieră solo de mai bine de un deceniu, Asaf Avidan a fascinat publicul din întreaga lume printr-o abordare muzicală autentică, versuri emoționante și un timbru vocal emblematic. De-a lungul timpului, Avidan s-a aventurat în turnee mondiale extinse, continuând să scoată un număr impresionant de bijuterii muzicale. Într-un cadru solo intim, sub umbrela Ichnology Solo Tour, artistul poartă poveștile de pe cel mai recent album, "Anagnorisis", vechile sale hituri și talentul său multi-instrumental și va aduce pe scena festivalului ieșean un show fermecător.

Călătoria muzicală inițiată sub numele om la lună ne întoarce în primăvara anului 2018 spre proiectul de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite de Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese. La patru ani de la înființare, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ / indie rock din România, cu numeroase concerte sold out și o comunitate de fani devotați în continuă expansiune. Așa cum se autodefinesc "Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, singurătate, bucurie, tristețe și regăsire" care continuă să seducă și să cucerească publicul din toată țara.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, duo-ul K not K (cunoscut inițial sub numele de Karpov not Kasparov) face muzică electronică optimistă inspirată de jocul de șah. În ultimii 8 ani, trupa a cântat în 38 din 44 de țări europene pe scene de club sau culturale, muzee, galerii de artă, dar și pentru festivaluri importante, împărțind scena cu nume sonore precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax și altele. K not K are în discografie LP-ul "Soundtrack for a Game of Chess", "The Vocal Edits", EP-ul "Memory". După un turneu european și național, duo-ul pregătește lansarea unui nou material discografic imprimat cu arome orientale.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Publicul i-a remarcat la Vocea României și la Eurovision, iar piesa "Ana" a stat 3 săptămâni pe locul 1 în Top 50 Viral Romania pe Spotify, lucru care le-a oferit o invitație specială pe main stage la Electric Castle. Pasiunea pentru muzică și forța interpretărilor i-au plasat pe tinerii artiști printre favoriții publicului iubitor de reprezentații live.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 160 lei (+comision) și 320 lei (+comision).
  • Studenții beneficiază de abonamente la un preț redus, iar copiii cu vârstele sub 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit, în baza completării formularului online.
Citește în continuare

Trending