Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări

Ce artiști vor concerta la Balkanik Festival 2018 - Program, reguli și restricții de trafic

Cea de-a opta ediție Balkanik Festival va avea loc în perioada 7-9 septembrie 2018 la Gara Regală Băneasa și Youniverse Summer Club (afterparty). Pe scenă vor urca mai mulți artiști internaționali ce promit un festival memorabil de world music. Găsești programul în articol, precum și restricțiile de trafic impuse cu prilejul Balkanik Festival 2018.

Light in Babylon / Asaf Avidan / Yasmin Levy

Încă din prima zi, 7 septembrie, pe scena festivalului de la Gara Regală Băneasa vor urca unii dintre cei mai așteptați artiști de pe afiș - Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, pentru a da startul unei petreceri care se va întinde pe trei zile, până pe 9 septembrie. Atmosfera de nuntă balcanică deturnată de rudeboys de vineri va continua toată noaptea cu un afterparty la piscină, la Younivers Summer Club, alături de Fanfara de la Cozmești.

Sâmbătă, 8 septembrie, publicul îi va cunoaște pe cei de la Light in Babylon. Acest ansamblu este format din Elia Kamal (solista cu rădăcini în Iran și Israel), un instrumentist turc care cântă la santur și un chitarist francez.

Câștigă un abonament dublu la Balkanik Festival 2018

InfoMusic îți oferă ocazia de a câștiga un abonament dublu la acest festival de world music. Completează fomularul aici!

Manonera vor pune în scenă un show pregătit special pentru festival și inspirat de muzicile lăutăreşti, muzicile romilor mai recent sedentarizaţi din România, muzicile de tango, flamenco şi turk halk muzigi (muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică). Mult așteptata Yasmin Levy va încheia seara de sâmbătă cu Ladino (muzica iudeo-spaniolă din Spania) şi inima arzătoare a flamenco-ului.

After Party la Balkanik Festival 2018 cu Dan Ciotoi și Formația Generic

Atmosfera de la afterparty va fi una de litoral românesc din anii ’90, cu Dan Ciotoi și Formația Generic. Salvamarii vor fi nelipsiți de la cele două afterparty-uri, unde publicul se va putea răcori în piscină după o zi și-o noapte de dans.

Duminică: revenirea lui Asaf Avidan la București

Ultima seară a festivalului îi va aparține lui Asaf Avidan, care își începe turneul solo The Study on Falling cu această ocazie, la București. Ajuns cunoscut la nivel internațional datorită hitului "One Day", Asaf Avidan a cucerit inimile publicului de pretutindeni prin versuri sincere amestecate cu sunete de folk, blues și rock. După peste 18 ani de activitate muzicală și trei albume de studio înregistrate alături de trupa The Mojos, solistul a lansat un proiect solo acustic impresionant. În această nouă formulă, artistul a lansat trei album: ”Different Pulses” (2013), ”Gold Shadow” (2015), "The Study of Falling" (2017).

Program Balkanik Festival 2018

Program Balkanik Festival 2018 │ FOTO: www.facebook.com

Programul Balkanik Festival 2018

Vineri, 7 septembrie

 Gara Regală Băneasa:

 • 16:00 - deschiderea porților – târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
 • 19:30 - 21:00 - Fanfara de la Valea Mare
 • 21:30 - 23:00 - Fanfare Tirana meets Transglobal Underground

Younivers Summer Club:

 • 23:30 - 01:30 - Fanfara de la Cozmești (instrumental)
 • 01:30 - 04:30 - Abasc DJ session

Sâmbătă, 8 septembrie

Gara Regală Băneasa

 • 12:00 - deschiderea porților, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
 • 17:30 - 19:00 - Light in Babylon
 • 19:30 - 21:00 - Manonera
 • 21:30 - 23:00 - Yasmin Levy

Younivers Summer Club

 • 23:30 - 02:00 - Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie
 • 02:00 - 03:00 - Dan Ciotoi și formația Generic
 • 03:00 - 04:30 - Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie

Duminică, 9 septembrie

Gara Regală Băneasa

 • 12:00 - deschiderea porților, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
 • 18:00 - 19:00 - Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu
 • 19:30 - 21:00 - Kroke
 • 21:30 - 23:00 - Asaf Avidan - The Study on Falling solo tour

Restricții de trafic cu prilejul Balkanik Festival 2018

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada 5 septembrie, orele 08.00 - 10 septembrie, orele 22.00, se va restricționa traficul rutier în Piața Gara Băneasa și Str. Tipografilor, adiacentă Gării Băneasa, precum și pe banda I de circulație de pe Str. Tipografilor, între Piața Gara Băneasa și aleea de legătură mai sus menționată.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Hartă Balkanik Festival 2018

Hartă Balkanik Festival 2018 │ FOTO: www.facebook.com

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internațional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label - Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv.

Pe lângă concerte, Balkanik Festival mai înseamnă:

 • Un târg meșteșugăresc, unde sunt invitați meșteri din toată România, care își vor prezenta obiectele artizanale și vor susține demonstrații ale unor meșteșuguri rare, pe care le dispariție
 • Un târg al tinerilor artizani, care împletesc tradițiile cu noile tehnologii, pentru a le asigura continuitatea.
 • Video mapping, expoziții de fotografie, instalații, performance-uri.
 • Cea de-a VIII-a ediție vine și cu cel mai bine curatoriat food court internațional, unde te poți desfăta cu bunătăți delicioase, pentru toate gusturile.
 •  dans, tarot, stihomanție, poezie, dans

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Asaf Avidan
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Asaf Avidan și-a întrerupt vacanța pentru a concerta la București

Artistul israelian va susține un concert în cadrul Balkanik Festival (7-9 septembrie). Vă invităm să aflăm mai multe detalii despre...

Închide