Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Asaf Avidan și-a întrerupt vacanța pentru a concerta la București

Artistul israelian va susține un concert în cadrul Balkanik Festival (7-9 septembrie). Vă invităm să aflăm mai multe detalii despre bilete în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Inițial, turneul european al lui Asaf Avidan, intitulat „The Study of Falling - Solo Tour” trebuia să înceapă pe 6 octombrie, în Franța.

„Ține foarte mult la România, mai ales că bunicii săi se trag de aici”, a declarat Daniel Mitulescu, directorul festivalului, cel care l-a convins pe Avidan să înceapă mai devreme periplul său european.

Asaf Avidan a mai concertat acustic în România în 2014, la Wonder Day. Acesta a fost headlinerul primei ediții a festivalului de pe domeniul Palatului Mogoșoaia. De asemenea, a revenit la Full Moon Festival în 2016. Mai mult de atât, artistul ne-a acordat un interviu, unde a declarat că este fericit să descopere locurile în care ar fi putut să trăiască în altă viață.

Cine mai cântă alături de Asaf Avidan la Balkanik Festival

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internaţional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label - Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv. Anul acesta, pe scena festivalului vor mai urca Yasmin Levy, Kroke, Light in Babylon, Manonera, Fanfara de la Valea Mare, Corina Sîrghi şi Taraful Jean Americanu.

Pe 7 septembrie, este programat un after party cu piscină, la Younivers Summer Club, alături de Fanfara de la Cozmeşti.

Sâmbătă, publicul îi va cunoaşte pe cei de la Light in Babylon, iar Manonera vor pune în scenă un show pregătit special pentru festival şi inspirat de muzicile lăutăreşti, muzicile romilor mai recent sedentarizaţi din România, muzicile de tango, flamenco şi Turk Halk Muzigi - muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică.

Mult aşteptata Yasmin Levy va încheia seara de sâmbătă cu ladino (un amestec de muzică iudeo-spaniolă şi flamenco). Sâmbătă, atmosfera de la after party va fi una de litoral românesc din anii '90, cu Dan Ciotoi şi Formaţia Generic. Salvamarii vor fi nelipsiţi de la cele două after party-uri, unde publicul se va putea răcori în piscină după o zi şi-o noapte de dans.

Duminică, ultima seară de festival îi va aparţine lui Asaf Avidan, care îşi începe, la Bucureşti, turneul solo "The Study on Falling".

Abonamentele permit accesul la toate evenimentele din festival pentru cele trei zile, la Gara Regală Băneasa şi Younivers Summer Club şi pot fi achiziţionate la preţul de 160 lei. Mai multe informații despre biletele pentru o zi și pachetele speciale puteți afla de aici.

Asaf Avidan - trei albume solo, trei albume alături de The Mojos

Cântăreț israelian de muzică folk-rock, Asaf Avidan s-a născut în Ierusalim, dar a crescut în Jamaica și New York. Și-a lansat E.P.-ul de debut, „Now that you’re leaving”, în 2006 după o despărțire dureroasă care i-a inspirat drumul muzical. A pornit o colaborare cu trupa The Mojos în concertele live.

Primul său album, “The Reckoning”, a fost lansat în 2008, urmat de „Poor Boy/Lucky Man” în 2009. Cu ajutorul casei de discuri Sony/Columbia cele două albume au fost relansate și în Europa în 2010, respectiv 2011. În 2012, fragmente din melodia "Reckoning Song" au fost folosite de DJ Wankelmut pentru remix-ul "One Day" care a fost lansat ca single și a devenit un hit internațional care l-a împins pe Asaf în topurile din Germania, Austria și Elveția.

În același an, Asaf Avidan și-a lansat albumul “Different Pulses”, urmat în 2015 de al doilea album solo “Gold Shadow”, lansat în întreaga lume. După cel de al treilea album creat împreuna cu The Mojos, “Through the Gate”, ambele părți au pornit proiecte pe cont propriu.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Trending

CLOSE
CLOSE