Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Allen Stone, “un hippie cu suflet mare” rupt din alte vremuri

Allen Stone te cucerește încă de la primele note muzicale. Cu o voce smulsă din anii ‘60-‘70, artistul demonstrează că muzica nu are granițe și poate fi oricând reinterpretată, transpusă în prezent într-un mod original și sensibil.

Publicat

pe

Născut în Washington, Allen Stone a cântat de mic în biserica unde tatăl lui era preot. La 14 ani conducea corul bisericesc și cânta la chitară. A fost atras de muzică deoarece simțea că se putea exprima mai ușor prin intermediul versurilor. Mai târziu, adolescent fiind, Allen Stone a descoperit muzica anilor ‘60 și ‘70, fiind inspirat de artiști precum Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Meters, Aretha Franklin sau James Morrison.

Una dintre cele mai bune prietene ale artistului, Stacie Orrico, a început să aibă succes în muzică și l-a făcut și pe el să se gândească mai serios la o carieră în această direcție:

“Călătorea, cânta peste tot și avea timp să și înregistreze. Era mai mare cu un an decât mine și m-am gândit: <Ce tare, mi-ar plăcea să fac asta și eu asta, să cânt și oamenii chiar să mă asculte.>”

A fost crescut într-un mediu religios, așa că la 18 ani urma studiile în cadrul unei facultăți de profil. A petrecut doar un singur an acolo, învățând mai multe despre istoria bisericii și conceptele prezentate în Biblie.

Allen Stone a declarat într-un interviu că după studiul intens al religiei ajunsese într-un punct în care nu credea că acela este adevărul suprem. În acel moment a renunțat la facultate și s-a mutat în Seattle pentru a se ocupa mai serios de muzică.

Ajuns în Seattle, artistul a început să își scrie propriile piese, formând în scurt timp o trupă alături de muzicienii din zonă. În 2010, Stone era deja cunoscut pe scena din West Coast, unde a avut peste 200 de concerte live, fiind apreciat pentru calitatea acestor show-uri. În același an a lansat online albumul “Last to Speak”, prin intermediul casei lui de discuri, Stickystones.

Succesul a venit în 2011, odată cu al doilea material discografic lansat în mod independent. "Allen Stone" a început să se vândă incredibil de repede în mediul online și l-a plasat pe muzician în totul Billboard Heatseekers. Au urmat din ce în ce mai multe concerte, invitații la emisiuni precum Jimmy Kimmel Live și apariții în Billboard și Esquire. Pe acest disc, Stone a colaborat cu Deron Johnson, clăparul lui Miles Davis și cu Raphael Saadiq, cunoscut pentru producțiile old school R&B.

În 2012 a semnat un contract cu ATO Records, iar mai târziu cu Capitol Records. Albumul din 2015, “Radius”, este o adevărată capodoperă cu arome de soul și R&B, care te transportă, printr-un fel de mașină a timpului, în magia anilor ‘60-‘70. Allen Stone se descrie ca fiind “un hippie cu suflet mare”, iar versurile pieselor lui aduc aminte de artiști folk din aceeași perioadă.

Una dintre cele mai impresionante melodii este “Freedom”, videoclipul fiind filmat pe acoperișul clădirii Capitol Records. Pe lângă talentații instrumentiști, versiunea live este prezentată într-o formulă extinsă - cu backing vocals și sentimentul de libertate la pachet.

Pe canalul de YouTube al artistului regăsim mai multe coveruri și sesiuni live, înregistrate în cele mai ciudate locuri precum sufrageria mamei lui sau în duș.

În 2018, Allen Stone a fost invitat la American Idol, unde a cântat în duet cu mai mulți participanți. Tot anul acesta, muzicianul a lansat piesa "Brown Eyed Lover", ce va fi inclusă pe următorul album și "Warriors", însoțită de lyric video. Despre "Brown Eyed Lover", o declarație de dragoste pentru logodnica lui, Stone a declarat:

"Sunt un fel sclav al drumurilor, întotdeauna într-un oraș diferit, tot timpul în partea cealaltă a orașului, niciodată în același pat pentru mai mult de o noapte. Părea că mi-am ales o carieră care nu se mulează vieții în doi. Asta a fost până când mi-am întâlnit viitoarea soție."

Noi l-am pus pe Allen Stone pe lista favoriților rubricii #JOINewArtist și abia așteptăm să vedem ce mai pregătește. Este unul dintre acei artiști cu un talent și un potențial incredibil de mari, a cărui muzică merită să ajungă la cât mai multă lume. Sperăm să vă placă!

Comentează

Trending