Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Albumul "Metallica" doboară recorduri, petrecând 500 de săptămâni în topurile Billboard 200

Metallica a doborât numeroase recorduri pe parcursul carierei, fie de vânzări, fie de public la concerte sau de decibeli, dar cel din Billboard 200 e gata să fie legendar. Celebrul album "Metallica", cunoscut şi ca "The Black Album" a reuşit să ajungă la 500 de săptămâni petrecute în topul Billboard 200.

Publicat

pe

Metallica
Metallica

Lansat în 1991 şi distins de 16 ori cu discul de platină, acest LP a făcut valuri în lumea heavy metal-ului. A adus metalul în mainstream şi l-a dus la rang de artă. În ultima săptămână legendarul LP ajungea pe locul 137 în Billboard Top 200, fiind pentru a cinci sutea săptămână în top. Este o performanţă atinsă de doar alte 3 albume, de când a început să fie ţinut acest top în 1956.

E vorba despre "Legend: The Best of Bob Marley and The Wailers" al lui Bob Marley, dar şi de "Greatest Hits" de la Journey. Ambele au petrecut 539 de săptămâni în topul Billboard 200. Totuşi Metallica şi artiştii menţionaţi anterior mai au mult de aşteptat până să ajungă recordul gigantic al celor de la Pink Floyd. Albumul lor "Dark Side of the Moon" a petrecut un incredibil 937 de săptămâni în topuri, fiind totuşi lansat cu 18 ani înainte de "Black Album".

"Metallica"/ "Black Album" este al cincilea album de studio al formaţiei, care a debutat pe 12 august 1991 prin Elektra Records. Este cel mai bine vândut album Metallica şi a generat 5 single-uri care au făcut istorie în lumea muzicii: "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Whever I May Roam" şi "Sad But True". Pentru 2018 se pregăteşte un re-release special pentru acest material discografic. În 2012 Metallica a cântat toate piesele de pe LP în cadrul turneului european "Black Album Tour".

Metallica se află în aceste zile în continuare în turneul extins de promovare a LP-ului "Hardwired.... To Self-Destruct". Trupa este în etapa a doua a opririlor din America de Nord, în cadrul turneului "WorldWired". Recent am aflat că legendara trupă se va regăsi pe coloana sonoră a jocului de wrestling WWE 2K19. Grupul a avut un sfârşit de vară ocupat, între lansarea unei linii de ceasuri şi a unui whiskey învechit pe cele mai bune piese ale sale.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 14 august 2019

Metallica

Loc
Arena Națională
Comentează

Tehnologie

Metallica va ţine un concert în... Fortnite

Metallica se alătură marilor artişti care au ţinut concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un gig în... Fortnite. Reprezentaţia sa vine după concerte similare ţinute de Lady Gaga, The Weeknd sau Billie Eilish.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica ar putea ţine un concert în Fortnite, conform unei linii de cod găsită în jocul battle royale. Un fan a găsit un fişier text în codul sursă Fortnite, care menţionează "folosit în CH5S3 Metallica Concert". Se pare deci că legendara trupă thrash va ţine un concert în cadrul sezonului 3, capitolul 5 din Fortnite. Noul sezon a început pe 24 mai şi va ţine până pe 16 august. Metallica nu e străină de contribuţia la acest joc.

Fanii săi au putut cumpăra emote-uri, adică reacţii ale personajelor pentru acest joc încă de la final de an 2022. La început de lună iunie 2024 se anunţă şi că "Master of Puppets" urma să fie adăugat în Fornite Festival, fiind cel mai lung "jam track" din joc. Se pare că Metallica ar putea fi headlinerul celui de-al patrulea Fortnite Festival.

Acesta este un joc de ritm în stil Guitar Hero sau Rock Band. Până acum headlineri au fost Lady Gaga, The Weeknd, iar Billie Eilish este actualul cap de afiş. În general colaborările de genul aduc instrumente inspirate de artişti, quest-uri şi personaje, plus anumite piese speciale din catalogul lor. Eilish îşi încheie "rezidenţa" pe 13 iunie, iar Metallica ar urma să vină după.

În ultimii ani am avut totuşi şi alte integrări de artişti în joc. Travis Scott, Marshmello, Diplo şi Ariana Grande au ţinut concerte în faţa a milioane de fani. Pe 4 iunie chitaristul trupei DragonForce, Herman Li a anunţat că vrea să adauge muzica formaţiei sale la jocul de ritm din Fortnite. Anunţul a venit pe Twitch.

A oferit şi opţiunea de a re-înregistra dificila melodie "Through the Fire & Flames" pentru Epic Games. Acela era boss battle-ul suprem din Guitar Hero. Metallica s-a viralizat în ultima vreme, după că James Hetfield a declarat într-un interviu că în ciuda carierei ilustre încă are coşmaruri cu stadioane goale şi instrumente care nu funcţionează înainte de a pleca în turneu.

Citește în continuare

Trending