Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Sarah Brightman
INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Status Quo - In The Army Now!
INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2019
INFO CONCERT:
Neversea 2019

AC/DC a început înregistrarea unui nou album cu piesele lui Malcolm Young

Primele indicii despre un viitor album AC/DC au apărut luna trecută, iar acum aflăm ce rol vor juca unele înregistrări mai vechi ale lui Malcolm Young în acest nou proiect. Surse din industria muzicală, unele apropiate de trupă afirmă că noul disc se va construi în jurul riff-urilor lăsate în urmă de Malcolm.
Malcolm Young, membru fondator AC/DC

Malcolm Young, membru fondator AC/DC

Luna trecută apăreau fotografii de la studio cu AC/DC reuniţi cu Brian Johnson şi părând să aibă o chimie deosebită. Cofondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young s-a stins din viaţă pe 18 noiembrie 2017, la 64 de ani. A fost unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ritmici, definind sound-ul trupei americane. Pe finalul vieţii artistul se retrăsese din trupă, luptându-se cu probleme de sănătate.

Totuşi Malcolm a lăsat în urmă multiple înregistrări, pe care foştii săi colegi le vor folosi pe viitorul LP. Malcom ar fi creat aceste track-uri la începutul anilor 2000, împreună cu fratele său. Asta se întâmpla cu 5 ani înainte de lansarea apreciatul LP "Black Ice". Acela a fost albumul cu numărul 15 pentru legendara trupă, iar Angus şi Malcolm Young locuiau împreună în perioada când au fost create riff-urile descoperite acum.

În acea perioadă cei doi fraţi au scris şi compus sute de piese, multe dintre ele înregistrate şi ţinute în arhivă. Angus a decis să aleagă cele mai reuşite track-uri şi să le aducă în faţa celor de la AC/DC. Acum artistul se află în studio, înregistrând şi mixând creaţiile de acum câţiva ani împreună cu colegii de trupă Phil Rudd, Cliff Williams şi Brian Johnson.

Acesta a revenit la voce, după o perioadă de absenţă, în care Axl Rose i-a luat locul, cel puţin în reprezentaţiile live. Brian Johnson a fost solist al grupului din 1980 şi până în 2016, când a fost nevoit să părăsească AC/DC după ce problemele sale cu auzul au devenit extrem de grave. În primăvara acestui an apăreau speculaţii că AC/DC ar lucra la un album nou cu Axl Rose.

Toboşarul Rudd fusese scos din componenţa trupei în 2015, după ce a fost condamat pentru posesie de droguri şi ameninţări la adresa unui fost angajat.

Citește mai multe despre AC/DC
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Conway Savage, pianistul lui Nick Cave, a murit

Conway Savage, pianistul Nick Cave & The Bad Seeds s-s stins din viață la vârsta de 58 de ani. Vă...

Închide