Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod

Trei concurenți întorc scaunele în debutul sezonului Vocea României 2018 - VEZI VIDEO

Audițiile pe nevăzute au început la Vocea României 2018, primul episod fiind difuzat pe 7 septembrie. Vezi cum a decurs prima seară a emisiunii și ce concurenți au convins jurații să-și întoarcă scaunele.
Claudiu Fălămaș, Alexa Dragu și Bogdan Ioan - concurenții aleși în primul episod Vocea României 2018

Claudiu Fălămaș, Alexa Dragu și Bogdan Ioan - concurenții aleși în primul episod Vocea României 2018 (foto: ProTV)

Sezonul al optulea al competiției de voci a debutat în forță, așa cum au promis promo-urile. Antrenorii noului sezon au interpretat "We Will Rock You", momentul fiind o alegere potrivită pentru spectacolul ce a urmat. Smiley a recrutat doi concurenți - pe  Claudiu Fălămaș și Bogdan Ioan, iar Irina Rimes - unul: Alex Dragu.

Alexa Dragu - "muzica este un univers paralel pentru toți"

Tânăra de 18 ani are o relație specială cu muzica. Pentru ea, muzica este euforie, extaz și fericire. Mai mult decât atât, aceasta a fost un pansament pentru suflet, ajutând-o nu doar pe ea, cât și pe fratele său mai mic ce suferă de autism. Deși Alexa nu s-a simțit pregătită psihic până acum, și i-a fost teamă de public și de felul în care va fi percepută prin intermediul micilor ecrane, ediția din 2018 a fost în cele din urmă hotărâtoare. Tânăra a venit la audiții și a interpretat piesa "I Never Loved a Man".

Prestația Alexei i-a impresionat pe antrenori, toți cei patru întorcându-și scaunele. "Ai cântat extraordinar. Ai o tehnică foarte bine dezvoltată. Poți cânta multe lucruri", a avut de spus Irina Rimes. Noua antrenoare și-a completat discursul, spunând că își dorește să exploreze mai multe laturi muzicale pe care concurenta le deține.

Interpretarea Alexei l-a făcut pe Smiley să se gândească la un fost concurent Vocea României, Alex Mușat, care a abordat în concurs genul blues. "E o mare bucurie să aud blues la Vocea României. Mi-aș dori foarte tare să te ajut să spui ce ai de spus prin muzică". Tudor a considerat că doar în echipa lui nebunia muzicală a concurentei poate fi alimentată.

După ce toți antrenorii au pledat și au încercat să o convingă pe Alexa să vină în echipa lor, concurenta a ales-o pe Irina Rimes.

Diana Petrescu - profesoara de engleză pasionată de rock

Ca o imagine cinematografică - tatăl motociclist care asculta Led Zeppelin, Queen și Pink Floyd. Așa a început pasiunea Dianei pentru muzică. Tânăra a făcut parte din mai multe trupe, în special de rock alternativ. Considerând că participarea la emisiune este un act de curaj, dar și un moment de definire a muncii de până acum, Diana a ales să cânte "Walking in Memphis". Din păcate, interpretarea sa nu i-a făcut pe antrenori să apese butonul.

Claudiu Fălămaș - spiritul liber ce iubește muzica

Claudiu are 27 de ani și este actor. În adolescență și-a dorit să fugă cu circul, dar a fost prea laș, după cum însuși a spus. A ales, însă, să ia lecții de dans contemporan, trompetă, monociclu și actorie. Îi place să îi facă pe oameni să se simtă bine, mai ales că și pentru el a fi pe scenă înseamnă a fi liber, autentic și în conexiune cu cei din jurul tău.

Claudiu a avut o apariție excentrică. A purtat o îmbrăcăminte marocană și a cântat piesa reggae "Jerusalem". Smiley a fost cucerit, fiind singurul care a apăsat butonul.

"Așa o satisfacție am când ma întorc singur. Din momentul în care ai început să cânți, m-am luminat la față. Ești un spirit liber. Mereu mi-am ales provocări. Vreau ca provocarea mea din sezonul ăsta să fii tu", a spus antrenorul.

Marina Vlad - sportul și muzica sunt pasiunile sale

Marina are 20 de ani și este studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Dragostea pentru muzică a luat naștere datorită mamei sale. A câștigat primii bani la vârsta de 12 ani tot prin intermediul muzicii. Deși nu a luat lecții de canto, Marina a fost autodidactă și a venit la audiții pregătită să-și facă părinții mândri.

Tânăra a interpretat piesa Laurei Stoica, "Un actor grăbit", dar nu a reușit să întoarcă niciun scaun. Tudor Chirilă a oferit o explicație pentru acest lucru. Piesa a mai fost cântată de concurenți în trecut, astfel se înregistrează niște voci în minte și apar eventuale comparații.

Bogdan Ioan - primul bis din istoria concursului

Constănțeanul de 28 de ani este arhitect și un fan înrăit al lui Michael Jackson. Bogdan nu are studii muzicale, iar până la vârsta de 16 ani nu credea că va urma calea muzicii. Michael Jackson l-a făcut să devină interesat de această artă și, în cele din urmă, muzica a ajuns o adevărată pasiune.

Concurentul a ales să interpreteze "Earth Song". Toți antrenorii s-au întors în câteva secunde, de cum au auzit timbrului său special.

"Nu am crezut că o să se nască vreodată un om care să cânte așa. Ai cântat exact ca el. Ai cântat impecabil", a comentat Andra. Tudor a făcut o trimitere la concertul susținut de Michael Jackson în '92. După perioada comunismului și situația nu prea plăcută din acea vreme, venirea lui Jackson a fost un moment special și "a apărut visul ăla american pe care îl visam toți. Deci tu când ai cântat astăzi, mi-ai dat exact aceleași emoții pe care mi le-a dat Michael Jackson în 1992".

Smiley a fost șocat pentru că nu credea că o să asculte așa ceva la Vocea României. Și-a dorit să mai audă încă o dată audiția. Bogdan a cântat din nou piesa, fiind astfel primul concurent din istoria emisiunii pentru care s-a cerut bis. Tot Smiley a fost antrenorul ales.

Audiența primului episod al sezonului 8 Vocea României

Potrivit postului de televiziune, prima ediție a sezonului 8 Vocea României a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 8.8 puncte de rating și 29.5% share, față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 6.9 puncte de rating și 23.1% share.

Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, peste 1.4 milioane de telespectatori au urmărit spectacolul de la Vocea României, iar în minutul de maximă audiență de la 21:30, peste 1.9 milioane de români au fost cu ochii pe cea mai tare competiție a vocilor.

Pe 8 septembrie a urmat cel de-al doilea episod (mai degrabă partea a doua a primului) Vocea României 2018, iar un rezumat cu video puteți vedea aici.

Citește mai multe despre AndraBogdan IoanIrina RimesSmileyTudor Chirila
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă a lui Rod Stewart, "Look In Her Eyes" - AUDIO

Rod Stewart continuă promovarea noului album ”Blood Red Roses” cu o piesă pop, intitulată "Look In Her Eyes". Melodia are...

Închide