Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020

Stevie Wonder, Faith Hill, Jennifer Hudson vor cânta la înmormântarea Arethei Franklin

În ultima săptămână ne-a părăsit Aretha Franklin, cea mai mare voce a ultimei jumătăţi de secol şi un reper printre vocile feminine americane. Tributurile nu au întârziat să apară, iar acum aflăm că 19 artişti reputaţi vor cânta sau vor avea reprezentaţii speciale la înmormântarea artistei.
Aretha Franklin

Aretha Franklin

Momentul memorial are loc pe 31 august în Detroit şi şi-au anunţat prezenta Stevie Wonder, Faith Hill, Ronald Isley şi Chaka Khan. Pe listă se află şi Jennifer Hudson şi alţi buni prieteni şi foşti colaboratori ai Arethei. Jennifer Holliday, Fantasia şi Yolanda Adams îşi vor aduce la rândul lor tributul legendarei voci.

Ceremonia se va desfăşura pe 31 august la Greater Grace Temple în Detroit. Demnitari de stat şi celebrităţi din toate domeniile sunt aşteptate. Aretha Franklin a încetat din viaţă pe 16 august, lăsând în urmă o discografie impresionantă şi o moştenire culturală bogată. Jennifer Hudson a fost apropiată de artistă în ultimii ani, fiind aleasă de Aretha pentru a juca în filmul biografic despre viaţa sa. Jennifer va deveni chiar Aretha însăşi pentru această peliculă.

Faith Hill a înregistrat un duel cu Franklin în 2011, piesa "A Woman Falling Out of Love". La ultimele concerte ale lui Faith, aceasta şi Tim McGraw au pornit reprezentaţiile cu coveruri după "I Knew You Were Waiting (For Me)". Stevie Wonder este probabil muzicianul care are cea mai veche colaborare cu Aretha Franklin, cei doi înregistrând împreună în anii '60. Stevie a fost printre ultimele persoane care au vizitat-o pe legenda muzicii gospel şi soul în ultimele sale momente.

Fostul preşedinte Bill Clinton va ţine un discurs la ceremonie, iar o sumedenie de artişti gospel, genul care a consacrat-o pe Aretha vor fi prezenţi de asemenea. The Aretha Franklin Orchestra şi The Aretha Franklin Celebration Choir sunt în programul memorial. Evenimentul va fi unul privat, dar fanii vor avea parte de un concert public la amfiteatrul Chene Park săptămâna viitoare, pe 30 august.

Aretha Louise Franklin a fost o cântăreaţă şi compozitoare americană, dar şi o pianistă talentată. Cariera sa începea din copilărie, cântând gospel la Biserica Baptistă Bethel din Detroit. Primele înregistrări au fost pentru Columbia Records la vârsta de doar 18 ani, în 1960.

Trecerea la Atlantic Records în 1966 i-a adus o popularitate uriaşă, prin lansarea hiturilor "Respect", "Chain of Fools", "Think" şi "A Natural Woman".

Citește mai multe despre Faith HillJennifer HudsonStevie Wonder
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vița de Vie lansează la Arenele Romane cea de-a doua parte a albumului "Șase/Șase"

Vița de Vie lansează pe 27 octombrie cea de-a doua parte a materialului discografic „Șase/Șase”. Evenimentul de lansare va avea...

Închide